+4 0748 01 11 11

Tehnologia ASYRA si intrepretarea poftelor alimentare

  /  Medicina Integrativa   /  Tehnologia ASYRA si intrepretarea poftelor alimentare
2016-11-15
Rolul Asyra in interpretarea poftelelor alimentare
Omul sanatos alege corect alimentele pe care le va consuma. Bazandu-se pe gust, pofta si dorinta el isi cunoaste necesitatile nutritionale si, instinctiv, face alegerea justa. Jocul armonios al hormonilor, enzimelor, neurotransmitatorilor si , in  general, al tuturor substantelor care compun farmacia si laboratorul launtric al fiintei umane genereaza  si comportamente alimentare caracteristice.

Ciclurile naturii, aria geografica, varsta si particularitatile individului, momentul zilei si alte elemente sunt vectori ai alegerilor alimentelor. Sa nu uitam de componenta emotionala: “ Ce dor imi este de papanasii pe care ii facea bunica…”

Nu doar alegerea alimentelor, ci si felul in care este implinit actul de a manca este foarte important. Dupa cum nu este indicat sa mergi la culcare la ore nepotrivite  sau cand nu iti este somn, la fel  este o greseala sa mananci cand nu iti este foame. Uneori poftele trezesc o foame artificiala si, in acest sens, ispitele din marile holuri ale mancarurilor nu ne ajuta deloc. In plus, foamea sanatoasa este greu pusa la incercare de convenientele nevoii de socializare.

Poftele alimentare, in esenta lor, reprezinta un indiciu cu privire la unele nevoi.

Pofta de dulce, in general, poate  exprima un deficit de sulf, fosfor sau crom. Totodata, pofta de dulce poate fi indusa si de prezenta unor paraziti intestinali care au nevoie de glucide. Dorul de ciocolata poate fi un semn al deficitului de magneziu. Se estimeaza ca o mare parte a populatiei sufera de  un deficit al acestui mineral al relaxarii.

Pofta de branzeturi poate exprima o lipsa de calciu. Totusi, branzeturile au un procent mare de grasimi…care se depun usor. De aceea trebuie sa apelam la inlocuitori. Susanul, de exemplu,  contine foarte mult calciu, nu genereaza in stomac si intestine aciditatea pe care o provoaca branza si nici nu aduce cu sine o cantitate atat de mare de grasimi corespunzatoare cantitatii de calciu.

Pofta de branza poate exprima si un deficit de acizi grasi esentiali. Pe acestia ii gasim in semintele si uleiul de canepa, de in sau in nuci. Aceste alimente sunt adevarate medicamente. Sa facem , spunea Hippocrate, din hrana noastra remediu, iar remediul sa ne fie hrana.

Apar urmatoarele intrebari : care sunt lucrurile de care avem cu adevarat nevoie si daca acestea ni se potrivesc?

Tehnologia Asyra ne ajuta sa intelegem ce se ascunde in spatele poftelor alimentare, ce exprima ele de fapt, care sunt deficientele nutritionale si care sunt alimentele/substantele compatibile cu nevoile noastre. Asyra identifica biocompatibilitatea dintre un anumit aliment si capacitatea de integrare armonioasa a acestuia in circuitul bio-energo informational al organismului.

Cu alte cuvinte, fiecare organism este unic in nevoile sale si, pentru o functionare optima,  trebuie sa primesca exact acel remediu. Cu siguranta ca intuitiile noastre ne conduc cat mai aproape de solutia ideala dar, uneori, dupa cum aratam in prima parte a articolului, bunul nostru fler initial este deturnat de o diversitate de factori.

Starile emotionale pe care le traim ne imping catre nevoia unui anumit gust (dulce, sarat, acru, amar astringent, iute) si consumul anumitor alimente.  Echilibrul emotional este sustinut de echilibrul energetic iar buna circulatie a energiei pe meridiane se afla intr-o stransa corelatie cu jocul emotiilor . In medicina traditionala chineza nevoia unui anumit gust  este un indiciu semnifcativ in stabilirea unui diagnostic.

Astazi, cu ajutorul celei mai evoluate  tehnologii de biorezonanta – Asyra,  putem urmari “live” spectacolul  vietii noastre, la nivel micro si macro,  si putem descoperi fascinante corelatii intre aspectele emotionale care ne caracterizeaza, poftele alimentare, gustative sau chiar adictii de diferite tipuri, carente nutritionale si perurbari energetice.

Daca aceste randuri v-au trezit  setea unei   inedite  experiente a  cunoasterii  de sine prin tehnologia Asyra, va asiguram ca este o sete sanatoasa.

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin