+4 0748 01 11 11
Image Alt

Perfuzii cu Vitamina C

  /    /  Perfuzii cu Vitamina C

Clinica ELIADE a implementat în cadrul terapiilor de suport metabolic, administrarea intravenoasă a vitaminei C, care și-a dovedit eficiența clinică atât în tratarea a numeroase afecțiuni, dar și în cadrul tratamentelor de întreținere și anti-aging.

Vitamina C (acidul ascorbic) este o vitamină hidrosolubilă, pe care organismul uman nu poate să o sintetizeze, fiind dependent exclusiv de aportul exogen, având o rată de absorbție scăzută atunci când este administrată pe cale orală, efectul dorit, condiționat de o anumită concentrație plasmatică, fiind greu de atins.

Terapia intravenoasă este una dintre cele mai rapide și mai eficiente maniere de administrare a vitaminei C, fiind evitate sistemele digestiv și hepatic, atingându-se rapid concentrația plasmatică necesară, pentru a obține efectul terapeutic urmărit.

Vitamina C este administrată intravenos, diluată în de ser fiziologic sau glucoză 5%, în perfuzie lentă, după un protocol personalizat și supervizat de personal medical specializat.

• creșterea vitalității;
• creșterea performanțelor cerebrale și reducerea oboselii;
• reducerea sindroamelor inflamatorii;
• creșterea capacității de vindecare a organismului;

• îmbunătățirea funcțiilor sistemelor imunitare (creșterea rezistenței la infecțiile virale, bacteriene, fungice);
• detoxifierea hepatică și sangvină.

În concentrații fiziologice, vitamina C acționează antioxidant, inactivând speciile reactive de oxigen. În concentrații farmacologice foarte mari, vitamina C acționează pro-oxidant, generând, la nivel extracelular, specii reactive de oxigen, precum peroxidul de hidrogen (sau apă oxigenată).

Studiile medicale legate de administrarea în perfuzie, de vitamina C, în doze mari, au fost susținute de numeroși cercetători (unii laureați ai Premiului Nobel), care au relevat remarcabilul efect antiviral, detoxifiant, imunostimulator și, nu în ultimul rând, anticancerigen (există studii clinice care au raportat îmbunătățirea calității vieții pacientului sau chiar remisia diferitelor forme de cancer în urma administrării vitaminei C).

Atunci când tratamentul chimioterapic convențional este administrat împreună cu doze mari de vitamina C intravenos, se observă creșterea ratei de supraviețuire la pacienții diagnosticați cu cancer, împreună cu reducerea semnificativă a dimensiunilor tumorii, efecte mult mai pronunțate în comparație cu tratamentul chimioterapic simplu.

Reticențele legate de posibilele efectele secundare ale administrarii de doze mari de vitamina C au fost contrazise de studii extinse pe o durată de 16 ani de la administrarea de cure cu doze de 10-15g de Vitamina C, unor pacienți tratați pentru diferite forme de cancer, care nu au prezentat niciun efect secundar, susceptibil de a fi indus de supradozarea vitaminei C.

Eficiența administrării intravenoase de vitamina C a fost demonstrată în tratamentul:

o oboseală cronică,
o depresie,
o tulburări de memorie,
o migrene,
o nevralgii,
o fibromialgii.

o ateromatoza
o cardiopatia ischemică
o infarct miocardic

o viroze respiratorii,
o zona zoster,
o herpes,
o mononucleoza,
o boala Lyme,
o hepatite acute sau cronice.

o dermatite,
o arsuri,
o răni cronice.

o alergii,
o astm,
o artrita reumatoidă.

o artrite sau artoze,
o pancreatită,
o colita ulcerativă.

o diabet zaharat,
o osteoporoză.

o de vezică,
o de piele,
o de prostată,
o de sân,
o leucemii,
o renal,
o pancreatic,
o pulmonar,
o osos, etc.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin