Tratamentul homeopat in cazul virozelor de sezon, respiratorii sau digestive
2017-03-27
Primăvara, mai mult decât in orice alt sezon, virozele devin principalii dușmani ai corpului nostru. Fie că vorbim despre viroze respiratorii, fie că vorbim despre virozele digestive, simptome precum secreții abundente, stări de vomă, febră, stare generală de rău ne strică calitatea vieții.
Într-o epocă în care se știe că tratamentele clasice vin cu beneficii, dar și cu multe reacții adverse sau contraindicații, există tratamente holistice care oferă solutii sigure și rapide în cazul acestor stări de boală care se instalează în existența noastră.
Una dintre ramurile medicale care oferă astfel de remedii este, fără doar și poate, medicina homeopată. ”Homeopatia apartine de medicina holistică, fiind o știință medicală, cu principii si legi clare, bine puse la punct, valabile si astazi, la peste 250 ani de la enuntarea lor”, explică Dr. Atena Ioana Antonescu, Medic Specialist – Homeopatie, medicina informationala (biofeedback ASYRA) ClinicaEliade.
O discuție de jumătate de oră cu doamna doctor Atena Antonescu mi-a dat o idee de ansamblu asupra tratamentelor homeopate recomandate in virozelor de sezon
De la inceput trebuie să spunem că, din păcate, România se află pe primul loc la consumul inadecvat de anbiotice, din Europa. Acest fapt prezintă un revers al medaliei crunt: ”din păcate, in țara noastră germenii circulanti au rezistență la antibiotice prescrise uzual, iar asta face ca in lipsa unei antibiograme, antibioticele prescrise sa nu actioneze eficient, lasandu-ne descoperiti!”, explică, specialistul clinicii Eliade.
”De 20 de ani, de când folosesc homeopatia, am prescris antibiotic de două ori. În cazul virozelor, antibioticul se prescrie doar cu scopul de a preveni sau a trata o suprainfectie bacteriana, altfel „beneficiem” doar de efectele sale secundare, adica facem mai degraba un rau in loc de bine”,continuămediculhomeopat.
9 din 10 cazuri de viroze de sezon, tratate homeopat, au evoluție pozitivă, există și cazuri cu evolutie spectaculoasa, cu recuperare in decurs de ore, in special la copii
„Medicina homeopată este o medicină informațională, remediul homeopat nu este un medicament ponderal, nu aduce o substanță care să acționeze biochimic, ci aduce o informație care stimuleaza capacitatea de vindecare naturala a organismul. Este ca un fel de wake up call. În homeopatie, remediile se aleg pe baza principiului similitudinii, popular am putea sa spunem „cui pe cui se scoate”, ceea ce înseamnă că dacă vine un pacient cu febră, vom cauta un remediu care sa corespunda cu acel tip de febra (cu sau fara transpiratii, rosu sau palid, cu sete / fara sete etc) existand posibilitatea ca reactia la remediul bine ales sa fie de ordinul minutelor. Sigur, nu de fiecare dată vindecarea se va petrece in decurs de cateva ore pentru ca se are in vedere si capacitatea de reactie a fiecarui organism in parte : copiii au o vitalitate mai mare si reactioneaza adesea rapid”, explică medicul clinicii Eliade.
Atunci când vorbim despre tratamente și boli, prefer sa transfer atentia pe sanatate si pastrarea ei. Prefer preventia. Ca exemplu, de 4 ani folosesc un remediu pentru preventia gripei si virozelor in anotimpul rece, cu rezultate impresionante. În primul an când am folosit acest remediu cu scop profilactic, am observat la final de iarnă, că pe tot parcursul sezonului rece nu s-a prezentat cu acuze nici un pacient vechi, in conditiile in care peste 50 % din practica mea este reprezentata de copii intre 0-6 ani, care frecventeaza gradinite si crese. Ceea ce înseamnă că prevenția și-a făcut treaba, nu? Incurajata, am continuat in fiecare an si deja cei care au beneficiat le impart cu rudele, prietenii, colegii de munca.
Un subiect care intră în discuție de fiecare dată când vorbim despre un anume tratament, sunt contraindicațiile. Așa cum a povestit și doamna doctor mai sus, în cazul tratamentelor homeopate nu există contraindicații. ”Tratamentul homeopat poate fi folosit de la cele mai fragede vârste până la cele mai înaintat, avand rezultate, uneori exceptionale, si în cele mai complicate și complexe situații”, explică Dr. Atena Ioana Antonescu.
O discuție aparte, ce facem cu febra la copii?
Apropo de febră este delicată situația și întrebările pe care parintii si le pun sunt multe. Cât lăsăm? Când scădem? Când e periculoasă? Iată care este părerea specialistului.
”Atunci când vorbim despre febră, este foarte important să intelegem ca nu ne uităm exclusiv la valoarea aratata de termometru, ne uităm si la starea generală a pacientului. Un copil poate să fie vioi la 39,5, altul poate să fie apatic și somnolent la 38,5. Lucrurile aceastea contează. Trebuie, însă, să știm un lucru foarte important. Febra are rolul ei în organism. Toată lumea povestește de sistemul imun și despre cum ar trebui el să fie întărit. Corect? Ei bine, putem privi sistemul imun ca pe o armată. Ca in orice armată, soldații trebuie antrenați constant ca să fie pricepuți. În cazul sistemului imun, semnalul de ieșire la luptă / antrenament este dat si de temperatura organismului, și anume valoarea de 38, 5. Dacă la inițierea semnalului, noi venim cu antitermic, e ca si cum sunam retragerea, vom avea zero antrenament si prezenta pe „front”, trimitand trupele inapoi in baraci, ne lasam descoperiti atacului. In timp, aceasta abordare face ca in loc de o armata performanta (sistemul imun), pe care sa ne putem baza, sa avem o armata lenesa, o adunatura de soldati neinstruiti si nepriceputi. Sper ca aceasta imagine metaforica sa serveasca la intelegerea efectului pe care il au in timp incercarile noastre de a veni „in ajutor” in momente si cu instrumente neadecvate. A suprima un simptom nu reprezinta in mod necesar un bine”, conchide medicul homeopat, Dr. Atena Ioana Antonescu, Medic Specialist – Homeopatie, medicina informationala (biofeedback ASYRA) Clinica Eliade.
Dr. Atena Ioana Antonescu
„Happiness cannot be pursued, it must ensue as the unintended consequence of devotion to something or someone else”
Viktor Frankl
Pentru programari :
+4 0374 48 88 88
+4 0748 01 11 11
„ALEGE CONSTIENT!”