+4 0748 01 11 11

SCENAR trateaza insomnia si oboseala cronica

  /  Medicina Integrativa   /  SCENAR trateaza insomnia si oboseala cronica
2017-05-19
Sindromul oboselii cronice este o afectiune specifica veacului XXI. Cauzele sale exacte nu au fost stabilite dar se presupune ca ele pot fi de natura virala, hormonala sau imunitara. Exista o incidenta sporita pe categoria de varsta de peste 45 de ani, preponderent femei. Se considera ca stresul joaca un rol important in aparitia acestei tulburari. Persoanele afectate obosesc repede, chiar dupa un efort de intensitate scazuta, pot prezenta dureri care isi schimba locul prin corp, in special la nivelul articulatiilor,  migrene si alte simptome. Adeseori, acestui sindrom i se asociaza si insomniile. Privarea de somn, scaderea duratei sau calitatii acestuia,  incapacitatea de a parcurge ciclurile sale firesti, caracterizate de frecvente cerebrale specifice, pot conduce in timp la afectiuni neuro-fiziologice grave.
La baza intelegerii modului de functionare a tehnologiei de neuro-modulare dinamica Scenar se afla teoria sistemelor functionale, elaborata de savantul rus Petr K. Anokhin. In opinia sa, buna functionare a mecanismelor adaptative se exprima printr-o  stare de echilibru dinamic – sanatatea. Un element important in teoria lui este principiul holografic, conform caruia intregul se regaseste in parte si partea in intreg.

Pentru intelegerea mecanismelor care declanseaza sindromul oboselii cronice si a insomnia se poate incepe, prin urmare si din teritoriul electromagnetismului corpului.  Valorile impedantei electrice, masurate pe corp, reflecta starea energetica a organismului. Existenta unor arii cu valori mai mari sau mai mici ilustreaza fie o stare acuta, de hiperactivitate fie, respectiv, una cronica, de subactivitate. Cu ajutorul semnalelor electrice neuro-similare aplicate pe ariile tegumentare semnificative se obtine un biofeedback electric. Valorile electrice se modifica si, odata cu ele, chimia locala si chiar generala a organismului.

Experienta si studiile clinice internationale desfasurate pe parcursul ultimilor 25 de ani evidentiaza o ameliorare semnificativa a calitatii somnului ca urmare a terapiei Scenar. Starea de relaxare se instaleaza inca din timpul primei sedinte. Efectul de ameliorare a somnului este resimtit de aproape toti subiectii terapiei. Atat durata cat si profunzimea somnului sunt influentate de semnalele bipolare Scenar. O serie de 10 sedinte asigura “reinvatarea” tiparelor unei odihne si a unui somn de calitate.

La aceasta reusita se adauga stimularea in cascada a secretiei de neuropeptide cu efect relaxant, analgezic si antiinflamator. Astfel, subiectul terapiei Scenar resimte un plus de energie, datorat unui somn odihnitor si o stare generala de bine. Pe acest fundal, tonusul psihic se amelioreaza. Omul se simte din nou apt si dornic sa experimenteze efortul cunoasterii si sa traiasca bucuria deplina a vietii. Oboseala cronica, atunci cand nu exista alte cauze (de genul unor infectii virale) ramane doar in amintire. De aceea, putem afirma ca si prin alegerea terapiei de neuro-modulare dinamica Scenar, in viata omului ajung sa se revarse mai usor atat bucuria efervescenta  cat si energia deordanta.

 

Pentru programari :

+4 0374 48 88 88

+4 0748 01 11 11

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin