+4 0748 01 11 11

Tratamentul osteopat împotriva constipației

  /  Medicina Integrativa   /  Tratamentul osteopat împotriva constipației
Tratamentul osteopat împotriva constipației

De ce tratamentul osteopat este folositor pentru tratarea constipației ?

Constipația reprezintă incapacitatea de evacuare a intestinelor la intervale regulate sau, mai precis cu o frecvență normala. Constipația acută poate conduce la alte probleme mai grave precum boala de reflux gastro-esofagian, gastrita și refluxul acid. În mod normal frecvența de evacuare din intestine variaza de la o persoană la alta. Ea este dependentă de o serie de factori, precum volumul cantității de alimente ingerate, nivelul de activitate fizică al persoanei, procentul de elemente nedigerabile din hrana persoanei și, bineînțeles, aspectele inerente constituționale ale acesteia. Frecvența poate varia de la de două ori pe zi până la o dată la două, trei zile.

 

De ce să alegem tratamentul osteopat împotriva constipației?

Constipația este adesea tratată cu ajutorul unor remedii medicamentoase și a laxativelor. Această problemă nu este considerată a fi o afecțiune complexă decât în situația în care se asociază altor probleme de sănătate. Următoarele aspecte ne vor ajuta să înțelegem de ce osteopatia este atât de potrivită, ca formă de tratament, în situația în care există un deficit al peristaltismului intestinal.

Tratamentul osteopat poate fi administrat doar în cazurile în care a fost exclus riscul unor probleme grave de sănătate.

Porțiunea inferioară intestinală este inervată de la nivelul celei de a doua și a patra porțiuni a coloanei vertebrale. Aceste porțiuni pot fi afectate de deformări și de alte probleme de la nivelul coloanei lombare. O problemă a discului intervertebral poate, prin urmare, cauza o anulare completă a peristaltismului intestinal, poate duce la paralizia picioarelor și la retenția de urină. Dacă  mecanismele de la nivelul coloanei coloanei vertebrale au fost afectate, în vreun fel, acest lucru se poate reflecta in dinamica peristaltismului intestinal, fara a se pune problema unor complicații grave la nivel nervos.

Tratamentul osteopat este considerat potrivit pentru abordarea problemelor de sănătate menționate anterior și care, în cele din urmă, pot conduce la constipație cronică. Osteopatia se străduiește să îmbunătățească capacitatea de mișcare la nivelul pelvisului și a zonei inferioare a coloanei vertebrale. Scopul nu este doar asigurarea unei detensionari și scăderea durerilor la nivel musculo-scheletic ci și  îmbunătățirea peristaltismul intestinal. Teoria osteapata susține nevoia unui nivel optim de exercițiu fizic pentru toți cei care suferă de pe urma acestor probleme de natură mecanică și care implică zona pelviana și zona lombară. Unele forme de constipație pot fi tratate prin intermediul unui tratament direct asupra intestinelor. Acestea se vor concentra in mod normal pe zone de flexiune precum flexura hepatica, zona colonului sigmoid, flexura splenică și valva ileocecala. O evaluare atentă  va conduce la depistarea imediată a cauzei constipației.

Problema poate fi o simplă afecțiune simptomatică sau o repercusiune a ceva mai grav despre care doar practicianul va putea oferi răspunsurile potrivite.

 

Pentru programari :

+4 031.005.09.01

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin