+4 0748 01 11 11
Image Alt

Kinetoterapie

  /    /  Kinetoterapie

Cuvântul kinetoterapie provine din limba greacă și înseamnă „terapie cu mișcare”. Încă din cele mai vechi timpuri, efectele pozitive ale exerciţiilor fizice și ale masajului sunt cunoscute în ceea ce privește prevenirea sau recuperarea anumitor afecţiuni precum dureri musculare, traume, afecƫiuni ortopedice şi neurologice.

Partea a Secƫiei de Recuperarea Medicală din cadrul Clinicii Eliade, Sala de Kinetoterapie, prin aparatura adecvată şi la cele mai înalte standarde, a fost înfiinƫată pentru a veni în sprijinul persoanelor în scop profilactic, terapeutic şi de recuperare în afecƫiuni locomotorii ortopedico-traumatice, neurologice, reumatice, cardio-vasculare, metabolice atât la adulti, cât şi la copii.
Aici evaluarea kinetoterapeutică şi posturologia au un rol foarte important în conceperea programului de fizio-kinetoterapie unde pacientul este atent evaluat din punct de vedere kinetoterapeutic, examinat posturologic şi informat despre tipul de recuperare de care are nevoie pentru a-şi începe călătoria spre o stare de sănătate optimă.
Evaluarea kinetoterapeutica înglobează anamneza şi evaluarea prin măsurători alături de evaluarea posturologică, ceea ce rezultă în întocmirea programului de recuperare medicală şi a fişei de tratament kinetoterapeutic.

• Afecƫiuni ortopedico-traumatice la adulƫi şi copii: luxaƫii, entorse, fracturi cu sau fără tijă sau şuruburi, postoperator ligamentoplastie, post artroscopii, scolioză (operate sau nu, în corset), lordoză, cifoză, cifoscolioze, deviaƫii ale membrelor inferioare (genunchi valgum, varum, picior plat), stern înfundat, stern proiectat spre înainte;
• Kinetoterapia în afecƫiunile reumatologice: artroze, periartrite, PSH, gonartroză, coxartroză, spondilo-discartroză;
• Kinetoterapia în afecƫiunile neurologice: Boala Parkinson, Scleroza multiplă, AVC – hemiplegie;
• Discopatie lombară;
• Hernie de disc operată sau nu;
• Kinetoterapie în afecƫiunile oncologice (post intervenƫii masectomii);
• Eliminarea toxinelor prin mişcare;
• Kinetoterapia la sportivi: pregătire fizică, recuperare după accidente;
• Kinetoterapia în osteoporoză (exerciƫii de menƫinere a mobilităƫii articulare şi a masei musculare);
• Kinetoterapia pentru slăbit şi remodelare corporală: program de exerciƫii pentru slăbit în funcƫie de presiunea pe sistemul osos;
• Kinetoterapia pentru gravide şi bebeluşi: kinetoterapia specifică fiecărui trimestru de sarcină, exercitii de recuperare după naştere naturală sau cezariană, masaj şi kinetoterapie sau kinetoprofilaxie pentru bebeluşi.

Sub îndrumarea Taniei Ghinea, Kinetoterapeut Principal al Clinicii Eliade, pacienƫii vor beneficia de programe de exerciƫii profilactice personalízate pentru sănătatea coloanei vertebrale, a menƫinerii mobilităƫii şi a masei musculare, dar si de sfaturi despre igiena vieƫii prin învăƫarea poziƫiilor şi a mişcărilor corecte pentru prevenirea problemelor la coloana vertebrală.

Pentru programări şi examinări kientoterapeutice, ne puteƫi contacta la 0748 01 11 11 sau ne puteƫi scrie pe office@clinicaeliade.ro.

Kinetoterapia este o formă de terapie compusă din programe specifice de recuperare medicală, de terapie fizică asistată, al cărei scop este reabilitarea unor funcții motrice diminuate sau creșterea nivelului funcțional, în cazul anumitor afecțiuni specifice.

Programele de kinetoterapie sunt realizate în conformitate cu vârsta, constituția și afecțiunile pacientului, alături și de gradul său de sedentarism, activitățile desfășurate în mod normal, stadiul bolii sau existența altor afecțiuni. Aceste programe au la bază mișcarea efectuată prin planuri de recuperare medicală atent structurate, al căror scop este refacerea funcțiilor alterate sau diminuate ale corpului.

O ședintă de kinetoterapie costă între 150 lei – 300 lei.

Descoperă lista de preţuri Kinetoterapie

EVALUAREA KINETOTERAPEUTICĂ

Lei 200

20 min

KINESIO TAPE

Lei 50

O aplicație

ȘEDINȚĂ KINETOTERAPIE INDIVIDUAL

Lei 300

60 min

ȘEDINȚĂ KINETOTERAPIE

Lei 150

Sesiune de 1-3 persoane, 60 min

DRENAJ LIMFATIC APARAT

Lei 120

MASAJ SI MOBILITATE ARTICULARĂ GENUNCHI APARAT

Lei 100

30 minute

ABONAMENT KINETOTERAPIE

Lei 1350

10 şedințe

ABONAMENT 10 ȘEDINȚE KINETOTERAPIE +10 ȘEDINȚE MASAJ TERAPEUTIC

Lei 2100

ABONAMENT DRENAJ LIMFATIC APARAT

Lei 1000

10 Ședințe

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin