Ciclurile naturii, aria geografica, varsta si particularitatile individului, momentul zilei si alte elemente sunt vectori ai alegerilor alimentelor. Sa nu uitam de componenta emotionala: “ Ce dor imi este de papanasii pe care ii facea bunica…”
Nu doar alegerea alimentelor, ci si felul in care este implinit actul de a manca este foarte important. Dupa cum nu este indicat sa mergi la culcare la ore nepotrivite sau cand nu iti este somn, la fel este o greseala sa mananci cand nu iti este foame. Uneori poftele trezesc o foame artificiala si, in acest sens, ispitele din marile holuri ale mancarurilor nu ne ajuta deloc. In plus, foamea sanatoasa este greu pusa la incercare de convenientele nevoii de socializare.
Poftele alimentare, in esenta lor, reprezinta un indiciu cu privire la unele nevoi.
Pofta de dulce, in general, poate exprima un deficit de sulf, fosfor sau crom. Totodata, pofta de dulce poate fi indusa si de prezenta unor paraziti intestinali care au nevoie de glucide. Dorul de ciocolata poate fi un semn al deficitului de magneziu. Se estimeaza ca o mare parte a populatiei sufera de un deficit al acestui mineral al relaxarii.
Pofta de branzeturi poate exprima o lipsa de calciu. Totusi, branzeturile au un procent mare de grasimi…care se depun usor. De aceea trebuie sa apelam la inlocuitori. Susanul, de exemplu, contine foarte mult calciu, nu genereaza in stomac si intestine aciditatea pe care o provoaca branza si nici nu aduce cu sine o cantitate atat de mare de grasimi corespunzatoare cantitatii de calciu.
Pofta de branza poate exprima si un deficit de acizi grasi esentiali. Pe acestia ii gasim in semintele si uleiul de canepa, de in sau in nuci. Aceste alimente sunt adevarate medicamente. Sa facem , spunea Hippocrate, din hrana noastra remediu, iar remediul sa ne fie hrana.
Apar urmatoarele intrebari : care sunt lucrurile de care avem cu adevarat nevoie si daca acestea ni se potrivesc?
Tehnologia Asyra ne ajuta sa intelegem ce se ascunde in spatele poftelor alimentare, ce exprima ele de fapt, care sunt deficientele nutritionale si care sunt alimentele/substantele compatibile cu nevoile noastre. Asyra identifica biocompatibilitatea dintre un anumit aliment si capacitatea de integrare armonioasa a acestuia in circuitul bio-energo informational al organismului.
Cu alte cuvinte, fiecare organism este unic in nevoile sale si, pentru o functionare optima, trebuie sa primesca exact acel remediu. Cu siguranta ca intuitiile noastre ne conduc cat mai aproape de solutia ideala dar, uneori, dupa cum aratam in prima parte a articolului, bunul nostru fler initial este deturnat de o diversitate de factori.
Starile emotionale pe care le traim ne imping catre nevoia unui anumit gust (dulce, sarat, acru, amar astringent, iute) si consumul anumitor alimente. Echilibrul emotional este sustinut de echilibrul energetic iar buna circulatie a energiei pe meridiane se afla intr-o stransa corelatie cu jocul emotiilor . In medicina traditionala chineza nevoia unui anumit gust este un indiciu semnifcativ in stabilirea unui diagnostic.
Astazi, cu ajutorul celei mai evoluate tehnologii de biorezonanta – Asyra, putem urmari “live” spectacolul vietii noastre, la nivel micro si macro, si putem descoperi fascinante corelatii intre aspectele emotionale care ne caracterizeaza, poftele alimentare, gustative sau chiar adictii de diferite tipuri, carente nutritionale si perurbari energetice.
Daca aceste randuri v-au trezit setea unei inedite experiente a cunoasterii de sine prin tehnologia Asyra, va asiguram ca este o sete sanatoasa.
Clinica Eliade
„ALEGE CONSTIENT!”