+4 0748 01 11 11

Ozonul si afectiunile cardio-vasculare

  /  Medicina Integrativa   /  Ozonul si afectiunile cardio-vasculare
2018-03-14
Terapia cu ozon este cea mai eficienta in cazul afectiunilor cardiace datorate blocarii arterelor. Boala arterelor coronare indica, de fapt, o mare nevoie a tesutului de oxigen si nutrienti. Terapia cu ozon imbunatateste aprovizionarea cu oxigen si circulatia prin urmatoarele mecanisme:
1. Scaderea vascozitatii sangelui, ceea ce ii permite o circulatie mai buna la nivelul capilarelor si imbunatatirea randamentului cardiac printr-un efort mai scazut la pomparea sangelui.

2. Imbunatatirea capacitatii celulelor rosii de a descarca oxigenul la tesuturi. Aceasta capacitate se pastreaza pe o perioada indelungata dupa tratamente.

3. Diminuarea inflamatiilor din sanage, facilitarea formarii oxidului nitric care ajuta la dilatarea arterelor si, respectiv, imbunatatirea circulatiei sangelui.

Revistele de specialitate consemneaza rezultatele terapiei cu ozon efectuate in cadrul unor studii in Rusia, Germania si Italia. Astfel, dupa o serie de 15 sedinte de ozon efectuate aupra unui grup de pacienti, in care fiecare suferise un atac cardiac in decursul anului precedent, s-a constatat o scadere semnificativa a nivelului colesterolului LDL si o crestere a nivelului glutationului peroxidaza – proteina antioxidanta. In cadrul unui studiu, in Rusia, asupra unui numar de 81 de pacienti care prezentau blocaje in curgerea sangelui arterial, s-a constatat ca dupa administrarea ozonului, pe de-o parte a scazut activitatea plachetara, pe de alta a crescut numarul enzimelor si proteinelor cu rol in dizolvarea cheagurilor.

Intr-un alt studiu, efectuat in Italia, asupra unor persoane cu probleme circulatorii la nivelul picioarelor, s-a constatat ca prin terapia cu ozon acestea au putut sa se deplaseze cu viteza mai mare si pe distante mai lungi. Utilizarea ozonului, intr-o alta situatie clinica, in care pacientii nu mai putea suferi operatii de revascularizare la nivelul membrelor inferioare a determinat o scadere cu 50% a necesitatii amputarii.

 

 

 Pentru programari:

 +4 0748 01 11 11

 Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin