+4 0748 01 11 11

Terapia florală Bach – sănătate emoțională la început de an școlar în condițiile pandemiei de COVID-19

  /  Prevenție   /  Terapia florală Bach – sănătate emoțională la început de an școlar în condițiile pandemiei de COVID-19

Privim cu toții către începerea cursurilor anului școlar 2020-2021, în condițiile în care necesitatea unui sistem de învăƫămant hibrid cu respectarea unor măsuri severe de siguranƫă sanitară şi a unor seturi de măsuri pentru condiƫii dificile reprezintă ceva inedit.

Adaptarea la alterarea sistemului clasic de învăƫămant cu scoala online constituie o provocare atât pentru copiii de gradiniƫă, elevi, studenți, cadre didactice, părinți, bunici, personal auxiliar şi alte categorii de profesioniști din diferite instituții publice.

Respectarea condiției de distanțare socială pentru asigurarea sănătaƫii elevilor şi derularea procesului educaƫional în condițiile impuse de contextul acestei epidemii, implică necesitatea existenței unei infrastructuri, a dotării cu materiale, a specialistilor în educație, existenței tehnologiei şi a internetului.

Atât prezenƫa fizică la şcoala cu respectarea noilor condiții de igienă şi distanƫare socială , învatamântul online care implică lipsa socializarii reale, necesitatea cunoaşterii utilizării tehnologiei şi a manualelor digitale atât în cadrul procesului de transmitere, cât si de primire a informației precum si nevoia cunoasterii clare a modului de evaluare pot constituii factori generatori de stres care solicita organismul astfel incat pot apărea dezechilibre la nivel psihic, emoțional si fizic.

Efectele acestei situații variază de la persoana la persoana in funcție de tiparul mental si comportamental, de modul in care fiecare se raporteaza la situația existentă, de scenariile mentale, de convingerile existente si formate ca urmare a rezultatelor experiențelor de viață sau transmise de către societate, scoala, familie.

Suprasolicitarea poate avea ca efect scaderea performantelor. Oamenii sunt nevoiți in fata provocarilor să-și caute metode de a se reechilibra sau de menținere a acestuia, de a-si cauta sursa motivatiei, de a-si creste capacitatea de concentrare, de a-si menține organismul revitalizat si revigorat. Modul de gandire sanatos si pozitiv, curajul, încrederea, răbdarea, stapanirea de sine, calmul, curajul, speranta, centrarea, bucuria de viață sunt virtuți necesare obtinerii evolutiei, dezvoltarii, succesului profesional si împlinirii personale.

Păstrarea unui sistem imunitar puternic si a sanatatii implica gestionarea eficienta a sistemului psihoemoțional in fața factorilor agresori, generatori de stres.
Cele 39 de remedii florale din cadrul sistemului de vindecare dezvoltat de către medicul britanic Edward Bach reprezinta solutia naturala, simpla, blanda, profunda si eficienta, lipsită de toxicitate, compatibila cu existența altor tratamente pentru pastrarea sanatatii sistemului psiho-emotional, astfel incat emoțiile, tiparele comportamentale negative si convingerile limitatoare sa nu ajunga sa se manifeste in corpul fizic sub forma de boli.

Administrată la timp tuturor categoriilor de vârsta, combinatia de spate remedii identificate in cadrul ședințelor de terapie are rol preventiv si evita aparitia anxietatii, depresiei, irascibilitatii, a agresivitatii, tristeții, deznadejdii, indiferentei, tendinței de izolare, nervozitatii, a scaderii increderii in sine, oboselii, a dezvoltării sentimentului de singurătate si gol interior.
De asemenea, potențialul vibraƫional al acestor flori numite „plante ale ordinii superioare” poate feri organismul de tendința spre greșeli care duc la rezultate școlare nedorite, lipsaperformanței, comportamente neadecvate, abuzuri si dependente, crestec abilitatea de a decide si acționa hotarat si responsabil, scade hipersensibilitatea la critică, slefuieste personalitatea astfel incat aceasta devine flexibilă si adaptata, in acceptare si toleranta, prezenta si in armonie prin dezvoltarea unor relații sănătoase cu mediul înconjurător.

„Boala poate fi prevenita inainte de debut sau poate fi oprită in stadiile sale timpurii daca sunt întreprinse eforturile corective spirituale si mentale adecvate.Plantele care ne-au fost date prin grația creatorului tuturor lucrurilor ne scapă de temeri si griji si ne fac sa ne simțim mai buni, mai adaptati si mai fericiti , sanatosi in interiorul nostru”. Edward Bach
Terapia florala Bach va poate sprijini si va poate asigura succes in condițiile pe care le impune situația in noul an școlar.
Pentru programări ne puteți contacta la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin