+4 0748 01 11 11

Recuperarea Medicală – Partenerul de încredere în tratarea fracturilor

  /  Recuperare Medicală   /  Recuperarea Medicală – Partenerul de încredere în tratarea fracturilor

Iarna este anotimpul cu cele mai multe accidentări şi căzături din cauza zăpezii, gheței şi sporturilor de iarnă. Principalele urmări ale căzăturilor sunt fracturile osoase, entorsele şi luxațiile.

Fracturile se pot produce atât la copii, cât şi la adulți, dar, în cazul unui accident, un risc mai mare il prezintă copii şi persoanele în vârstă. Principalele semne ale unei fracturi sunt: durere, tumefacție locală şi impotența funcțională a membrului afectat.

În funcție de orice modalitate de tratament aleasă, ortopedic sau chirurgical, recuperarea este esențială şi trebuie începută cât de repede este posibil. Aceasta contribuie la scăderea riscului de complicații şi la îmbunătățirea şansei de refacere a funcției complete. Durata recuperării depinde de tipul şi gravitatea fracturii.

Secția de recuperare din cadrul Clinicii Eliade vă poate ajuta să redobândiți un nivel optim de independență prin proceduri de fizioterapie, kinetoterapie, masaj terapeutic şi medical taping.

Inițial, specialistul va efectua o evaluare în care va lua măsurători ale părților corpului din jurul locului fracturii şi ulterior va alege un plan de tratament împreună cu pacientul pentru o recuperare cât mai rapidă. Recuperarea se concentrează pe îmbunătățirea amplitudinii de mişcare, îmbunătățirea stabilității membrului afectat, recuperarea forței şi rezistenței musculare, reeducarea mersului şi a urcatului si coborâtului scărilor.

În cazul în care ați suferit o fractura, vă aşteptăm la Clinica Eliade pentru o evaluare şi pentru a alege tipurile de terapii care să vă ajute la recuperarea cât mai eficientă şi rapidă.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin