+4 0748 01 11 11

Tratarea durerilor musculare cu ajutorul masajului cu pietre vulcanice

  /  Recuperare Medicală   /  Tratarea durerilor musculare cu ajutorul masajului cu pietre vulcanice

Apariția durerilor musculare este, pentru unii, o mare bătaie de cap, iar cele mai bune remedii par a fi prea departe. Există, totuși, soluții eficiente la care poți apela, iar una dintre acestea este terapia cu pietre vulcanice.

Despre ce implică aceasta și care sunt beneficiile pe care le oferă vei afla mai multe din acest articol.

 

 

Cum funcționează terapia cu pietre vulcanice

 

Pietrele vulcanice, denumite și pietre de bazalt, sunt încălzite până la o temperatură adecvată, astfel încât acestea să nu fie prea fierbinți pentru a fi puse pe piele. După încălzire, terapeutul aplică ulei sau loțiune de masaj pe piele astfel încât să fie facilitată alunecarea pietrelor și să fie prevenită apariția unor iritații, ulterior aceste roci vulcanice fiind plasate strategic pe diferite zone ale corpului – de regulă pe coloana vertebrală, pe abdomen, pe palme, între degete.

 

Pentru a efectua mișcările specifice masajului terapeutic, maseurul folosește aceste pietre încălzite în combinați cu tehnicile de masaj specifice, ajutând astfel la relaxarea și decongestionarea țesuturilor musculare.

 

Principalul scop al acestor masaje terapeutice cu pietre vulcanice este de a reduce tensiunea musculară, dar și de a îmbunătăți circulația sanguină și de a stimula sistemul limfatic.

 

 

Beneficiile masajului cu pietre vulcanice

 

Printre principalele beneficii oferite de masajul cu pietre vulcanice se numără relaxarea musculară, ameliorarea eventualelor dureri musculare, stimularea circulației sanguine, relaxarea mentală și reducerea stresului, eliminarea toxinelor din organism.

Căldura emanată de pietre ajută la relaxarea țesuturilor musculare și la eliberarea tensiunii acumulate, mai ales că aceasta dilată vasele de sânge și îmbunătățește în acest fel circulația și aportul de oxigen către țesuturi.

 

Totodată, o astfel de experiență terapeutică prezintă beneficii majore în vederea relaxării mentale și reducerii stresului și anxietății, îmbunătățind în acest fel starea de bine generală.

Prin stimularea sistemului limfatic, masajul cu roci vulcanice contribuie la eliminarea toxinelor din organism, fiind astfel o modalitate extrem de eficientă pentru detoxifiere.

 

 

Prezintă masajul cu pietre vulcanice riscuri?

 

Există anumite riscuri pe care le prezintă această terapie prin masaj, însă este vorba în special de persoanele care prezintă anumite afecțiuni ale pielii, cele care au probleme circulatorii sau alergii la căldură. Tocmai de aceea, înainte de a opta pentru acest tip de terapie este importantă o discuție cu un terapeut calificat.

Cu toate acestea, efectele benefice pe care le are terapia prin masajul cu pietre vulcanice sunt recunoscute, ceea ce face să fie aleasă de cât mai multe persoane cu precădere pentru tratarea durerilor musculare.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin