+4 0748 01 11 11

Terapia craniosacrala: atingere delicata cu beneficii majore

  /  Medicina Integrativa   /  Terapia craniosacrala: atingere delicata cu beneficii majore

În timp ce lucrul cu țesuturile profunde și alte metode mai intense de terapie de masaj sunt destul de populare în rândul unei game largi de pacienƫi, există multe de spus și pentru abordările blânde ale terapiei prin atingere delicată. O astfel de abordare blândă este terapia craniosacrală.

Desigur, cuvântul delicat poate avea definiții diferite pentru diferite persoane. Versiunea unui pacient de “delicat” ar putea reprezenta în vizunea altuia una cu prea multă presiune. Prin urmare, poate fi important să încercați să definiți pentru dumneavoastră şi terapeut cât de delicată poate fi terapia craniosacrală, în ceea ce privește greutatea tipică a atingerii aplicate în timpul unei sesiuni.

În general, terapeuƫii care practică terapia craniosacrală utilizează un nivel de presiune nu mai mare de 5 grame. Atunci când pacienƫii caută o formă neinvazivă de atingere vindecătoare, aceștia apelează adesea la terapeuƫi din domeniul terapiei prin masaj. În unele cazuri, totuși, forme mai profunde de terapie tactilă se pot simți oarecum invazive pentru anumiți pacienƫi. Pentru aceste tipuri de pacienti, este important să ştie că pot beneficia de terapie craniosacrală pe care o puteti regăsi şi in cadrul Clinicii Eliade ca metodă de vindecare a atingerii care se simte foarte delicat, dar care poate aduce în continuare beneficii mari în ceea ce privește nevoile și obiectivele pacientului pentru sesiune.

Exista mulți oameni care au o atitudine „fără durere, nu există rezultate” în cabinetul de terapie, crezând că terapia tactilă trebuie să fie inconfortabilă pentru a evoca orice schimbare reală. De fapt, unii terapeuți profesioniști pot fi chiar sceptici la ideea că atingerea ușoară a terapiei craniosacrale ar putea fi utilizată pentru a aborda atât de multe afecƫiuni diferite și deseori complexe.

Pentru început, este crucial să înțelegeți rolul sistemului nervos central în sănătatea generală și modul în care terapia craniosacrală este utilizată pentru a îmbunătăți sănătatea și funcționarea optimă a acestui sistem. În esență, sistemul nervos central cuprinde creierul și măduva spinării. Aceste elemente vitale ale corpului sunt înfășurate în membrane și lichide, cunoscut sub numele de sistemul craniosacral, care protejează și hrănește sistemul nervos central.

Prin terapia craniosacrală, terpeuții folosesc acea atingere incredibil de delicată pentru a elibera orice restricții ale țesuturilor moi care ar putea apărea și distorsiona membranele și lichidul cefalorahidian care acoperă creierul și măduva spinării.

Scopul principal al terapiei craniosacrale este deci de a elibera restricțiile țesuturilor moi care pot împiedica fluxul lichidului cefalorahidian care înconjoară sistemul nervos central. Când acest lichid curge fluid, poate oferi îmbunătățiri substanțiale în sănătatea și funcția sistemului nervos central în general – iar sistemul nervos central este esențial pentru menținerea corectă a tuturor sistemelor corpului.

Vă invităm să descoperiƫi beneficiile Terapiei Craniosacrale la Clinica Eliade, alături de terapeuƫii noştri Florian Răducu şi Octavia Roman. Pentru programări ne puteƫi contacta la 0748 01 11 11 / 0756 082 204 / 0742 131 111  sau pe adresa office@clinicaeliade.ro.

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin