+4 0748 01 11 11

TERAPIA FLORALA BACH PENTRU EMOTIILE COPIILOR TAI LA INCEPUT DE AN SCOLAR.

  /  Medicina Integrativa   /  TERAPIA FLORALA BACH PENTRU EMOTIILE COPIILOR TAI LA INCEPUT DE AN SCOLAR.
2016-09-14
Primele saptamani ale anului scolar implica o perioada de schimbari care se traduc in stari emotionale mai puternice pentru copiii nostri si chiar si pentru parinti. Terapia florala Bach ne poate ajuta sa traversam aceasta etapa cu serenitate.

In general, in primele saptamani de scoala, veti putea observa la copiii dumneavoastra , cateva tipuri de reactii care sunt absolut normale si pentru care nu trebuie sa va ingrijorati , pentru ca orice schimbare implica o reactie emotionala si un comportament de adaptare la nou. Fie se simt abandonati – cum este cazul celor mici care incep prima zi de gradinita – si isi pierd pentru putin timp reperele de siguranta care le construiesc in jurul parintilor , fie se simt intimidati si stresati la gandul ca trebuie sa mearga la scoala, ceea ce presupune noutate, schimbare, responsabilitati. Frica de nou , teama de a nu face fata, teama de a nu fi la inaltime ….se manifesta prin diverse mici plansete pana la adevarate crize de plans, lipsa de apetit, inchidere in sine si lista poate continua si tine de reactia personala a fiecaruia.

Reactiile copiilor trezesc la randul lor o serie de reactii emotionale in parinti- anxietate de despartire, vinovatie, teama de cum va face fata copilul noilor circumstante, lipsa de concentrare la propriile probleme etc.

Terapia florala Bach functioneaza foarte bine la copii si de cele mai multe ori ei raspund mai repede decat adultii la acest concept unic de echilibrare emotionala.

Combinatiile personalizate de Flori Bach pe care psihoterapeutul le pregateste la sfarsitul sedintei de terapie ii ajuta pe parinti si copii sa regaseasca starile de calm, liniste, acceptare a noului si reduc perioada de adaptare pentru micii si marii scolari, cat si pentru parintii.

De aceea, este ideal ca de terapie sa beneficieze atat micutii cat si parintii acestora care au cel mai important rol – acela de a fi suportul copiilor lor.

 

CLINICA ELIADE
„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin