+4 0748 01 11 11

Principalele 10 beneficii ale ozonoterapiei

  /  Medicina Integrativa   /  Principalele 10 beneficii ale ozonoterapiei
2018-04-12
Principalele 10 beneficii ale ozonoterapiei
 

Ozonul este acea substanta care se afla in permanenta in jurul nostru si sta la baza uneia dintre cele mai puternice terapii cu efecte vindecatoare. Cum este oare posibil ca ceva atat de puternic, ieftin, cu capacitate vindacatoare mare si eficient in tratamentul unui numar atat de mare de boli sa ramana atat de putin cunoscut? Motivul – este prea ieftin si nu poate fi patentat. Prin urmare este dat la o parte.

Ce este ozonul si ce face el?

Ozonul este O3 (un compus alcatuit din 3 atomi de oxigen) si este o molecula energetic care poate dona cu usurinta pe cel de-al treilea atom de oxigen radicalilor liberi, in mod normal responsabili de deteriorarea organismului prin procesul oxidarii. Daca in corpul nostru se gaseste ozon, deteriorarile produse de oxidare vor fi oprite deoarece radicalii liberi devin mai stabili si isi pierd, in consecinta, potentialul destructiv odata cu primirea unui atom de oxigen suplimentar de la ozon.

1. Ozonul va intareste sistemul imunitar

Ozonul este un regulator puternic al sistemului imunitar. Atunci cand sistemul imunitar este hiper-activ(ca in cazul afectiunilor auto-imune), ozonul il va linisti. Reciproc, atunci cand sistemul imunitar este sub-activ, ca de exemplu in cazul infectiilor cronice, ozonul il va dinamiza. Aceasta capacitate unica a ozonului are la baza proprietatea sa de a activa moleculele mesager ale sistemului imunitar, denumite cytokine. In aceasta categorie, printre altele, intra : gamma interferonul, interleukina – 2, factorul de stimulare al coloniei si TNF alpha.

2. Ozonul distruge inca de la momentul contactului bacteriile si virusurile

Ozonul se “amesteca” in metabolismul celulelor bacteriene, avand, cel mai probabil, un efect de inhibare si blocare a functionarii sistemului de control enzimatic. Prin membrana unei astfel de celule trece o cantitate suficienta de ozon ca sa determine distrugerea bacteriei. Spre deosebire de bacterii, virusurile se multiplica doar in interiorul celulei gazda. Ele transforma proteina acesteia in propriile lor proteine. Ozonul distruge virusurile trecand, prin difuzie, dincolo de capsula proteinelor, pana la nivelul acidului nucleic, unde deterioreaza ARN –ul viral.

3. Ozonul sporeste nivelul de oxigen celular

Daca am inceta sa aducem oxigen prin respiratie, am muri cu totii in maxim 8 minute. Din ce cauza? Oxigenul este cel care permite celulelor sa produca energie. Fara oxigen celulele noastre nu pot produce energie, si fara energie celulele vor muri. Daca celulele noastre mor, murim si noi. Ozonul sporeste cantitatea de oxigen care este distribuita celulelor de celulele rosii ale sangelui. Acestea, sub influenta ozonului, devin mai “pufoase” , ceea ce le face mai eficiente in sarcina lor de a se adecva dimensiunilor vaselor de sange lungi si subtiri prin intermediul carora sangele aduce oxigen la tesuturi si organe.

4. Ozonul va detoxifica organismul

In terapia cu ozon transdermal (sauna cu ozon), porii pielii se deschid datorita incalzirii usoare si aburului iar ozonul intra in corp prin piele. El patrunde pana la nivelul sangelui, limfei si grasimii. A lasa ozonul sa intre in organism si toxinele sa iasa, prin mecanismul transpiratiei, reprezinta o metoda de detoxifiere si oxigenare a corpului incredibil de eficienta.

5. Ozonul reduce inflamatiile

Ozonul moduleaza functia imunitara determinand un efect oxidativ controlat, mobilizand mecanismele de aparare anti-oxidante si eliminand procesul inflamator.

6. Ozonul este cunoscut ca distrugator al virusuluil HIV 

Ozonul medical contine mari cantitati de energie si este utilizat pentru distrugerea, inca de la contact, a HIV, virusurilor, bacteriilor si germenilor. Oxigenul activ / ozonul medical distruge HIV si virusurile prin intermediul unor produse secundare care se formeaza atunci cand acest gaz se amesteca cu fluidele corporale. La concentratia potrivita, ozonul medical distruge 99,999% dintre virusurile si bacteriile (in anvelopa lipidica) din tubul de testare, in mediu de apa, fluide corporale si aer.

7. Ozonul poate distruge celulele canceroase 

Modul prin care ozonul distruge celulele bolnave si nu pe cele sanatoase este este dat de prezenta enzimelor. Toate celulele sanatoase dispun de trei enzime care le protejeaza de oxidare. Tuturor celulelor sanatoase le place oxigenul si au nevoie de el ca sa functioneze corespunzator. Fiecare celula este, in esenta, un “arzator” de oxigen. Celulele bolnave nu au aceste enzime care sa le protejeze impotriva oxidarii. Asta face ca toate celulele bolnave, inclusiv cele canceroase, sa ramana fara nici o aparare in fata ozonului.

8. Ozonul este anti-aging

Functia anti-aging se obtine prin cresterea nivelului de oxigen din sange si din celule. Terapia cu ozon este una dintre cele mai puternice metode pentru a reusi acest lucru. Folosit corect, ozonul este “medicamentul minune”, care are potentialul de a revolutiona medicina si lupta impotriva imbatranirii.

9. Ozonul determina cresterea nivelului de energie

Respirand oxigen, asigurati posibilitatea generarii de energie la nivel celular. Adesea, acest mecanism nu este destul de eficient, in special in cazul persoanelor trecute de 30 de ani. Ozonul ajuta la “revitalizarea” acestui mecanism, astfel incat sa puteti produce mai multa energie pe baza oxigenului pe care il respirati, exact ca atunci cand, dorind sa cresteti numarul de cai putere ai motorului masinii, folosind aceeasi benzina, efectuati un reglaj de finete al acestuia.

10. Ozonul reduce aciditatea

Ozonul scade semnificativ nivelul de acid uric din organism. Concentratiile mari ale acestui acid reprezinta cauza gutei si a diferitelor leziuni la nivelul vaselor de sange.

 

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

 Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin