+4 0748 01 11 11

5 obiceiuri alimentare sanatoase si cum sa privesti dincolo de alimentele pe care le consumi

  /  Nutriție   /  5 obiceiuri alimentare sanatoase si cum sa privesti dincolo de alimentele pe care le consumi

Când decizi să îƫi schimbi stilul de viaƫă într-un stil de viață mai sănătos, de obicei, apare şi foamea de informații. Dar când răspunsurile pe care le găseşti sunt diferite în funcție pe cine întrebi, este ușor devii confuz și frustrat. Adevărul este că ceea ce funcționează cel mai bine pentru tine nu va funcționa la fel de bine pentru altcineva, așa că întrebarea „este sănătos?” adesea nu poate avea un răspuns simplu ca „da” sau „nu”.

Legatura dintre obiceiuri alimentare sănătoase și pierderea în greutate

Este important să ne amintim că obiceiurile alimentare sănătoase te pot ajuta să îƫi menți o greutate sănătoasă, dar nu reprezintă singura piesă a puzzle-ului. Dincolo de dorința de a învăța care alimente sunt mai sănătoase pentru a îƫi gestiona greutatea, trebuie să te asiguri că ești atent la obiceiurile pe care le ai în ceea ce priveşte sănătatea – inclusiv la activitatea fizică și la alte opțiuni de stil de viață.

Sunt atât de multe femei care țin diete, încercând fiecare plan nou care apare in media și devin din ce în ce mai frustrate când aceste pretinse moduri sănătoase de a mânca nu le ajută să slăbească.

Îƫi prezentăm cinci obiceiuri alimentare sănătoase pe care îƫi recomandăm să le adaugi în dieta ta.

1. Acordă atenƫie felului în care te simƫi după ce mănânci

Adevărul este că există o valoare în unele dintre aceste planuri alimentare – cele care ne duc înapoi la elementele de bază, concentrându-te pe consumul de alimente naturale. O alimentație bună nu înseamnă doar pierderea în greutate. Evaluarea reacției corpului tău la alimentele pe care le consumi este benefică. Cum te simți este mult mai important decât să ai o anumită greutate.

2. Alege alimente naturale, neprocesate

Este important să alegeți alimente neprocesate, bogate în nutrienți. Alimentele procesate includ adesea ingrediente care adaugă toxine, deghizate în aromă. Dacă nu puteți pronunța ceea ce citiți pe etichetele alimentelor, este cel mai bine să eviți produsul. De asemenea, alimentele naturale nu vor avea zahăr adăugat care apare în atâtea alimente procesate.

Cumpărarea de la producători locali înseamnă că mâncarea ta nu va avea nevoie de conservanți pentru a o ajuta să călătorească din ƫară în ƫară. Confortul nu merită să nu acorzi atenƫie sănătăƫii – alege fructele, legumele, nucile și carnea organice atunci când este posibil.

3. Gătește

Știm că pregătirea mâncării poate fi văzută ca o sarcină suplimentară, dar nu există niciun motiv pentru care trebuie să fie aşa.  Există o mulțime de rețete rapide și ușoare online care pot fi preparate în 30 de minute sau mai puțin. Dacă sunteți foarte ocupat in timpul săptămânii, îƫi recomandăm să pregăteşti din weekend mesele sau o parte din ele, concentrându-te pe ingrediente bogate în nutrienți.

4. Nu evita grăsimea – alege doar tipul potrivit

Grăsimea are o reputație proastă, dar nu toate grăsimile sunt dăunătoare Sigur, cel mai bine este să eviți grăsimile saturate pe care le consumi, dar grăsimile nesaturate au numeroase beneficii pentru sănătate. Dacă eviți toate grăsimile, este destul de probabil să îƫi fie foame tot timpul – și să îƫi lipsească substanțele nutritive esențiale pe care corpul tău nu le poate produce. Avocado, nuci, somon și uleiul de măsline îƫi pot oferi grăsimile Omega-3 de care ai nevoie.

5. Luați în considerare suplimentele alimentare

Practicile agricole moderne, solul epuizat și toxinele din mediu fac din ce în ce mai dificilă obținerea tuturor nutrienților de care are nevoie corpul tău numai din alimente. Și dacă încercați să vă îndreptați către alimente mai sănătoase după ani de zile consumând în mare parte produse prelucrate, este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru a vă simți cât mai bine. Pentru a afla care sunt suplimentele alimentare potrivite corpului tău, îƫi recomandăm o consultatie fitoterapeutică cu Alin Ghinea, Specialistul în Nutritie şi Dietologie al Clinicii Eliade.

 

Pentru programări, ne poƫi contacta la 0748 01 11 11 sau la office@clinicaeliade.ro

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin