+4 0748 01 11 11

Terapia craniosacrala sustine capacitatea innascuta a organismului de a se vindeca

  /  Medicina Integrativa   /  Terapia craniosacrala sustine capacitatea innascuta a organismului de a se vindeca

Terapia craniosacrală este un tratament holistic profund, menit să scadă stresul, anxietatea, durerea, tensiunile și restricțiile din organism. Prin atingerea ușoară, terapia craniosacrală declanșează un mecanism de auto-vindecare al unui individ pentru a ajuta la reîntregirea echilibrului minte-corp și pentru a restabili armonie, vitalitate și echilibru.

Oamenii pot veni la terapia craniosacrală deoarece au probleme fizice acute cum ar fi dureri de cap sau spate sau pot avea probleme emoționale de lungă durată, precum și stres și anxietate. Alte persoane vin pentru sprijinul continuu în viaţa agitată de zi cu zi și pentru a face fata provocărilor vieții.

Terapia craniosacrală funcționează la un nivel foarte profund și subtil, influențând nucleul sistemului. Ajutând să elibereze cauze adânc înrădăcinate, sau probleme de suprafață, adesea îi ajuta pe pacienti să atinga o stare adâncă de relaxare. Potrivita pentru oricine, de la nou-născuți la vârstnici, poate ajuta cu multe condiții diferite datorită naturii sale non-invazive. Mamele și bebelușii vin adesea pentru probleme asociate cu nașteri dificile sau traumatizante.

Stilul de terapie craniosacrală implică și lucrul cu fascia (țesutul conjunctiv, care înconjoară fiecare structură din corp). Relaxarea fizică este un proces terapeutic extrem de valoros prin care blocajele fizice și emoționale, oricare ar fi cauza lor, pot fi eliberate. Indiferent dacă sunt rezultatul rănirii fizice, al infecției, al bolilor sau al factorilor emoționali, toate traumele și tensiunile își lasă amprenta asupra corpului și sunt ținute în țesuturile corpului sub formă de restricție sau constricție de un anumit fel.

Fascia este acum recunoscută ca având o semnificație profundă și larg răspândită pentru multe aspecte ale sănătății, cu numeroase programe de cercetare în multe domenii terapeutice. Semnificația sa a fost identificată pentru prima oară de către Andrew Taylor Still (fondatorul osteopatiei) la mijlocul anilor 1800, dar numai recent, cunoștințele sale au devenit în sfârșit apreciate pe scară largă, iar valoarea fasciei este mai bine recunoscută.

Datorită numelui său, mulți consideră în mod eronat că această terapie se referă doar la cap, dar terapia craniosacrală lucrează cu întreaga persoană și pot apărea schimbări în corp, minte și spirit în timpul și după sesiuni.

Cu originea în osteopatie, terapia craniosacrală este o metodă de tratament care foloseste o atingere uşoară, de eliberare a tensiunilor și a condițiilor din și în jurul sistemului nervos central pentru a ușura durerea și disfuncția și pentru a îmbunătăți sănătatea și activitatea individului. Este o terapie foarte blândă, eficientă și neinvazivă, care vă va lăsa să vă simțiți incredibil de relaxați.

Terapia craniosacrală este adesea menționată ca o atingere educată, specifică, neinvazivă care susține capacitatea înnăscută a organismului de a se vindeca. Sistemul Craniosacral este considerat a fi: oasele, țesuturile și lichidul care susțin sistemul nervos central. Ca și alte sisteme ale corpului (cardiovasculare, respiratorii etc.), sistemul Craniosacral are o mișcare proprie: ritmul craniosacral.

Aplicarea unei atingeri blânde, cunoscute, împreună cu o intenție de vindecare, ajută la stimularea fluxului energetic și ritmic al lichidului cefalorahidian în membranele și ventriculele corpului. În mobilizarea sistemului nervos central și a țesuturilor moi, Terapia Craniosacrală declanșează un mecanism natural de auto-vindecare al unui individ pentru a ajuta la restabilirea echilibrului minții și corpului și pentru a instaura o stare de armonie, vitalitate și echilibru.

 

Florian Raducu Terapeut Terapie cranioscrala – Clinica Eliade

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin