Image Alt

Pilates Rehab Reformer

  /    /  Pilates Rehab Reformer

Pilates Rehab Reformer, în mod îndreptăţit, este cel mai renumit echipament din gama Pilates. Acest echipament, chiar de la prima vedere, creează o impresie foarte puternică, iar, dacă este folosit în mod constant, transformarea pe care o aduce în corp este şi mai puternică.

Una dintre calitățile de excepție ale aparatului este versatilitatea.

Exercițiile pot fi practicate din poziția întins la orizontală, din şezut, din poziţia în picioare, pot fi trase benzile elastice, pot fi făcute exerciţii de împingere cu picioarele, de ridicare pe suportul pentru tălpi sau pe opritoarele de umeri, pot fi utilizate accesorii suplimentare, se poate lucra din poziţia culcat pe spate sau pe burtă, pe laterale şi se pot face foarte multe combinaţii de exerciţii.

Cu toate acestea, puțini știu că Rehab Reformer-ul se utilizează tot mai mult într-un alt domeniu – cel al refacerii în urma leziunilor.

Multe traumatisme se datorează dezechilibrelor musculare. Există multe cauze ale acestor dezechilibre: postura vicioasă, modul în care mergem, în care ne aplecăm, ne aşezăm, ne întindem la orizontală sau modul în care facem exerciţiile fizice.

Pilates Rehab Reformer promovează antrenarea musculaturii în mod echilibrat, la nivelul întregului corp prin întărirea “miezului” sau “core”-ului. Această parte centrală – “miezul”, reprezintă musculatura abdominală profundă, simultan cu musculatura paravertebrală, în special cea lombară.

Pilates Rehab Reformer pune, totodată, accent pe alinierea dintre coloana vertebrală şi zona pelviană, aliniere care are un rol fundamental în reglarea modului în care ne mişcăm, astfel încât să ne mişcăm cât mai echilibrat şi să evităm să ne provocăm traumatisme.

OSTEOPATIA ȘI REHAB REFORMER-UL: O FORMĂ FLEXIBILĂ DE REFACERE

Este foarte important să vizitezi un osteopat, nu doar pentru tratament, dar mai ales pentru prevenţie. Însă, în momentul în care pacientul termină şedinţa de tratament şi imediat foloseşte Reformer-ul, rezultatele sunt net superioare.

Avantajul major este dat de faptul că în urma tratamentului osteopat, corpul este aliniat din punct de vedere biomecanic, este dat un “restart” întregului sistem.

Un alt mare avantaj care merită menţionat este acela că utilizarea Rehab Reformer-ului face ca, prin performarea exerciţiilor, corpul să fie scos de sub incidenţa gravitaţiei.

Un alt beneficiu constă în faptul că asigură un grad net superior de flexibilitate în comparaţie cu cele mai multe dintre metodele convenţionale ale terapiilor fizice. Explicaţia este că exercitiile performate pe Reformer pot fi adaptate pentru fiecare persoană, ceea ce le face extrem de eficiente. Se poate face o gradare, de la exerciţii de bază, până la exerciţii avansate, în funcţie de nevoia de progres a pacientului sau de severitatea leziunii.

CARE SUNT BENEFICIILE UTILIZĂRII REHAB PERFORMER-ULUI?

Aparatul Reformer oferă toate beneficiile metodei Pilates, inclusiv creșterea forţei la nivel general, a flexibilităţii, a coordonării şi a echilibrului. Toate acestea conduc, la rândul lor, la o îmbunătățire a vieţii de zi cu zi, reflectată printr-o postură corporală mai bună, mişcări mai graţioase şi eficiente şi, pentru cei mai multi pacienţi, reducerea semnificativă a durerilor datorate unor dezechilibre fizice, precum durerile de spate.

SOLICITĂ O PROGRAMARE

    Vă rugăm să alegeți terapia
    Alegeți data    Coșul tău