Acum ca răspândirea rapidă a coronavirusului este în mintea oamenilor de pretutindeni, îngrijoraƫi de sănătatea lor fizică și a celor dragi, devenim, de asemenea, conștienți de efectul pe care această pandemie îl are asupra sănătății mintale. Stresul, incertitudinea și depresia din aceste momente ridică întrebarea: Se întrevede şi o pandemie a crizelor de sănătate mintală la orizont?
Fie că este vorba despre anxietate, depresie sau sindrom post-traumatic, unii experți și cercetări sugerează că ar putea exista un aflux de boli mintale în timpul și în urma acestei pandemii.
Sănătate mintală în timpul și după COVID-19.
Din ce în ce mai multe cercetări apar cu date despre implicațiilor pe care această pandemie le-a avut deja asupra sănătății mintale din întreaga lume. Profesioniștii din domeniul sănătății, se confruntă cu anxietate, depresie și insomnie. Pentru cei care practică distanțarea socială și izolarea acasă, cercetările arată că mulți se confrunta cu o pierdere a motivației, a sensului sau a valorii de sine. În general, aproximativ 40% dintre adulții sunt mai preocupați de sănătatea lor mentală decât de sănătatea lor fizică în acest moment, 68% spunând că simt că totul este în afara controlului lor în acest moment.
Cu toții avem diferite temeri. Este o necunoscută gravă, iar sistemele noastre nervoase procesează lucrurile în mod diferit.
Cum să vă protejați sănătatea mentală.
Din perspectiva sănătății mintale, ne putem imagina că această pandemie este ca și cum ne-am proteja de frig. Când ieși afară în frig, trebuie să te te îmbraci mai gros. În prezența acestei amenințări, toți trebuie sa ne protejam. Vorbim aici de o protecƫie fizică, psihologică, spirituală și emoțională. Și trebuie să găsim modalități de a ne calma.
1. Asigură-te că eşti odihnit
Natura traumatică a acestei pandemii ne poate influența în mai multe moduri, mulți dintre noi probabil că ne simțim epuizați cronic. Iar somnul este foarte important. Dacă nu suntem odihniți și reîncărcați, trupurile și mințile noastre nu vor putea să țină pasul, iar o mare cantitate de cercetări care constată că tulburările de somn și bolile mintale se suprapun. Prioritizarea somnului este o modalitate de a trata stările de panica, anxietatea şi depresia.
Chiar și un somn de 10, 15 sau 20 de minute eliberează tensiunea într-un mod incredibil.
2. AI grija de ce sta la baza sanatatii tale
Pe lângă un număr suficient de ore de somn, este la fel de important să te gândești la celelalte aspecte fundamentale pentru bunăstarea ta. Știm că corpul și mintea sunt intrinsec conectate, deci asigură-te că îți hrănești corpul cu alimentele potrivite și prioritizează mișcarea care vor ajuta toate sistemele tale (inclusiv sistemul nervos) să funcționeze fără probleme. Practici de atenție precum respirația și meditația sunt, de asemenea, recomandate pentru a vă ajuta să vă țineți la calm atunci când lucrurile se simt în afara controlului.
3. Rămâi conectat la rețeaua de asistență medicala
Datorită accesului nostru la lumea virtuală, nu trebuie să ne izolăm social.
Tot mai multi medicii, terapeuții și mai mult își mută practicile online. Clinica Eliade a creat, de asemenea, un serviciu de CONSULTAȚII ONLINE GRATUITE pentru aceste perioada pentru a facilita conectarea cu terapeutii noştri din comfortul casei tale.
4. Ia legătura cu sinele tău interior.
Imaginează-ți că ești menit să fii, apoi imaginează-ți că ai devenit cea mai bună versiune a ta. Din acel loc, te uiți la tine cel de azi și îƫi oferi îndrumări. Această tehnică te poate ajuta să îƫi ocoleşti vocea critică interioară, să găsești locul din interiorul tău care nu este absorbit de traume și să te împuternicești din interior. Când ai nevoie de îndrumare, pornești de la acel eu înțelept care se afla deja înăuntru.
Nu există nici o îndoială că acestea sunt vremuri tulburătoare şi stresante, dar este clar că unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru noi înșine este să ne liniştim, să ne conectăm cu noi înșine și facem tot posibilul să avem grijă de sănătatea noastră mentală cât mai mult posibil.
Vă invităm să accesaƫi serviciul nostru de CONSULTAȚII ONLINE GRATUITE şi să vă conectaƫi cu terapeutii noştri care vă pot susƫine fizic – emoƫional – spiritual – mental pe parcursul acestei perioade.
Leave a Comment:
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.