+4 0748 01 11 11

Sciatica si durerile de spate tratate de osteopat

  /  Medicina Integrativa   /  Sciatica si durerile de spate tratate de osteopat
Sciatica si durerile de spate tratate de osteopat

Durerile sciatice apar atunci când nervul sciatic este iritat. Aceste dureri se extind de la nivelul zonei inferioare a spatelui, la nivelul feselor și al picioarelor.

Adeseori, durerile de la nivelul picioarelor sunt mai intense decât cele de la nivelul spatelui. Simptomul dureroș poate fi asociat cu amorțeală sau cu senzație de furnicături la nivelul tălpii și al gambei.

 

Cauzele durerilor sciatice derivă dintre o multitudine de probleme ale sistemului musculo-scheletic, precum afectarea discurilor intervertebrale, degenerescența coloanei vertebrale, inflamația din jurul nervilor spinali sau spasmele musculare din preajma traseelor rădăcinilor nervoase.

Pacienții mai vârstnici pot ajunge să aibă dureri sciatice ca urmare a unor afecțiuni cronice la nivelul discurilor lombare și a zonei inferioare a coloanei vertebrale care se pot agrava ca urmare a unor mișcări în nepotrivite sau a uzurii.

 

Cu ocazia consultului osteopatic va putea fi identificată cauza durerii. Pentru reducerea iritației la nivelul nervului sciatic și pentru a se lucra pe țesuturile moi  se pot utiliza, uneori, tehnici de masaj. Tehnicile de manipulare și imobilizare pot fi utilizate pentru creșterea gradului de mobilitate la nivelul zonei inferioare a spatelui. Osteopatul poate oferi îndrumări cu privire la tipul de exerciții care să asigure prevenirea si recurența episoadelor de sciatica.

Tratamentul osteopatic poate avea o eficienta deosebită în atenuarea durerilor sciatice, superioară chiar analgezicelor și repausului la pat.

 

 

Pentru programari:

+4 031.005.09.01

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

 

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin