+4 0748 01 11 11

Pilates Reformer in Osteopatie

  /  Medicina Integrativa   /  Pilates Reformer in Osteopatie
2018-10-17
Pilates Reformer este una dintre cele mai eficiente proceduri pentru eliminarea durerilor de spate. Cercetarile in desfasurare demonstreaza, in continuare, ca aceste exercitii intarzie sau previn operatia chirurgicala si elimina durerile. O combinare a procedurilor de stabilizare  spinala, corectare a posturii, crestere a flexibilitatii si elongatie a coloanei poate conduce la eliminarea eficienta a durerii si prevenirea reaparitiei sale. Tratamentele cu ajutorul sistemului Rehab Reformer  sunt efectuate doar sub coordonarea unui specialist in terapii fizice si cresc gradul de eficienta atunci cand sunt efectuate impreuna cu tratamentul osteopat. Osteopatul are rolul de a elibera structurile si de a reda mobilitatea fiziologica a articulatiilor iar utilizarea in paralel a Rehab Reformer-ului va creste gradul de eficienta in ceea ce priveste  simetrizarea musculara.
Avantajul major al Rehab Reformer-ului este acela ca poate antrena toate grupele musculare, in special cele care participa specific la postura si asta fara actiunea gravitatiei.Totodata, sistemul dispune de un angrenaj de resorturi care permit cresterea graduala a fortei acestor muschi. Multe dintre programele de terapie fizica se opresc la exercitiile traditionale pe masa de masaj si la cele de planking. Terapia Pilates Reformer merge mai departe in ceea ce priveste prevenirea reaparitiei durerilor. Prin intarirea musculaturii miez abdominale ajutam la construirea unui “corset” intern care stabilizeaza coloana. Pe parcursul exercitiilor, musculatura miez este activata de la primul pana la ultimul muschi. Persoana isi utilizeaza piciorul, soldul, bratul, obtinand concomitent  consolidarea posturii. Aceasta va crea o obisnuinta de practica zilnica.  De exemplu, cand persoana va trebui sa ridice o greutate, musculatura miezului se va activa automat ceea ce va duce la prevenirea ranirilor iar partea inferioara a spatelui va fi protejata.

Cercetarile referitoare la beneficiile acestei terapii sunt tot mai numeroase. In ciuda faptului ca ea este utilizata de multi ani, abia acum a devenit o parte integranta a procesului de reabilitare in ansamblul lui. Multitudinea beneficiilor pe care le aduce terapia Pilates  reprezinta doar inceputul procesului progresiv de reabilitare a coloanei vertebrale.

 

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin