+4 0748 01 11 11
Image Alt

Prevenirea și tratarea acutizării artrozelor la schimbările de sezon

  /  Prevenție   /  Prevenirea și tratarea acutizării artrozelor la schimbările de sezon

După cum știm, trecerea de la sezonul cald la cel rece este de multe ori însoțită de acutizarea patologiilor cronice.

În special, articulațiile care au suferit un proces de artroză sunt predispuse la acutizarea simptomatologiei, în contextul variațiilor bruște de temperatură, umiditate, presiune atmosferică, electricitate statică, fenomene ce caracterizează toamna.

Pentru a evita neplăcerile cauzate de durerea și limitarea mobilității, specifice acestor afecțiuni, Clinica ELIADE propune o abordare proactivă și holistică, prin care să atenueze impactul asupra confortului pacienților săi.

Într-o prima fază, se recomandă un Consult Integrativ, în cadrul căruia să se stabilească profilul clinic, gradul de afectare articulară, precum și istoricul medical al pacientului, factori care pot influența evoluția acestuia în procesul de recuperare.

În urma acestei evaluări, se va stabili un program terapeutic personalizat, bazat pe:

 • Reechilibrarea bioenergetică, prin scanarea si corectarea biofeedback-urilor în cadrul unei sesiuni ASYRA, urmată eventual de terapie SCENAR sau PEMF, cu rol de corectare a tulburărilor câmpurilor electromagnetice ale corpului;
 • Reechilibrarea metabolică, prin combaterea în special a tendinței de acidoză metabolică, prin care alimentează statusul inflamator în organism, factor declanșator al simptomatologiei articulare acute.

În urma unui CONSULT IRIDIOLOGIC și NATUROPAT, în cadrul căruia se identifică dezechilibrele metabolice ale pacientului, se va recomanda o dietă personalizată cu rol de alcalinizare a pH-ului seric și se vor prescrie remedii naturopate pentru tratarea patologiei asociate;

 • Terapii de susținere, cu rol de suport al mecanismelor de recuperare.
  • FIZIOTERAPIA, bazată pe aplicarea diferitelor forme de energie: laser, ultrasunete, câmpuri electromagnetice, curenți electrici, asupra regiunilor afectate cu rol analgezic, antiinflamator și de îmbunătățire a circulatiei locale;
  • MASAJUL, sub toate formele sale, realizează îmbunătățirea circulatiei locale, o detoxifiere eficientă a țesuturilor periarticulare și creșterea troficității musculofasciale;
  • CHIROPRACTICA VISCERALĂ și-a dovedit utilitatea în eliminare disfuncțiilor activității organelor interne, cu un impact major în imunomodulare și echilibrare neuro-vegetativă (școala rusă a demonstrat asocierea artrozei articulațiilor mari cu disfuncția pancreasului exocrin, precum și rolul inflamației intestinului subțire în apariția mecanismelor autimune, cu afectarea preponderentă a articulatiilor).
  • OZONOTERAPIA, prin AUTOHEMOTERAPIE și INJECȚIILE PERIARTICULARE, asigură o îmbunătățire a microcirculației și implicit a oxigenării în regiunile articulare, are efect antiinflamator, analgezic și decontracturant, facilitând procesul de recuperare funcțională.
 • Terapii de recuperare și întreținere, care pun accentul pe redobândirea posturii și a mobilității prin exerciții si manipulări specifice.
  • OSTEOPATIA, prin reechilibrarea posturală și repoziționarea articulațiilor dislocate sau disfuncționale, creează premisele accelerării procesului de recuperare funcțională, ca urmare a eliminării blocajelor existente.
  • KINETOTERAPIA, în urma evaluării posturale și locomotorii, elaborează programe de exerciții personalizate, destinate menținerii sau redobândirii funcțiilor motrice normale si a îmbunătățirii mobilității generale, condiție esențială pentru echilibrarea tonusului fizic și mental, atât de necesar pentru starea de sănătate.

Toate terapiile enumerate au un rol important în procesul de recuperare în bolile artrozice, dar introducerea lor in programul personalizat al fiecărui pacient se face doar după o evaluare atentă a necesităților reale ale acestuia și a beneficiilor pe care le obține prin aplicarea lor.

Pentru programări, ne puteți contacta la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin