+4 0748 01 11 11

Ozonul – Tratament inovator in Osteoartrită

  /  Medicina Integrativa   /  Ozonul – Tratament inovator in Osteoartrită

Osteoartrita (OA) este una dintre cele mai incapacitante boli ce afectează autonomia persoanelor în vârstă, afectând calitatea vieții acestora. Osteoartrita produce un impact mare asupra durerii, funcției și utilizării resurselor, fiind considerată o problemă importantă a sănătății publice. OA este o boală degenerativă și progresivă fără tratament în zilele noastre. Obiectivele tratamentului cu ozon in  OA sunt ameliorarea simptomelor și diminuarea leziunilor articulare.

Tratamentele viitoare ar trebui să acționeze asupra reglării inflamației pentru a diminua progresia OA. Există dovezi, studii și ani de experiență care afirmă că ozonul are actiune anti-inflamatorie.

Cel de-al treilea agent puternic oxidant, după fluor și persulfat, ozonul are o reactivitate ridicată fiind utlizat pentru a trata mai multe boli infecțioase, autoimune, degenerative și ortopedice. Este demonstrate că ozonul are proprietăți analgezice, antiinflamatorii, imunomodulatoare și trofice.

Scopul ozonului este de a produce stres oxidativ acut. Acest stres trebuie să fie adecvat (în caz contrar este placebo), calculat (nici sub și nici prea mult peste valorile pragurilor) și stresul oxidativ tranzitoriu (nu cronic). Este extrem de important să nu fie suprimat nici sistemul antioxidant și nici să se producă toxicitate. Reglarea în sus a sistemului antioxidant este urmată de repetate, dar mici, șocuri oxidative.

Ozonul este un tratament inovativ pentru că poate produce patru fenomene extraordinare: 1) inducerea proteinelor de șoc oxidativ; 2) reglarea enzimelor antioxidante (catalază, superoxid dismutază, peroxidază de glutation); 3) reducerea și / sau normalizarea stresului oxidativ; și 4) eliberarea probabilă a celulelor stem din măduva osoasă.

Patru decenii de experiență clinică au arătat că ozonul poate acționa ca un dezinfectant, un donator de oxigen, un imunomodulator, un inductor paradoxal al enzimelor antioxidante (catalază, peroxidază de glutation, superoxid dismutază), un amplificator metabolic și posibil un activator al celulelor stem cu neovascularizare consecutivă și reconstrucție tisulară.

Medicina convențională nu are un remediu pentru OA. Până acum, nenumărați pacienți au fost tratați cu ozon și au experimentat mult timp o ameliorare a durerii. Este surprinzător faptul că ozonul, un oxidant puternic, injectat în spațiul sinovial nu provoacă nici o inflamație sau degenerare, dar se crede că produce doar efectul paradoxal opus. Se crede că ozonul injectat pe fluidul sinovial generează ROS și LOP, care sunt responsabile de efectele pozitive ale terapiei cu ozon: a) posibila inactivare-inhibare a eliberării enzimelor proteolitice / citokinelor proinflamatorii; b) sinteză crescută a matricei și posibil a cartilajului articular.

Acțiunea ozonului in osteoartrita îl postulează ca pe un instrument terapeutic promițător capabil să diminueze durerea, distrugerea articulară și sa creasca funcția de recuperare și calitatea vieții. Datorită tuturor potențialelor beneficii atribuite terapiei cu ozon în diferite afectiuni (inclusiv in osteoartrita), există speranța că terapia cu ozon va face parte din medicina oficială în toate spitalele publice, însă între timp vă așteptăm la Clinica Eliade pentru a va bucura de beneficiile acestei terapii.

 

Pentru programari:

+4 031.005.03.76

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin