Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Politica de confidențialitate

  /  Politica de confidențialitate

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

I. Identitatea si datele de contact ale Operatorului

CLINICA ELIADE SRL (denumita in continuare “Clinica Eliade” sau „Operator”), cu sediul social in Bucuresti, Sectorul 1, B-dul Mircea Eliade nr. 36, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/4976/2013, avand Cod Unic de Inregistrare 31511200, in calitate de operator de date cu caracter personal respecta confidentialitatea si securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal ale fiecarui vizitator/utilizator al site-ului www.clinicaeliade.ro (persoana vizata).

In cazul in care exista intrebari legate de continutul politicilor privind prelucrarea sau cu privire la datele personale colectate prin intermediul site-ului, persoana vizata este rugata sa transmita o solicitare scrisa:

la adresa de e-mail: dpo@clinicaeliade.ro

sau in scris, prin posta, la urmatoarea adresa: Bucuresti Sectorul 1, B-dul Mircea Eliade nr. 36.

Persoanele care transmit astfel de solicitari catre Operator sunt rugate sa mentioneze in subiectul e-mailului/pe plicul de corespondenta informatii precum “protectia datelor”, in acest mod existand garantia ca solicitarile vor fi tratate cu prioritate.

Persoana vizata va primi un raspuns in termen de 30 de zile de la comunicarea documentului catre Operator, o extindere a acestui termen putand opera numai in situatii exceptionale. In aceste cazuri, persoana vizata va fi informata in mod corespunzator cu privire la acest termen

II. Principii ale prelucrarii datelor personale si garantii

Depunem toate eforturile pentru a ne asigura ca informatiile introduse in bazele noastre de date sunt utilizate numai in scopuri determinate, explicite si legitime. In prelucrarea datelor cu caracter personal, Clinica Eliade va actiona in mod legal, echitabil si transparent. Procesarea datelor este adecvata si limitata, doar in raport de necesitatea realizarii scopului pentru care acestea au fost colectate. Datele cu caracter personale vor fi retinute pe perioada de timp necesara indeplinirii scopurilor pentru care sunt colectate, iar prelucrarea se va realiza de o maniera adecvata pentru asigurarea securitatii si integritatii datelor. Niciun transfer de date nu se va realiza fara masuri de precautie adecvate, in conformitate cu legislatia aplicabila in materia protectiei datelor cu caracter personal.

Conform cerintelor Regulamentului nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor) si ale Legii nr. 190/2018 privind masurile de punere in aplicare a Regulamentului, Clinica Eliade are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza vizitatorii site-ului (presupune navigarea pe site fara logare in cont) utilizatorii (presupune logarea in cont- Facebook, Google sau user si adresa de e-mail) si clientii (presupune achizitionarea voucherelor disponbilie pe site).

Pentru asigurarea legalitatii prelucrarii datelor cu caracter personal, Clinica Eliade isi asuma responsabilitatea implementarii unor masuri tehnice si organizatorice corespunzatoare pentru protectia impotriva accesului neautorizat, a utilizarii, alterarii sau distrugerii datelor cu caracter personal conform legslatiei in vigoare si bunelor practici aplicabile datelor cu caracter personal.

Clinica Eliade a implementat masuri tehnnice si organizatorice adecvate pentru a preintampina incidentele de securitate pe care le actualizeaza periodic cu consultarea Responsabilului cu Protectia Datelor (DPO), in functie de modificarile legislative, aparitia de bune practici/recomandari noi in materie sau in contextul fiecarei nou proces de prelucrare.

Clinica Eliade nu va dezvalui datele cu caracter personal colectate prin intermediul site-ului, cu exceptia angajatilor autorizati, afiliatilor sau a persoanelor imputernicite carora aceste date le sunt necesare pentru a le prelucra in numele Operatorului (transmitere comunicari marketing, furnizor servicii website, furnizor hosting si inregistrare domenii) sau in cazul in care obligatia de dezvaluire reprezinta o obligatie legala a Operatorului sau a angajatilor acesteia.  Angajatii autorizati, afiliatii, imputernicitii si orice alta entitatea care ar putea primi date personale cu caracter personal apartinand Operatorului semneaza acorduri specifice privind protectia datelor cu caracter personal.

III. Categorii de date colectate de Operator

Clinica Eliade colecteaza date cu caracter personal pe baza furnizarii voluntare de catre personele vizate. Categoriile de date cu caracter personal colectate depind de natura modului in care vizitatorul utilizeaza site-ul.

Astfel, persoana vizata va putea furniza voluntar operatorului urmatoarele date personale: cont Facebook/ cont Instagram/ cont Google/ cont LinkedIn, cont Spotify accesand paginile social media puse la dispozitie pe site-ul Operatorului.

Operatorul poate prelucra informatiile introduse in formularul de comanda pentru achizionarea voucherelor online (“Special day”, “Phyt′s”, “Voyage Zen”, “Spa Break”) pe care persoana vizata le furnizeaza voluntar- date ale cumparatorului: nume, prenume, tara, strada, oras, judet, telefon, adresa de e-mail, adresa de livrare (optional, in masura in care aceasta difera la adresa de facturare), nume si prenume destinatar (optional), tara, strada, oras, judet (optional) precum si orice alte date se furnizeaza voluntar prin intermediul sectiunii „Note Comanda”(optional).

adresa de e-mail precum si orice alte date personale puse la dispozitie prin intermediul sectiunii „Mesaj”(optional); date ale destinatarului (pentru): nume, adresa de e-mail si numar de telefon; Prelucram, de asemenea, informatiile pe care le furnizati voluntar in formularul de contact: nume, adresa de e-mail, numar de telefon precum si orice alte date personal inserate in campul “Mesaj”(optional).

De asemenea, Operatorul poate prelucra informatiile introduse in formularul de comanda pentru achizitionarea voucherelor electronice/e-gift cards („Happy Birthday”, „Happy Easter”, „Christmas”, „Women’s Day”, „Summer Vibe”, „Wonderful journey”, „Love is in the air”, „Valentine’s Day” etc.) pe care persoana vizata le furnizeaza voluntar –date ale cumparatorului (nume-optional si orice alte date puse la dispozitie prin intermediul sectiunii „Mesaj”; date ale destinatarului (adresa de e-mail);

Cumparatorul poate opta sa transmita informatii privind voucherul achizitionat utilizand urmatoarele retele de social media: Twitter, Google, Pinterest, LinkedIn, WhatsApp, Facebook.

La finalizarea comenzii, persoana vizata are optiunea sa isi creeze un cont pe baza informatiilor furnizate in vederea facturarii serviciului achizitionat.

In vederea furnizarii consultatiilor online, Operatorul poate prelucra informatiile introduse in formularul de comanda/formularul de solicitare oferta pe care persoana vizata le furnizeaza voluntar – nume si prenume, adresa de e-mail, date furnizate in campul „Mesaj”, optiunea persoanei vizate pentru un anumit terapeut.

Clinica Eliade poate colecta involuntar si alte date dar care nu conduc la identificarea unica a persoanei vizate (numele fisierului solicitat, tipul de browser folosit, limba browser-ului utilizat, tipul de sistem de operare folosit, adresa IP a computerului utilizat pentru navigarea pe site, data si ora accesarii site-ului, cantitatea de date transferate, starea acesului-ex: transfer de fisere, disponibilitatea fisierului etc, continutul posibil al formularului precum si alti parametri tehnici) furnizate de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre Operator pentru a imbunatati serviciile/produsele oferite clientilor sai. Astfel de informatii nu vor fi insa utilizate pentru a identifica vizitatorii site-ului si nu vor fi facute publice, altfel decat in conditiile descrise in prezenta Politica de Confidentialitate;

IV. Scopurile si temeiurile prelucrarii datelor cu caracter personal prin intermediul site-ului www.clinicaeliade.ro

CLINICA ELIADE prelucreaza datele cu caracter personal furnizate prin intermediul site-ului in urmatoarele scopuri si temeiuri legale:

  • in interesul legitim al operatorului, pentru contactarea detinatorului unui cont, spre a oferi informatii privind accesarea/folosirea contului de utilizator accesat, in baza relatiei relevante stabilite intre Operator si persoana vizata;
  • in baza consimtamantului expres al persoanei vizate in scopuri de marketing, pentru trimiterea de newslettere, in format exclusiv electronic;
  • in scopul executarii contractului/furnizarii serviciului solicitat, in cazul achizionarii voucherelor on-line (“Special day”, “Phyt′s”, “Voyage Zen”, “Spa Break”, inclusiv e-gift cards: („Happy Birthday”, „Happy Easter”, „Christmas”, „Women’s Day”, „Summer Vibe”, „Wonderful journey”, „Love is in the air”, „Valentine’s Day” etc.);
  • in scopul executarii contractului/furnizarii serviciului, in cazul furnizarii consultatiilor online;
  • in scopul furnizarii informatiilor solicitate, in cazul completarii formularelor de contact;
  • in interes legitim, datele personale colectate involuntar, pentru a intelege nevoile si asteptarile clientilor si pentru imbunatatirea serviciile/produselor oferite.

Prin completarea formularelor disponibile pe site-ul www.clinicaeliade.ro in vederea contactarii Operatorului sau a solicitarii de servicii ori a inserarii adresei de e-mail pentru comunicari de marketing / oferirii consimtamantului in scopuri de marketing pe orice material pus la dispozitie de Clinica Eliade, fiecare persoana vizata intelege faptul ca Operatorul are un temei legal in vederea prelucrarii datelor acestuia cu caracter personal, in conformitate cu scopurile declarate in prezenta Politica de Confidentialitate, cu respectarea prevederilor Regulamentului nr. 679/2016 (Regulamentul general privind protectia datelor) si cu cele ale Legii nr. 190/2018 privind masurile de aplicare ale acestui Regulament;

Operatorul prelucreaza date cu caracter personal prin intermediul Cookie-urilor (furnizate de Operator, de terti si Google). Clinica Eliade a implementat un mecanism care sa permita persoanei vizate sa isi exprime optiunea cu privire la cookie-uri, activandu-le in mod corespunzator. Aflati mai multe detalii in Politica Cookies.

Folosirea, inclusiv vizitarea si achizitionarea voucherelor de pe site-ul www.clinicaeliade.ro, presupune acceptarea in totalitate si de fiecare data cand accesati site-ul , a prezentei Politici de Confidentialitate.

V. Drepturile persoanelor vizate

In baza unei cereri scrise, transmisa in conformitate cu instructiunile prevazute in cadrul sectiunii I, va puteti exercita urmatoarele drepturi:

Dreptul de acces inseamna dreptul persoanei vizate de a obtine o confirmare din partea Operatorului cu privire la faptul ca sunt prelucrate sau nu datele cu caracter personal care privesc persoana in cauza si, in caz unui raspuns afirmativ, se va putea obtine acces la datele respective si la informatii privind modalitatea in care sunt prelucrate datele respective.

Dreptul la portabilitatea datelor se refera la dreptul persoanei vizate de a primi datele personale intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat si la dreptul ca aceste date sa fie transmise direct altui operator, insa doar daca acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

Dreptul la opozitie vizeaza dreptul persoanei vizate de a se opune prelucrarii datelor personale atunci cand prelucrarea este necesara pentru indeplinirea unei sarcini care serveste unui interes public sau cand are in vedere un interes legitim al Operatorului.

Atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizata are cu precadere dreptul de a se opune prelucrarii in orice moment.

In ceea ce priveste prelucrarile de date pe baza de consimtamant, persoana vizata are dreptul sa isi retraga in orice moment consimtamantul.

Dreptul la rectificare se refera la corectarea, fara intarzieri nejustificate, a datelor cu caracter personal inexacte. Rectificarea va fi comunicata fiecarui destinatar la care au fost transmise datele, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate din parteaOperatorului.

Dreptul la stergerea/eliminarea datelor (“dreptul de a fi uitat”) semnifica dreptul persoanei vizate de a solicita sa fie sterse datele cu caracter personal, fara intarzieri nejustificate, in cazul in care se aplica unul dintre urmatoarele motive: acestea nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; persoana in cauza decide sa isi retraga consimtamantul si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare; persoana in cauza se opune prelucrarii si nu exista motive legitime care sa prevaleze; datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale; datele cu caracter personal au fost colectate in legatura cu oferirea de servicii ale societatii informationale.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii poate fi exercitat in cazul in care se contesta exactitatea datelor prelucrate de Operator, pe o perioada care permite verificarea corectitudinii datelor; prelucrarea este ilegala, iar persoana in cauza se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea; in cazul in care Clinica Eliade nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar persoana in cauza le solicita pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta; in cazul in care persoana s-a opus prelucrarii pentru intervalul de timp in care se verifica daca drepturile legitime ale Operatorului prevaleaza asupra celor apartinand persoanei vizate.

In situatia in care se considera ca drepturile prevazute in Regulamentul nr. 679/2016 au fost incalcate, orice persoana vizata are posibilitatea de a se adresa Autoritatii Nationale pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (A.N.S.P.D.C.P.) prin depunerea unei plangeri. In acelasi timp, persoana vizata are dreptul de a se adresa instantelor de judecata competente.

VI. Stocarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal sunt prelucrate pe teritoriul Uniunii Europene. Acestea sunt retinute pentru o perioada adecvata scopului pentru care au fost prelucrate, aceasta neputand depasi 10 ani de la momentul colectarii (durata de retentie maxima va fi avuta in vedere pentru documentele financiar-contabile pentru care Operatorul are obligatia legala de a aplica aceasta durata de retentie). Prelucrarile uzuale de date pentru care nu exista o durata de retentie impusa de lege, se vor raporta la termenul general de prescriptie, ca durata maxima aferenta stocarii in bazele de date ale Clinicii Eliade.

In ceea ce priveste prelucrarile pe baza de consimtamant, datele vor fi retinute pana la momentul retragerii consimtamantului.

VII. Modificari ale Politicii de Confidentialitate

Daca Operatorul va aprecia ca este necesara o schimbare a regulilor de confidentialitate, va publica respectivele moficari pentru a informa persoanele vizate cu privire la informatiile pe care le colecteaza si modul in care le utilizeaza, spre a asigura informarea tuturor vizitatorilor, utilizatorilor sau clientilor Clinicii Eliade.

Coșul tău