+4 0748 01 11 11

TERAPIA CRANIOSACRALA -o terapie profunda putin cunoscuta!

  /  Medicina Integrativa   /  TERAPIA CRANIOSACRALA -o terapie profunda putin cunoscuta!
2016-01-22
Terapia craniosacrala (TCS) este o terapie in care terapeutul foloseste o atingere usoara, are o lunga istorie de dezvoltare, prin viata si activitatea lui AT Still, WG Sutherland si John E. Upledeger.

Este o metoda blanda care, prin plasarea mainilor evalueaza si imbunatateste functia sistemului craniosacral. Este o terapie care imbunatateste abilitatile proprii de vindecare ale organismului.
In esenta, TCS implica manipulari blande ale terapeutului care testează blocajele si “asculta” calitatea ritmului craniosacral, pe care organismul il regleaza si mentine pentru a ne alimenta si hrani delicatele tesuturi nervoase.

TCS elimina blocajele din tesuturile fasciale ale corpului. Acestea sunt straturile tesuturilor moi, care au continuitate de-a lungul intregului corp si invaluie fiecare organ, muschi si os, pana la celule individuale. Mainile se apropie ca un fascicul de lumina, TCS se armonizeaza cu fortele hidraulice naturale si miscari ale corpului, incurajand si imbunatatind capacitatile de vindecare naturale inerente ale corpului.
Aceasta eliberare blanda a tensiunilor cronice din organism poate duce la schimbari majore beneficie atat fizice, cat si emoționale.

Corpul se vindeca si se reface singur atunci cand sistemul parasimpatic este dominant, adica atunci cand suntem cel mai relaxati sau cand dormim.
Sistemul nervos simpatic, cunoscut sub numele de sistem “Lupta sau fugi” este afectat de stilul modern de viata, iar acest lucru poate duce la stres nejustificat. In cel mai rau caz poate fi o conditie debilitanta cronica, asa cum stim cu totii.
Recomandarea TCS are o arie vasta de aplicabilitate.

Sursa: https://www.facebook.com/ClinicaEliade/

 

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin