+4 0748 01 11 11

Ozonoterapia in tratamentul hepatitelor B si C

  /  Medicina Integrativa   /  Ozonoterapia in tratamentul hepatitelor B si C
2018-06-04
Hepatita B este provocata de virusul hepatitei B. Aceast virus afecteaza ficatul iar boala poate fi clasificata ca acuta sau cronica, in functie de gravitatea simptomelor. Afectiunea este este o infectie virala transmisibila prin contactul cu fluidele corporale sau prin sangele persoanei infectate. Ea nu se transmite prin contact direct, precum stranutul sau tusea. Conform ultimilor statistici OMS, circa 240 de milioane de oameni sunt actualmente infectati cronic cu virusul hepatitei B.

Hepatita C, la randul ei, este o boala infectioasa care afecteaza ficatul. Ea este provocata de virusul hepatitei C (HCV) si, daca nu este tratata, poate conduce la consecinte grave precum cicatrizarea ficatului, ciroza sau cancer de ficat, situatii in care poate fi nevoie de un transplant hepatic, daca alte tratamente esueaza.

Terapia cu ozon este o alternative eficienta de tratament pentru pacientii care prezinta forme acute sau cronice ale hepatiteiB/C. Diferite studii au aratat ca terapia cu ozon are un efect letal direct atat asupra virusului hepatitei B cat si al hepatitei C deoarece ozonul medical distribuit in medii lichide are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Ozonul determina inactivarea virusului si, prin aceasta, iesirea pacientului din suferinta data de boala. Ozonul difuzat in sange omoara doar virusurile, celulele sanatoase nefiind afectate. Aceasta situatie este determinata de faptul ca celulele sanatoase pot produce antioxidanti care le fac impermeabile la ozon.

Pentru pacientii cu hepatita B/C cronica tratamentul bimodal este deosebit de eficient. Atunci cand tratamentul de baza este sustinut de terapia cu ozon durata tratamentului pana la vindecare scade, organismul este protejat impotriva sindromului hepato-renal si al sindromului glandelor suprarenale prin cresterea semnificativa a debitului de sange la nivel renal si prin descresterea activitatii reninei plasmatice..

La inceput, simptomele hepatitei B si C sunt adesea imperceptibile dar, cu timpul, pot sa apara simptome grave. Acestea includ: oboseala extrema, ingalbenirea pielii, a ochilor si a urinei, vomismente, dureri abdominale, musculare si articulare, pierderea in greutate si altele, din cauza prezentei virusului.

Hepatitele B si C reprezinta factori majori de risc din cauza potentialului lor patogen dar terapia cu ozon ofera o cale sigura si eficienta de tratare a bolii direct la nivel celular.

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11 

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin