+4 0748 01 11 11

Kinetoprofilaxia pediatrică

  /  Prevenție   /  Kinetoprofilaxia pediatrică

Ştim cu toții că este mai uşor să previi decât să tratezi, iar contextul actual ne-a făcut mai conștienți ca niciodată de importanța mișcării. Mișcarea este, de altfel, una dintre cele mai cunoscute, mai simple, dar și mai importante forme de profilaxie, cu beneficii numeroase asupra organismului atât la adulți, cât şi la copii.

Dincolo de aspectul terapeutic, kinetoprofilaxia are un rol important de prevenție, deoarece previne apariția dezechilibrelor la nivelul întregului organism având o  mulțime de beneficii, printre care menționăm:

 • echilibrarea si întărirea stării de sănătate;
 • mărirea rezistenţei naturale a organismului faţă de agenţii patogeni din mediul extern;
 • stimularea proceselor de creştere normală şi dezvoltare armonioasă;
 • dezvoltarea calităților fizice (forța, capacitatea coordinativă, rezistenta, etc);
 • dezvoltarea echilibrului între funcțiile somatice, organice şi psihice;

Tania Ghinea, Kinetoterapeut Principal în cadrul Clinicii Eliade, recomandă evaluările kinetoterapeutice efectuate pentru cei mici în mod regulat pentru a ne asigura că au o creştere armonioasă şi echilibrată, dar şi pentru îmbunătățirea dezvoltării motorii și a calității vieții copilului.

Astăzi, Tania ne prezintă 5 exerciții cu rolul de prevenție a dezechilibrelor locomotorii şi la nivelul coloanei vertebrale pe care le puteți efectua şi acasă alături de cei mici, însă vă recomandăm o evaluare kinetoterapeutică pentru a stabili împreună un plan personalizat de dezvoltare pentru copilul dvs.

Pentru programări, ne puteți contacta la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin