+4 0748 01 11 11

PREVENTIA – MAMA SANATATII

  /  Medicina Integrativa   /  PREVENTIA – MAMA SANATATII
2015-08-19
Sanatatea…Ce este sanatatea?
Ne-am nascut cu ea?
Este un dar?
Este ceva ce trebuie castigat?
Este ceva ce meritam?
Este o notiune?
Este un concept?
Este o stare?
Este o atitudine?Organizatia Mondiala a Sanatatii a propus in 1946 definitia urmatoare: „Sanatatea este o stare pe deplin favorabila atat fizic, mintal cat si social, si nu doar absenta bolilor sau a infirmitatilor”. Mai tarziu a fost inclusa in aceasta definitie si „capacitatea de a duce o viata productiva social si economic”.
Am fost creeati sanatosi ca spirite. Sanatatea in plan uman se refera la starea fizica si fiziologica, mentala, emotionala, spirituala, sociala si spirituala a unui organism viu.

Dar daca privim aceasta stare ca pe un concept, care are la baza o entitate…? Daca o privim astfel, constientizam ca sanatatea ne este oferita ca un dar pretios, iar apoi, pe tot drumul nostru catre evolutie in aceasta viata, intampinam obstacole, iar starea de sanatate se subrezeste, tocmai pentru ca apar curatarile organismului viu- a corpului fizic si nu numai. Starea de boala intervine intotdeauna ca sa se repare structurile noastre si sa revenim ca intreg la starea de sanatate.

Putem trai permanent in starea de sanatate. Daca avem credinta ca putem experimenta, fara obstacole majore, atunci totul este posibil.
Toate starile de boala pot duce in final la vindecare si revenirea la starea de sanatate.
Cand ne punem intrebari despre ce este sanatatea, sau de ce dispare starea de sanatate? Adesea, apar intrebarile cand constatam ca am pierdut-o.
Dar daca am avea grija sa o protejam si sa o pastram ca pe un dar de pret?

Intotdeauna citim sau auzim ca este mai usor sa prevenim, decat sa tratam.
Dar stim cu adevarat ce inseamna preventie? Cunoastem toti termenii care adunati ar duce la un trai profund si permanent in starea de sanatate? Probabil ca inca nu.
Ne descoperim vulnerabilitatea abia cand apar suferintele fizice, mentale, sufletesti, cand apar anumite infirmitati mai mici sau mai mari, abia atunci privim lumea si viata din perspective diferite, abia atunci descoperim ce greutati apar in viata noastra, greutati pe care le vedem asa doar prin prisma lipsei starii de sanatatem a pierderii echilibrului.

Corpul ne vorbeste si ne trimite mesaje permanent, ne cere ajutor inca de dinainte sa fi aparut primele semne de boala. Avem sentimentul ca ne cunoastem foarte bine si abia cand apare o problema, realizam ca nu stim nici macar un centimetru din noi in detaliu.

Specialistii Clinicii Eliade, va recomanda sa apelati la preventie inainte de pierderea armoniei si echilibrului.
Va asteptam cu drag la terapiile si tratamentele inovative care pot preveni o multitudine de afectiuni si va pot readuce la starea de echilibru.

Sursa: https://www.facebook.com/ClinicaEliade/

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin