+4 0748 01 11 11

Venirea toamnei, o provocare pentru imunitate

  /  Prevenție   /  Venirea toamnei, o provocare pentru imunitate

Din perspectiva stresului climatic populația umană de la paralela 45 este cea mai solicitată, datorită ecartului anual de temperatură de cca 60 de grade Celsius și a fluctuațiilor sezoniere a celorlalți factori externi (umiditate, electricitate statica, alimentație, etc.).

Organismul acestui segment populațional (din care face parte și populația României) este nevoit să-și adapteze metabolismul la fiecare schimbare de anotimp.

Deoarece schimbările sezoniere nu sunt liniare, ci suportă fluctuații, uneori foarte bruște, apar situații in care organismul este „prins pe picior greșit”, cu un patern metabolic inadecvat, situație în care vulnerabilitatea creata poate genera terenul propice de apariție a virozelor respiratorii, sau de acutizare a patologiei cronice preexistente.

Toate aceste fenomene se traduc în termeni imunitari ca o scădere a imunității nespecifice.

În concluzie terapiile holistice și cele de susținere sunt o alegere corectă în modularea imunității nespecifice, cel mai eficient scut în fața agresiunii factorilor destabilizatori.

Clinica Eliade, prin paleta diversa de terapii pe care o pune la dispoziția pacienților săi, poate să satisfacă necesitățile acestora la standarde de excelență.

Terapiile bazate pe biorezonanță: ASYRA, SCENAR, PEMF pot optimiza feedback-urile de conservare a homeostaziei organismului.

Echilibrarea psiho-emoțională este de asemenea un factor cheie în menținerea unui tonus pozitiv, care să genereze reacții corecte la factorii stresori. Terapia Florală Bach și ședințele de evaluare și tratament psihoterapeutic sunt o bază serioasă de susținere psiho-emoțională.

Ozonoterapia, sub toate formele ei de administrare, este o armă redutabilă de luptă împotriva stresului oxidativ cronic, de susținere și de consolidare metabolică.

Terapiile manuale, prin înlăturarea somatizărilor rezultate în urma peristenței anumitor disfuncții, facilitează acțiunea mecanismelor naturale de apărare cu rol esențial în protejarea organismului.

Terapia Craniosacrală, Chiropractica, Osteopatia, toate formele de masaj, prin efectele detox, mecanismele reflexogene și de înlăturare a sindroamelor neurovegetative dizarmonice, contribuie la reechilibrarea funcțională a organismului.

Unii dintre cei mai importanți factori sanogeni, fără de care rezultatele oricărui demers terapeutic ar fi mult diminuate, este maniera în care ne hrănim (în corelație cu factorii sezonieri) și mai ales felul in care ne mișcăm.

Dietoterapia ne ajută să transformăm alimentația într-o metodă profilactică eficientă pentru prevenirea tulburărilor de sănătate.

Kinetoterapia constituie arta de recuperare funcțională prin exercițiu fizic și prin mișcare, deoarece reducerea sau pierderea funcției, conduce implicit la degenerare, conform dictonului „use it or lose it”

Vă așteptăm în Clinica Eliade ca să beneficiați de cel mai complex și eficient sistem de menținere a stării de sănătate și pentru a preveni eventualele vulnerabilități generate de venirea toamnei lui 2020, cu toate incertitudinile legate sosirea ei.

Pentru programări ne puteți contacta la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin