+4 0748 01 11 11

Prevenția, secretul menținerii stării de sănătate

  /  Prevenție   /  Prevenția, secretul menținerii stării de sănătate

Prevenția sau profilaxia constituie modelul comportamental proactiv, orientat pe evitarea confruntării cu factorii nocivi și consolidarea capacității de apărare a organismului la interacțiununea cu aceștia.

Acest model comportamental poate fi numit un stil de viață sănătos.

Abordarea unui stil de viață sănătos este condiționat de o bună cunoaștere a propriei persoane, cu vulnerabilitățile, dar și cu punctele ei forte, capacități moștenite sau dobândite, care ne permit să ne modulăm comportamentul în baza profilului nostru personal.

O educație corectă și un comportament responsabil, sunt factori importanți pentru prevenirea apariției și evoluției disfuncționalităților, care preced și determină apariția bolilor.

Clinica Eliade este locul în care fiecare poate să-și descopere și să-și gestioneze modelul optim de comportament preventiv și să-și adapteze stilul de viață la necesitățile personale reale.

O mai bună cunoaștere a propriei persoane și modalitățile de corectare a stilului de viață se poate realiza prin consultațiile si consilierile de specialitate, pe toate palierele de funcționare, prin:

Consultul Integrativ, pentru stabilirea profilului medical personal și a abordării terapeutice adecvate;

Iridiologie, Fitoterapie, Nutriție, pentru identificarea predispozițiilor și corectarea lor printr-un comportament alimentar adecvat și prin remedii naturale;

Scanarea/tratarea biofeedback ASYRA, SCENAR, PEMF, pentru identificarea și corectarea programelor de răspuns și ale câmpurilor energetice ale organismului;

Evaluarea și consilierea psihologică, pentru conștientizarea problemelor comportamentale și modificarea stilului de viață în sensul corectării acestora;

Terapia Florală Bach, pentru identificarea și echilibrarea profilului emoțional;

Consultul Fizio-Kineto și Posturologic pentru identificarea modelului postural și de mișcare și pentru stabilirea modalităților adecvate de îmbunătățire a acestora.

Odată stabilite necesitățile pacientului, se pot elabora programe terapeutice personalizate, cu rol de reechilibrare, în scop profilactic prin:

Terapie Craniosacrală, pentru eliminarea blocajelor de la nivelul fasciei;

Chiropractică și Osteopatie, pentru corectarea tulburărilor de postură și a celor funcționale dintre părțile corpului;

•Tehnicile de Masaj, pentru efectul detox, îmbunătățirea circulației periferice și a troficității țesuturilor;

Ozonoterapia, sub toate formele ei de administrare, pentru consolidarea metabolică, combaterea stresului oxidativ cronic, imunomodulare și efectul anti- îmbătrânire;

Sauna cu IR sau cu Ozon pentru multiplele efectele benefice pentru sănătate;

Tratamentele Dermato Cosmetice si Tratamentele Corporale pentru îmbunătățirea aspectului și a sănătății pielii, cel mai mare organ de relație al corpului.

•Programelele de Fizio și Kinetoterapie pentru recăpătarea și menținerea unui status funcțional optim;

•Producerea și purtarea de Suporți Plantari Personalizați, pentru corectarea tulburărilor de postură statică si dinamică.

Pentru că este mult mai înțelept să previi decât să tratezi, vă așteptăm în Clinica Eliade ca să beneficiați de experiența terapeuților noștrii în călăuzirea dvs. către o adevărată stare de sănătate.

Pentru programări ne puteți contacta la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate