+4 0748 01 11 11

Lumbago sau durerea lombară: ce este si cum o tratam?

  /  Recuperare Medicală   /  Lumbago sau durerea lombară: ce este si cum o tratam?

Lumbago este o afectare a structurilor din zona lombară care poate să afecteze atât musculatura, dar în special discurile și articulațiile dintre vertebre denumite și faƫete articulare.

Aceasta afecțiune poate degenera ceea ce se întâmplă destul de des în hernii de disc care sunt nivelul următor de afectare a discurilor din zona lombară. Simptomatologia cea mai comună este data de apariția durerii în zona, însoțită de inflamație și de cele mai multe ori și rigiditate sau chiar blocaj.

Este o afecțiune foarte întâlnită, mai ales în rândul persoanelor ce petrec mult timp la birou sau în mașină, mai mult de 50% din pacienți experimentând cel puțin o dată în viață acest tip de disconfort.

Osteopatia este o terapie ce abordează cu mult succes acest tip de afectare lombară, rezultatele observându-se chiar după prima întâlnire. Obiectivul constă in redarea mobilității zonale și decompresia discală, ceea ce va conduce la scăderea inflamației, dispariția ei și reluarea fiziologiei zonei.

Terapii folosite in complementaritate pentru potențarea rezultatelor sunt kinetoterapia, ozonoterapia, masajul (unele tipuri de masaj) precum și alte tipuri de terapii menite să scadă inflamația și să stimuleze refacerea locală.

Vă aşteptăm la Clinica Eliade să descoperiƫi beneficiile osteopatiei și cele ale medicinei integrativă, precum și terapiile folosite cu succes în tratarea acestui tip de afecțiuni la Clinica Eliade.

Programează-te acum la +40 (748) 01 11 11 / +40 (756) 082 204 / +40 (742) 131 111 sau pe office@clinicaeliade.ro

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin