+4 0748 01 11 11

Parinti fericiti, copii bucurosi, viitori adulti echilibrati emotional Cu Terapia florala Bach

  /  Medicina Integrativa   /  Parinti fericiti, copii bucurosi, viitori adulti echilibrati emotional Cu Terapia florala Bach
2018-11-21
Starea de bine, de liniste si pace interioara, de armonie, de multumire si implinire este probabil scopul, nazuinta  in viata a celor mai multi oameni.
Din momentul in care oamenii afla ca vor fi  parinti, este indicat sa urmeze un plan de informare si o strategie de actiune astfel incat echilibrul si armonia interioara sa devina, pe langa alimentatia corecta si exercitiile fizice, un deziderat.Cu siguranta, toti parintii isi doresc copii sanatosi, bucurosi si fericiti, adaptati si responsabili, capabili sa experimenteze activitati si sa exploateze oportunitati.

O conectare emotionala sanatoasa cu copilul stabileste o legatura care ajuta la intelegerea dorintelor acestuia astfel incat sa fie evitate manifestari si atitudini comportamentale traumatizante precum amenintari, tipete, pedepse si chiar agresiuni fizice.

Odata ce parintii isi identifica si se ingrijesc de propriile trairi, stari, emotii, pot actiona de asa natura incat sa fie capabili sa faca fata calmi, cu incredere si stapanire de sine crizelor de furie, incapatanarii, provocarilor la care pot fi supusi de catre copiii lor.

Parintii increzatori si linistiti sunt mult mai pregatiti sa creasca copii respectuosi, disciplinati si sanatosi emotional.

Cu caldura, atentie si respect fata de nevoile copiilor,se  pot forma oameni minunati, stabili, integrati si dornici de evolutie continua, curiosi, deschisi spre oportunitati, capabili sa daruiasca si sa se dedice unor scopuri cat mai nobile.

Dar cum pot fi  posibile toate aceste dorinte in aceste timpuri in care ne simtim din ce in ce mai agresati, mai nedreptatiti, mai obositi, mai stresati, mai coplesiti de responsabilitati ?

Solutii precum eliminarea factorilor stresanti, flexibilizarea programului de lucru, spatiile special amenajate pentru servicii SPA si relaxare alaturi de numeroase terapii ne sunt acum familiare, mult mai la indemana si mult mai accesibile.

Terapia florala Bach este una dintre cele mai eficiente, profunde si blande metode de echilibrare emotionala.Este naturala si poate fi administrata, fara efecte adverse femeilor insarcinate, mamelor care alapteaza, bebelusilor, copiilor de toate varstele, adultilor si varstnicilor, atat preventiv cat si in situatia diverselor afectiuni acute sau cronice, indiferent de faza bolii, fiind o terapie compatibila cu orice alta forma de vindecare sau tratament medicamentos.

Este bine ca femeile insarcinate sa cunoasca importanta pe care o are starea lor sufleteasca asupra starii fizice, emotionale si psihice ale viitorului copil.Supararile, durerile, nervozitatea,visarea,  fricile, oboseala, neacceptarea transformarilor fizice  pot transmite copilului predispozitii.

Remediile florale Bach precum Walnut,Mustard, Mimulus, Cherry plum, Roch rose, Olive, Crabb apple potenteaza capacitatea de adaptare, bucuria, curajul, conectarea la prezent, stapanirea de sine, acceptarea, revitalizarea si revigorarea organismului atat in perioada de sarcina cat si in perioada postnatala.

Picaturile de Rescue Remedy, Red chestnut, Impatiens diminueaza stresul, reduc ingrijorarea si alunga nerabdarea.

Parintii care sufera  in diverse perioade  socuri,  traume si insomnii datorate unor evenimente neprevazute de genul vestilor neplacute, accidentelor, disparitia unor persoane dragi, probleme la locul de munca, pot obtine din nou pacea, linistea si armonia interioara, motivatia si optimismul cu ajutorul remediilor Star of Bethlem, Sweet Chestnut, White Chestnut, Gorse,Wild Rose.

Sunt diverse imprejurari si perioade  in care comportamentul, convingerile, anturajele si rezultatele copiilor nu sunt conforme cu asteptarile, dorintele si pe masura eforturilor si  sacrificiilor  facute  de parinti.

Este bine sa fie identificate la timp comportamentele,atitudinile mentale  si convingerile limitatoare manifestate in calitate de parinti si care pot genera conflicte cu copiii.

Combinatii de unu  maxim sapte esente recomandate in urma unei sedinte de terapie si care sa contina remedii precum Cichory, Cherry plum, Holly, Vine, Beech, Rock Water,Water Violet, in functie de emotiile, starile si tiparele comportamentale identificate si constientizate, pot dezvolta increderea, compasiunea, generozitatea, comunicarea, stapanirea de sine, toleranta, flexibilitatea astfel incat relationarea, atentionarea sau corectarea comportamentelor neadecvate ale copiilor sa se faca intr-un cadru cat mai calm si in note cat mai armonioase, cu intelepciune si in echilibru.

Atunci cand increderea in propriile forte scade si gestionarea situatiilor dificile are loc cu dificultate, remedii florale precum Larch, Gentian, Cerato, Centaury, Willow, Heather readuc certitudinea interioara, cresc stima si increderea de sine, te determina sa manifesti perseverenta, ascultarea, vointa, responsabilitatea.

De multe ori oboseala poate genera o relationare deficitara si tensionata  cu copiii.Aceste situatii pot fi mult mai bine gestionate si chiar prevenite prin administrarea remediilor Olive, Rescue Night, Oack, Elm, W.chestnut, Hornbeam.Organismul se revigoreaza, se dezvolta starea de calm, liniste si relaxare, creste tonusul mental,  vitalitatea si increderea in puterea de a face fata tuturor activitatilor cotidiene.

Parintii vor fi capabili in acest fel sa-si indeplineasca eficient atributiile si responsabilitatile in perioadele solicitante atat la nivel profesional cat si la nivelul relatiilor si activitatilor cu copiii.

Remediile florale actioneaza asupra corpului psihoemotional, prin cresterea vibratiilor, avand ca efect echilibrarea, adaptarea, cresterea stimei de sine, rezistenta in fata factorilor perturbatori, sentimentul de implinire,  cresterea imunitatii, un organism sanatos si… implicit… parinti fericiti, copii bucurosi si viitori adulti echilibrati emotional.

 

BFRP, Dana Savoiu

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

                                                                                                                                                               „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin