+4 0748 01 11 11

Prevenția, secretul menținerii stării de sănătate

  /  Prevenție   /  Prevenția, secretul menținerii stării de sănătate

Prevenția sau profilaxia constituie modelul comportamental proactiv, orientat pe evitarea confruntării cu factorii nocivi și consolidarea capacității de apărare a organismului la interacțiununea cu aceștia.

Acest model comportamental poate fi numit un stil de viață sănătos.

Abordarea unui stil de viață sănătos este condiționat de o bună cunoaștere a propriei persoane, cu vulnerabilitățile, dar și cu punctele ei forte, capacități moștenite sau dobândite, care ne permit să ne modulăm comportamentul în baza profilului nostru personal.

O educație corectă și un comportament responsabil, sunt factori importanți pentru prevenirea apariției și evoluției disfuncționalităților, care preced și determină apariția bolilor.

Clinica Eliade este locul în care fiecare poate să-și descopere și să-și gestioneze modelul optim de comportament preventiv și să-și adapteze stilul de viață la necesitățile personale reale.

O mai bună cunoaștere a propriei persoane și modalitățile de corectare a stilului de viață se poate realiza prin consultațiile si consilierile de specialitate, pe toate palierele de funcționare, prin:

Consultul Integrativ, pentru stabilirea profilului medical personal și a abordării terapeutice adecvate;

Iridiologie, Fitoterapie, Nutriție, pentru identificarea predispozițiilor și corectarea lor printr-un comportament alimentar adecvat și prin remedii naturale;

Scanarea/tratarea biofeedback ASYRA, SCENAR, PEMF, pentru identificarea și corectarea programelor de răspuns și ale câmpurilor energetice ale organismului;

Evaluarea și consilierea psihologică, pentru conștientizarea problemelor comportamentale și modificarea stilului de viață în sensul corectării acestora;

Terapia Florală Bach, pentru identificarea și echilibrarea profilului emoțional;

Consultul Fizio-Kineto și Posturologic pentru identificarea modelului postural și de mișcare și pentru stabilirea modalităților adecvate de îmbunătățire a acestora.

Odată stabilite necesitățile pacientului, se pot elabora programe terapeutice personalizate, cu rol de reechilibrare, în scop profilactic prin:

Terapie Craniosacrală, pentru eliminarea blocajelor de la nivelul fasciei;

Chiropractică și Osteopatie, pentru corectarea tulburărilor de postură și a celor funcționale dintre părțile corpului;

•Tehnicile de Masaj, pentru efectul detox, îmbunătățirea circulației periferice și a troficității țesuturilor;

Ozonoterapia, sub toate formele ei de administrare, pentru consolidarea metabolică, combaterea stresului oxidativ cronic, imunomodulare și efectul anti- îmbătrânire;

Sauna cu IR sau cu Ozon pentru multiplele efectele benefice pentru sănătate;

Tratamentele Dermato Cosmetice si Tratamentele Corporale pentru îmbunătățirea aspectului și a sănătății pielii, cel mai mare organ de relație al corpului.

•Programelele de %

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin