+4 0748 01 11 11

REMEDIILE FLORALE BACH – O TERAPIE A SUFLETULUI

  /  Medicina Integrativa   /  REMEDIILE FLORALE BACH – O TERAPIE A SUFLETULUI
2015-09-04
Remedii Florale Bach – O terapie a sufletului
„Boala trupului in sine nu este nimic altceva decat rezultatul lipsei armoniei dintre suflet si minte…adevarata cauza din spatele bolii este cea care are importanta cea mai mare- starea mentala a bolnavului, nu starea trupului sau” – Dr. Edward Bach „Elibereaza-te pe tine insuti”

Terapia Bach foloseşte 38 de remedii preparate din flori, care acţionează asupra stărilor emoţionale, echilibrandu-le. Sunt folosite flori sălbatice şi neotrăvitoare din flora spontană, pentru a se beneficia la maxim de puritatea lor. Acest sistem de terapie a fost conceput de Dr Edward Bach, medic şi bacteriolog britanic la inceputul anilor ’30.

Dr. Edward Bach si-a dedicat viata descoperirii unui sistem de vindecare care sa includa o metoda blanda si naturala de tratament. A fost un doctor eminent, cu o deosebita experienta si educatie medicala. Dr. Bach privea vindecarea celorlalti nu ca pe o profesie ci ca pe o arta, ca pe un dar divin.

Conceptul de boala este, de fapt, lipsa armoniei intre trup, minte si suflet. Pacea mintii si armonia sufeltului sunt starile noastre naturale cu care am venit in viata. In aceasta stare de echilibru suntem in evolutie. In momentul in care emotiile pe care le traim nu sunt percepute din perspectiva observatorului nefiind acceptate si traite asa cum sunt, lasandu-le sa ne transceada, ele ajung sa se blocheze in noi, sa prinda radacini si incet incet sa produca aceste stari de dezechilibru interior. In faza incipeinta (acuta) dezechilibrul este in plan emotional.Nerecunoscuta si nevindecata emotia se cristalizeaza si produce suferinta in plan mental.

Multe afecţiuni fizice sunt de natura psiho-somatică, sau altfel spus, dezechilibrele emoţionale preced şi determină boala fizică, prin slăbirea sistemului imunitar şi a vitalităţii. Îmbolnăvirile de care suferim pot fi consecinţa unor tulburări psiho-emoţionale sau a unor evenimente traumatice prin care am trecut, dar pe care nu am reuşit să le vindecam îndeajuns. În alte cazuri este vorba despre imperfecţiuni ale personalităţii, care se cer a fi transformate. Tot ceea ce nu este o stare de pace, bucurie şi iubire are un efect direct asupra mecanismelor de apărare ale organismului, care încep să semnalizeze. Dacă ignorăm aceste semnale, fluctuaţiile sufleteşti se vor manifesta în plan fizic, pentru ca mesajul să fie cât mai evident. Schimbarea atitudinii faţă de boală, faţă de viaţă, faţă de cei din jur şi de noi înşine determină o recuperare mai rapidă, prin activarea potenţialului de vindecare şi creşterea imunităţii.

Echilibrarea emoţiilor prin terapia florala se realizeaza printr-un tratament bland, lipsit de toxicitate. Remediile florale Bach acţioneaza conform principiului foiţelor de ceapa, din strat in strat, treptat, pentru a ajunge la miezul acesteia, unde este inscrisă adevarata noastra personalitate. Fiecare remediu tratează o stare specifică şi in funcţie de situaţie putem alege unul sau mai multe remedii, reacţiile noastre emotionale fiind complexe. Dificultăţile emoţionale cu care ne confruntăm, gandurile care ne chinuie, defectele de comportament şi manifestările negative ale caracterului nostru ne influenţează sănatatea. Remediile florale nu acţionează în mod direct la nivelul corpului fizic. Asadar nu avem remedii florale pentru astm, ulcer, artrită sau alte afecţiuni fizice. Nu avem remedii florale care să acţioneze in mod direct la nivel celular. In schimb avem remedii florale Bach pentru stări de panică, lipsa de încredere in propria persoana, şoc, şuferinţa afectivă, ganduri obsesive, invidie, resentiment, vinovaţie, regret, dezamagire, încapaţanare, nerăbdare, lipsa speranţei, etc. Tratamentul nu are contraindicaţii. Remediile florale te ajuta:

* sa iti reface starea emotionala si sa te bucuri din nou de viata;

* sunt 100% naturale cu actiune blanda si rapida;

* sunt lipsite de orice efecte adverse si sunt simplu de administrat;

* au un efect armonizant, echilibrant;

* sunt compatibile cu orice alta forma de tratament;

* garanteaza obtinerea unei stari de bine de lunga durata prin regasirea echilibrului emotional.

Sursa: https://www.facebook.com/ClinicaEliade/

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin