+4 0748 01 11 11

Tehnica masajului de drenaj limfatic poate fi aplicat și în timpul masajului anticelulitic

  /  Medicina Integrativa   /  Tehnica masajului de drenaj limfatic poate fi aplicat și în timpul masajului anticelulitic
2017-05-09
Se știe deja că masajul anticelulitic este un masaj dur, uneori prea agresiv pentru capacitatea noastră de rezistență la durere. Acest lucru este confirmat și de specialistul Clinicii Eliade, terapeut Anca Stoica, care ne explică astăzi că masajul anticelulitic poate fi îmbogățit cu tehnica masajului de drenaj limfatic, iar rezultatele vor fi, cu siguranță, mult mai rapide.

”Limfa este, dacă vreți, canalizarea noastră. Încă nu se cunosc toate beneficiile limfei, abia acum au început să fie descoperite și cercetate, însă se știe că are un rol foarte important în eliminarea toxinelor. Și atunci un masaj anticelulitic poate fi executat respectând tehnica masajului de drenaj limfatic pentru că, nu-i așa, țesutul adipos este o stocare de toxine. Procedând astfel, eliberăm și toxinele din corp, dar se eliberează și parte din țesutul adipos”, explică terapeutul Anca Stoica.

Pe lângă tehnica propriu-zisă, este vital modul în care alegem să ne trăim viața. ”Este important de știut că pe lângă acest masaj de drenaj limfatic, fiecare pacient în parte trebuie să se ajute. Când spun asta, mă refer la faptul că alimentația sănătoasă și execițiul fizic sunt aliați foarte importanți în această luptă împotriva kilogramelor în plus”, continuă specialistul.

Și, pentru că atunci când pornim într-o luptă este bine să ne cunoaștem și armele, în continuare o să vedem si ce este nevoie să facem pentru ca masajul de drenaj limfatic să fie și un masaj anticelulitic eficient.

”Dacă vrem să avem rezultate pozitive atunci când vorbim despre celulita de la nivelul membrelor inferioare este nevoie de 50 de minute de drenaj limfatic. Recomandate sunt 2 ședințe pe săptămână, sau, de ce nu, se poate face și o zi da, una nu, cel puțin în prima parte a tratamentului. Ca și întreținere, eu spun că este musai de făcut 1 dată pe săptămână”, conchide specialistul Anca Stoica, terapeut în cadrul Clinicii Eliade.

Ce este, de fapt, masajul de drenaj limfatic și care îi sunt beneficiile?

Masajul de drenaj limfatic realizat corespunzător ajută la eliminarea reziduurilor stagnate în țesuturile interstițiale. De asemenea, acționează ca un paznic de nădejde al stării de sănătate de la nivel celular, prin distrugerea bacteriilor și a toxinelor.

Masajul de drenaj limfatic este recomandat pentru că ajută la:

– Întărirea sistemului imunitar datorită stimulării ganglionilor limfatici;
– Dinamizarea circulației limfei în spațiile intercelulare;
– Accelerarea curentului limfatic și eliminarea rapidă a reziduurilor toxice;
– Antrenarea toxinelor care blochează procesele fiziologice;
– Intensificarea schimburilor nutritive și eliminarea toxinelor din corp;
– Ușurarea transportului acizilor grasi și al colesterolului;
– Intensificarea curentului limfatic, de până la 10-15 ori;
– Diminuarea și eliminarea celulitei;
– Prevenirea varicelor și a tromboflebitei;
– Adjuvant în lupta împotriva obezității;
– Eliminarea edemelor post-operatorii, precum și a celor post-traumatice;
– Detoxifierea totală a organismului;
– Importanță majoră în tratamentul limfedemelor;

– Creșterea ganglionilor limfatici la nivelul zonei corticale și implicit a numărului de limfocite, ce au rol în sinteza anticorpilor și în stimularea proceselor imunitare;
– Creșterea ritmului de resorbție a lichidelor și macromoleculelor ce se află în exces în interstițiu, prin capilarele limfatice și stimularea peristaltismului vaselor limfatice, ce determină resorbția edemelor;
– Favorizarea regenerării tisulare, ca efect al creșterii producției de limfocite și a eliminării edemului interstițial, care incetinește ritmul normal al microcirculației.

 

Pentru programari :

+4 0374 48 88 88

+4 0748 01 11 11

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin