+4 0748 01 11 11

Terapia craniosacrala si sistemul imunitar al sistemului nervos

  /  Medicina Integrativa   /  Terapia craniosacrala si sistemul imunitar al sistemului nervos
2018-01-13
Creierul si maduva spinarii fac parte din sistemul nostru nervos, sistem atat de important al functionarii corpului nostru. Acest sistem este ca un calculator intern ce lucreaza neincetat pentru a ne ajuta sa ne miscam, sa vorbim, sa auzim, sa vedem, sa ne tinem echilibrul, sa analizam, sa facem calcule, sa luam decizii, sa cream, sa ne formam din  prima zi de viata senzatii si perceptii despre lumea in care traim, sa invatam, sa memoram si in multe alte procese.
Toate aceste lucruri mentionate sunt deja cunoscute, insa faptul ca sistemul nervos are si el la randul lui un sistem propriu care il ajuta sa functioneze este mai putin cunoscut; iar din acest sistem fac parte celulele gliale. Acestea, pe langa functia de sustinere a neuronilor (celula nervoasa ce are rol de transmisie a unui mesaj, a unei informatii senzitive sau a unui ordin motor), de nutritie, de transmisie a influxului nervos, mai au un rol mai putin cunoscut si studiat, insa deosebit de important, cel de sistem imunitar al sistemului nervos.
De ce sunt importante celulele gliale si cum ne ajuta acestea? Sunt importante pentru ca si la acest nivel, ca si in restul corpului, in urma proceselor normale de functionare ale creierului si maduvei spinarii se produc resturi reziduale; procese ce au loc atat la nivel de nervi, de neuroni, cat si la nivel vascular al sistemului nervos. Sunt situatii, destul de des intalnite, in care nu dormim si nu ne oxigenam suficient, suntem stresati, plus situatiile patologice in care sistemul nervos are de suferit si sistemul imunitar este mult ingreunat, ceea ce duce la acumularea unui numar si mai mare de toxine si produsi reziduali. Iar mai departe, ca rezultat, aceste situatii pot produce: dificultati de memorare, concentrare redusa, oboseala cronica, dureri de cap, disfunctii cognitive si multe altele. Aceasta situatie de incarcare a sistemului imunitar al sistemului nervos, in cazul in care nu se remediaza, poate contribui (intr-un timp indelungat ce-i drept, deoarece organismul nostru are multe procese prin care incearca sa se restabileasca singur) la aparitia bolilor neurodegenerative precum scleroza multipla, boala Parkinson etc.
  Pentru a incerca sa explicam cum functioneaza acest sistem imunitar al sistemului nervos vom incerca sa iesim din partea tehnica, medicala si ne vom imagina urmatoarea situatie: o zi cu ploaie torentiala in Bucuresti, canalizarea nu face fata, iar oamenii devin nervosi, stresati, traficul se ingreuneaza, chiar se blocheaza in unele parti. Cam asa si cu sistemul imunitar: sistemul de canalizare al orasului reprezinta sistemul de celule gliale , oamenii, masinile reprezinta neuronii si celelalte structuri nervoase, iar traficul functia sistemului nervos.
 Din fericire exista si solutii:  una dintre cele mai bune si mai accesibila este terapia craniosacrala. Aceasta terapie, printr o atingere extrem de blanda si neinvaziva, ajuta sistemul de celule gliale sa curete aceste resturi reziduale stranse de-a lungul vietii, sa remedieze structurile aflate in tensiune, in suferinta in urma diverselor procese si detensioneaza si elibereaza restrictiile la nivelul acestor structuri. Astfel spus (in exemplul de mai sus cu ploaia torentiala), terapia craniosacrala  ajuta la restabilirea sistemului de canalizare, repara ce s-a „stricat/murdarit” in timpul ploii, detensioneaza relatiile dintre oameni. Iar dupa furtuna intotdeauna apare soarele.
Este fascinant cum o tehnica atat de blanda, precum terapia craniosacrala  poate ajuta atat de mult structuri complexe si profunde cum sunt celulele gliale.

 Pentru programari :

    +4 0374 48 88 88

    +4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

     „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin