+4 0748 01 11 11
Image Alt

Infiltratii intraarticulare cu ozon

  /    /  Infiltratii intraarticulare cu ozon

În patologia articulară, termenul de artroză semnifică modificări distrofice peri şi intraarticulare, însoƫite de inflamație cronică, durere şi uzură graduală a cartilajului articular. Odată instalat, acest dezechilibru între uzura şi regenerarea articulară, manifestările artrozice avansează până la distrugerea totală a articulaƫiilor.

Această patologie are la origine diferite cauze:
tulburări în metabolismului colagenului;
mecanisme autoimune;
traumatisme nerecuperate corect;
suprasolicitarea articulară în activitatea fizică excesivă;
fenomene inflamatorii cronice;
tulburări circulatorii;
mecanismele specifice îmbătrânirii, etc.

În trecut, tratamentul constă în blocarea articulaƫiei în cauză într-o poziƫie care să permită utilizarea membrului, operaƫie numită artodeză, pacientul înregistând un grad de handicap fizic. Astăzi se recurge, în ultimă instanță, la protezarea chirurgicală a respectivei articulații. O altă abordare, conservatoare, nonchirurgicală, care a dat rezultate în patologia artrozică sunt infiltraƫiile peri şi intraarticulare.

Introducearea în jurul şi în interiorul articulației afectate a diverselor substanƫe cu efecte antiinflamatoare, analgetice, de stimulare a regenerării sau de lubrefiere a condus la un grad mare de recuperare funcțională, stoparea sau încetinirea artrozei, reducerea sau dispariƫia simptomatologiei.

În Clinica ELIADE, pentru tratarea articulaƫiilor artrozate, se administrează injecții şi infiltrații săptămânale, peri si intraarticulare cu ozon, pentru efectul său antiinflamator, fibrinolitic, analgezic şi de stimulare a condroblastilor (celulele responsabile de regenerarea cartilajului articular).

Protocolul de administrare constă în 3-4 ședințe la interval de 3-4 săptămâni.

AVANTAJELE ACESTEI ABORDĂRI TERAPEUTICE CONSTAU ÎN FAPTUL CĂ:

este minim invazivă şi fiind efectuată în condiƫii de asepsie, nu prezintă riscuri;
nu are efecte adverse deoarece se utilizează substanƫe proprii corpului;
gradul de recuperare funcƫională este semnificativ;
creşte calitatea vieții prin reducerea simptomatologiei şi păstrarea mobilității.

Pentru accelerarea procesului de recuperare, integrăm şi alte terapii complementare:
Osteopatia, pentru reechilibrare, reposturare şi corectarea relaƫiei dintre diferitele părƫi ale corpului;
Posturologia pentru evaluarea și corectarea staticii şi a mersului;
Terapii manuale, masajul manual sau instrumental, pentru îmbunătățirea troficităƫii ƫesuturilor afectate;
Autohemoterapia majoră, pentru combaterea stresului oxidativ cronic, a sindroamelor inflamatorii şi pentru imunomodulare;
Fizioterapia şi Kinetoterapia, care, prin procedee specifice, redau şi păstrează capacitățile locomotorii ale pacientilor.

TERAPIA PROLOZONE

Prolozone provine din cuvântul ozon și din cuvântul latin „proli”, care înseamnă a se regenera sau re-construi. Înseamnă, literalmente, reconstruirea țesuturilor cu ajutorul ozonului. „Prolo” este prescutarea pentru proliferare, deoarece tratamentul determină proliferarea (creșterea, formarea) noului țesut ligamentar în zonele afectate.

Prolozone este o formă de reconstrucție nechirurgicală a ligamentelor despre care se știe că are un efect de durată asupra durerilor cronice. Prolozone este o terapie ce constă în injectarea în țesutul conjunctiv de substanțe producătoare de colagen și ozon, care facilitează reconstrucția țesutului conjunctiv deteriorat sau slăbit din articulații și din jurul acestora. Repararea țesutului conjunctiv este calea spre eliminarea durerii cronice din zona articulaƫiilor.

Utilizarea ozonului face ca articulația să se vindece mult mai rapid decât în proloterapia tradițională. Acest lucru se datorează faptului că ozonul este o moleculă extrem de reactivă și atunci când este injectat într-o capsulă articulară, este capabil să stimuleze si accelereze abilitățile de recuperare ale articulației de către fibroblasti.

Ligamentele sunt „benzile de cauciuc” structurale care leagă oasele, unele de altele, în articulații – acționând ca amortizoarele corpului. Ligamentele pot deveni laxe sau pot suferi leziuni și nu se pot vindeca, revenind la starea inițială. Acest lucru se datorează în mare măsură faptului că aportul de sânge în ligamente este limitat, de aceea, vindecarea este lentă și nu întotdeauna completă. Ligamentele au, de asemenea, multe terminații nervoase, ceea ce va determina o persoană să simtă durere acută în zonele în care ligamentele sunt deteriorate sau libere.

Dacă suntem atleƫi de performanță şi, odată cu înaintarea în vârsta, există o anumită degenerare graduală și naturală a părților în mișcare ale corpului, datorită stresului mecanic în curs.

Acest lucru poate proveni din lipsa de nutrienți, lipsa circulației, îmbătrânirea și inflamația. Când se întâmplă acest lucru, ligamentele, tendoanele și cartilajele devin deshidratate și mai slabe. Acest lucru duce la laxitate și la mai mult efort anormal și forțe de forfecare pe articulație. Forțele de forfecare anormale și torsiunea provoacă mai multă disfuncție articulară. Aceasta duce la o separare progresivă a ligamentelor de membrană superficială a osului numită periost. Această tragere a periostului creează un spațiu pe care corpul îl umple cu os nou. Aceste noi părți ale osului se numesc osteofite. Ele sunt semnele principale ale artritei degenerative în articulație și în jurul acesteia. Osteofitele și laxitatea articulară determină reducerea capacității de mișcare, care conduce la încordarea mușchilor adiacenți, generând mai multă disfuncție și durere.

Terapia Prolozone determină strângerea structurilor laxe, a țesutului conjunctiv parțial rupt și a ligamentelor. Prolozone oprește ciclul durerii / inflamației. Aceasta permite o mai bună circulație, creșterea fluxului de sânge care transportă nutriție și hidratarea țesuturilor deteriorate, ceea ce permite dezvoltarea unui mediu de vindecare în interiorul articulației și duce la creșterea amplitudinii mișcării și reducerea durerii.

Vă așteptăm în Clinica Eliade pentru a vă trata problemele articulare într-o manieră integrată, eficientă şi sustenabilă.

Vezi pretul Infiltratii intraarticulare cu ozon

INJECȚII INTRA-ARTICULARE

Lei 240

20 min

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin