+4 0748 01 11 11

Sauna cu infraroșii în tratamentul artritei reumatoide

  /  Medicina Integrativa   /  Sauna cu infraroșii în tratamentul artritei reumatoide
Sauna cu infraroșii in tratamentul artritei reumatoide

Simptome clinice precum durerea, scaderea mobilitatii articulare și oboseala însoțesc diagnosticul artritei reumatoide. Incepând de la activități simple, precum spălatul dinților, coborâtul din pat sau activitatile specifice de  pregătire a hranei, simptomele artritei reumatoide pot fi, uneori, între atât de puternice încât să limiteze  semnificativ miscarile corpului fizic.

Artrita reumatoidă este o boala autoimuna degenerativă pentru care nu există un remediu cunoscut. De regulă, tratamentul implică gestionarea simptomelor și constă într-o abordare farmaceutică agresivă destinată reducerii inflamațiilor la nivel articular și a durerilor. Se știu  puține lucruri despre cauzele artritei reumatoide dar s-a ajuns la concluzia ca stările de stress prelungit sunt cele care determina agravarea simptomelor și creșterea perioadelor de activitate a bolii. S-a constatat că această prelungire a activității bolii sporește efectele distrugatoare  asupra diverselor sisteme ale organismului, inclusiv prin deformarea extremităților.

Cum poate terapia prin saună cu infraroșii să ajute în cazul artritei reumatoide?

In ultimii ani, in cazul artritei reumatoide, s-au facut studii de laborator pentru  tratamentul prin sauna cu infrarosii care  s-a dovedit promițător . S-a constatat că utilizarea saunei cu infraroșii cu spectru complet, prin tratamente bisăptămânale a fost eficientă în prelungirea perioadelor de remisie. Aceste rezultate au  constituit baza de plecare a unor noi modalități de tratament și de mentinere a stării de bine în cazul persoanelor diagnosticate cu artrită reumatoidă.

Lumina în spectrul infraroșu influențează toate sistemele corpului și ajută la gestionarea și la diminuarea simptomelor reumatoide. Utilizarea, în mod regulat, a saunei cu infraroșu elimină durerile și inflamația de la nivelul încheieturilor și menține artrita reumatoidă în stare de remisie, ceea ce creste nivelul starii personale de bine si permite indeplinirea unei game mult mai mari de  activități.

Artrita reumatoidă este o afecțiune autoimună cronică care, în timp, deteriorează multe dintre sistemele organismului, incluzând sistemul articular, ochii, plămânii, pielea și vasele de sânge. O afecțiune autoimună apare atunci când sistemul imunitar atacă, din greșeală, țesuturi ale propriului corp. Artrita reumatoidă afectează structura încheieturilor, generând inflamații grave, dureri, oboseală și, uneori, producând deformări la nivelul articulațiilor și membrelor.

Inflamația cronică asociată artritei reumatoide este cauza deteriorării altor sisteme ale organismului, înafară de cel articular. Această inflamație face ca membrana articulară să se îngroașe, ceea ce determină o sporire a volumului de lichid sinovial, având ca efect umflarea ligamentului / tendonului, slăbirea forței acestora si deformări articulare. Atunci când inflamația se menține pe perioade îndelungate de timp ligamentele stau întinse și forța lor scade.

Artrita reumatoidă este episodică, ceea ce înseamnă ca simptomele specifice izbucnesc la anumite perioade de timp și se remit în alte perioade. Atunci când pacienții înțeleg cauzele acestor recurențe, ei pot mai ușor să își gestioneze afecțiunea. Ca și în cazul altor afecțiuni autoimune, menținerea în stare de răspuns la stres pe perioade îndelungate de timp pare a fi principala cauză a creșterii disconfortului.

Artrita reumatoidă debutează cu afectarea articulațiilor mici, mai întâi la nivelul degetelor de la mâini și de la picioare ,pe o dispunere simetrică, adică, de exemplu, dacă este afectat degetul mare de la piciorul stâng va fi afectat și degetul mare de la piciorul drept. Pe măsura ce boala progreseaza, încep să fie afectate și articulațiile mai mari și, în cele din urmă, sistemul cardiovascular și organele interne vor fi cele care vor plăti prețul inflamației pe termen lung.

Specialiștii din domeniul medical, examinand stadiile de izbucnire ale afecțiunii au descoperit ca exista și perioadă în care simptomele sunt nesemnificative sau afectiunea este în remisie. Întrucât nu există un remediu cunoscut pentru această afecțiune, scopul oricărui plan de tratament este menținerea pacientului în perioade de remisie în care să nu apara simptomele.

La baza întocmirii unui plan de tratament se află înțelegerea faptului că inflamația de la nivelul întregului organism reprezintă principalul factor de declanșare a simptomelor artritei reumatoide.

Spectrul infraroșu de lumină interacționează între o manieră foarte specială cu rețeaua celulară a organismului, determinând o creștere a circulației și, prin urmare, o reducere a inflamației. De aceea, această abordare terapeutica ar trebui să fie un element important al oricărui plan de gestionare a simptomelor artritei reumatoide.

 

Pentru programari:

+4 031.005.09.01

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin