+4 0748 01 11 11

SCENAR – TERAPIA DURERII SI A ECHILIBRARII HOLISTICE A ORGANISMULUI

  /  Medicina Integrativa   /  SCENAR – TERAPIA DURERII SI A ECHILIBRARII HOLISTICE A ORGANISMULUI
2015-04-01
In anii ’80, ideea profund inovativa a unui grup de savanti rusi – A. Karasev, A. Revenko – a capatat o forma concreta, cu concursul a circa 100 de specialisti din diferite discipline conexe medicinei. Produsul final a fost numit SCENAR si, initial, ca parte a programului astronautic si militar rus, a fost un secret bine pazit.

Dupa caderea „Cortinei de Fier” tehnologia a iesit la lumina si pentru societatea civila, mai intai in Rusia, apoi in restul lumii.
Initial aparatul a fost supranumit ” dispozitivul Star Treck” datorita potentialului sau terapeutic de exceptie.
Terapia Scenar este o terapie de bio-feedback ce foloseste un dispozitiv electronic cu ajutorul caruia se actioneaza asupra unor puncte relevante de la nivelul pielii, pe baza unor protocoale de operare care tin cont de traseele si plexurile nervoase si energetice. Transmite un semnal electromagnetic care este identic cu semnalul nervos.
Actiunea exercitata la nivelul acestor puncte se rasfrange concomitent asupra sistemului nervos central si organelor vizate, sub forma unor impulsuri electrice neurosimilare modulate instantaneu gratie softului inclus in aparat. Se realizeaza un dialog constructiv intre organism si dispozitiv, pe parcursul caruia sistemul nervos este sustinut sa-si gaseasca singur calea spre echilibrare si sa isi insuseasca un mod nou de depasire a obstacolelor date de patologii, dintre cele mai diverse.

Pe durata acestei operari rezistenta pielii se modifica, iar dipozitivele produc noi impulsuri, diferite fata de precedentele . Acest proces continua pana cand rezistenta pielii inceteaza sa se mai modifice, conform principiilor bio-feedbackului. Protocoalele de lucru permit o metodologie directa si eficienta de diagnostic si tratament ceea ce inseamna ca se stabileste un echilibru.
Tehnologia face posibila reglarea raspunsurilor organismului pe baza reeducarii lor cu ajutorul unor impulsuri electrice similare celor neuronale, utilizand un ciclu de control prin bio-feedback.
Concluziile acestui „dialog” se concretizeaza prin comenzi de refacere rapida a homeostaziei, adica a echilibrului general al organismului. Astfel, influenta SCENAR se manifesta la 3 niveluri: informational – prin reordonarea informatiei si reducerea entropiei-, energetic -prin deblocarea energiei pe diferitele canale- si de substanta -prin mecanisme care determina producerea si secretia unor substante din propria farmacie
a organismului ca endorfine, neuropeptide.

Efectele cele mai rapide sunt reducerea semnificativa a durerilor, inflamatiilor, simptomelor alergice, edemelor. Simultan, procesele de vindecare sunt accelerate, se amorseaza procese de detoxifiere, ritmul somn/veghe este corectat, tonusul fizic, energetic si psihic este imbunatatit, apetitul se normalizeaza.
Aria de utilizare este foarte vasta. Contraindicatiile sunt reduse ca numar. Aceasta terapie nu are efecte secundare, este personalizata, neinvaziva, blanda.
Sedinta presupune consultatie, 30 minute si terpiadureaza in medie intre 30 si 45 de minute, functie de problema individuala .Efectele sunt vizibile in marea majoritate a cazurilor, chiar dupa prima sedinta.
Exclamatia cea mai frecventa a subiectilor dupa terapie este „Uau!”…Daca zambiti, va invitam la terapie ca sa experimentam impreuna un zambet si mai luminos.

Sursa: https://www.facebook.com/ClinicaEliade/

  Pentru programari :

  +4 0374 48 88 88

  +4 0748 01 11 11

     Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin