Această formă de masaj cu role, desprinsă din ayurveda, a reprezentat dintotdeauna un aspect important al stilului de viață indian, putând fi considerat o imagine a culturii indiene.
Terapia îşi are originea în masajul tradiţional practicat acasă de familiile indiene, tehnica acestuia fiind transmisă şi îmbunătăţită din generaţie în generaţie.
Metoda practicată iniţial se realiza doar la nivelul scalpului, dar ulterior terapia a fost extinsă și pe zonele feţei, gâtului şi partea superioară a braţelor şi umerilor, zone unde se acumulează un mare grad de tensiune.
Astfel s-a ajuns la o formă profundă de masaj, în care mişcările lente, calmante sunt alternate cu mişcări rapide, revigorante, ale căror efecte se resimt la nivelul întregului organism, nu doar în timpul şedinţei de terapie, ci într-un ciclu de o zi şi o noapte, numeroşii centrii de la nivelul capului fiind activaţi cu fiecare atingere, răspunsurile de la diverse organe apărând treptat.
Scopul principal al acestui masaj este de a debloca energia stagnantă de la nivelul părţii superioare a corpului, de a elibera tensiunile acumulate, de a induce o profundă stare de relaxare şi eliberare, ţinând la distanţă stresul şi anxietatea, stimulând astfel capacitatea naturală de refacere a organismului, redobândirea şi menţinerea echilibrului.
– favorizează relaxarea, combate stresul, stările de nelinişte, anxietatea, insomniile;
– efecte benefice asupra stării psihologice şi emoţionale;
– înlatură durerile de cap, a presiunii de la nivelul oaselor cutiei craniene;
– stimulează circulaţia sanguină, limfatică şi aportul de oxigen în partea superioară a corpului (stări de slăbiciune cu oboseală şi apatie, imposibilitate de concentrare);
– mialgii şi tensiuni în zona cervicală (cauzate de diverse afecţiuni, după perioade lungi de condus sau de stat la birou);
– creşte mobilitatea articulară la nivelul zonei masate;
– nevralgii;
– ameliorează afecţiuni ale sinusurilor;
– recomandat femeilor însărcinate şi copiilor (îi linişteşte, calmează);
– la nivelul unui scalp foarte uscat va activa secreţtia de sebum, echilibrând ph-ul pielii scalpului.
– stări febrile;
– inflamaţii şi infectii de orice tip;
– afecţiuni dermatologice în zonele de masat;
– boli infecţioase în fază acută (gripă, infecţii respiratorii virale, tuse);
– afecţiuni cardiace grave;
– accident vascular cerebral produs recent;
– hipertensiune arterială;
– epilepsie.