+4 0748 01 11 11

Tratamentul crizelor de hipertensiune si al migrenelor cu ajutorul tehnologiei Scenar

  /  Medicina Integrativa   /  Tratamentul crizelor de hipertensiune si al migrenelor cu ajutorul tehnologiei Scenar
2018-12-06
Din publicatia “Terapia Scenar si expertiza Scenar”, va prezentam in continuare, in rezumat, articolul publicat in numarul 6, din anul 2000, sub semnatura autorilor Tarakanov A.B., Los E.G., Kartaheva, Trakanova T.D., Ryzhova E.S., Kutovaja E.V. Articolul se intituleaza “Tratamentul crizelor de hipertensiune si al migrenelor cu ajutorul tehnologiei Scenar”

Autorii acestui articol si-au propus sa compare efectul terapiei Scenar cu cel al unor medicamente asupra parametrilor tensiunii arteriale si ai simptomelor clinice in cazul unor urgente medicale cauzate de hipertensiune arteriala.

Studiul a fos intreprins asupra unui numar de 128 de pacienti de diferite varste, care au primit medicatie si terapie Scenar fie acasa, in urma apelului la serviciul de ambulanta, fie la sectia de urgente a Spitalului din Rostov.

Articolul debuteaza cu o descriere a sindromului hipertensiunii arteriale si a tabloului clinic conex, respectiv encefalopatie, dureri de cap, ameteala, greata, distrugerea creierului, probleme la nivelul circulatiei coronariene.

Autorii considera ca tratamentul medicamentos clasic in caz de criza de hipertensiune consta in antagonisti ai calciului (isradipina)  si , in special in situatii de prim ajutor, klonidina, care are, insa, o serie de contraindicatii si efecte secundare.

Atentia cercetatorilor s-a concentrat pe reducerea rapida a hipertensiunii cu ajutorul tehnologiei Scenar, prin influenta activa a acestuia asupra sistemului functional de reglare a tensiunii sanguine.

Medicii chemati prin apel de urgenta au constatat ca tensiunea sistolica si diastolica a pacientilor, cat si reactia nervoasa si de nivel vascular a acestora nu au fost de nivel grav. Nu au  existat simptome critice de encefalopatie acuta si cardiace care sa impuna internarea. Pentru reducerea crizei de hipertensiune, pacientilor le-a fost administrata, o singura data, sublingual, medicatie specifica. Raportul de analiza a urmarit toate etapele de tratament.

Terapia Scenar a fost aplicata cu respectarea  protocoalelor si standardelor procedurale. Masuratorile au fost efectuate din 10 in 10 minute, timp de o ora, dupa administrarea preparatelor. Daca dupa 30 de minute nu s-a inregistrat nici o modificare a parametrilor, pacientului i s-a  schimbat modul de tratament. In cazul unor pacienti, au fost efectuate masuratori si dupa 18-20 de ore, fara ca in acest timp ei sa mai fi luat medicatie.Analiza datelor s-a facut prin metode statistice standardizate.

Din analiza datelor reiese ca, din perspectiva efectelor, terapia Scenar ocupa o pozitie intermediara, intre substanta isradipina si klonidina adrenomimetica. Dupa influenta Scenar s-a inregistrat cea mai exacta si mai autentica descrestere a tensiunii sistolice si diastolice, alaturi de cea mai bine exprimata scadere a frecventei cardiace, in comparatie cu celelalte metode de tratament farmacologic.

Astfel, dupa o ora de la administrarea medicamentelor si a tratamentului Scenar, valorile tensiunii sistolice au scazut dupa cum urmeaza:

Dupa isradipina – 19,6%; dupa klonidina  12,6%; dupa Scenar 18,6%.

Durata efectului hipotensiv : dupa israpidina – intre 8-12 ore; dupa klonidina – intre 4-8 ore; dupa Scenar – intre 14-18 ore.

S-au efectuat masuratori ale frecventei cardiace si ale unor simptome subiective , precum: dureri de cap, dureri cardiac, “zgomot” in urechi, scaderea vederii, stare de rau, stare de greata, parestezia extremitatilor, hyperemia fetei, tremor, hiperhidroza. Pentru toate aceste simptome, terapia Scenar a dovedit o influenta pozitiva. Rezultatele cele mai semnificative ale terapiei Scenar au constat in reducerea migrenei si durerilor de cap corelate hipertensiunii cat si a simptomelor legate de circulatia cerebrala.

Concluzia articolului este ca terapia Scenar este eficienta in cazul pacientilor aflati in criza neagravata de hipertensiune  cu simptomatologie neurovegetativa. Efectul se situeaza pe o pozitie intermediara, intre isradipina si konidina iar durata de actiune in cazul terapiei Scenar o depaseste pe cea a medicamentelor. Prin aceasta metoda de tratament alternativ, se obtine un efect de normalizare a parametrilor circulatiei cerebrale  si o probabila activare a sistemelor antinoceptive ale sistemelor creierului.

 

Publicatie a bibliotecii  RITM OKB ZAO library

www.elib.scenar.com.ru

 

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

ALEGE CONSTIENT

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin