+4 0748 01 11 11

OSTEOPATIE. INTRODUCERE IN OSTEOPATIE

  /  Medicina Integrativa   /  OSTEOPATIE. INTRODUCERE IN OSTEOPATIE
2017-10-13
Osteopatia este o disciplina medicala, manuala si reglementata  care se concentreaza asupra starii de sanatate a intregului corp. Cei care practica  osteopatia se numesc “osteopati”.
In cuvinte simple, osteopatii ofera tratamente complete care se adreseaza intregului corp, nu doar unor parti din acesta. Osteopatii detin un inalt nivel de cunoastere  al modului de actiune a tuturor articulatiilor, muschilor si sistemelor organismului. Medicii osteopati va vor examina pentru a descoperiri cauza suferintei dumneavoastra si, apoi, vor trata cauza, nu simptomul, pentru a ajuta organismul sa-si recapete starea naturala de sanatate.

Osteopatia, ca practica, a debutat in anul 1847, in Statele Unite ale Americii, avandu-l ca prim practician pe, medic si chirurg care isi pierduse doua dintre fiice din cauza meningitei spinale. Dr. Still era nemultumit de abordarea medicinei traditionale si, launtric, avea convingerea ca trebuie sa existe o metoda de tratament mai eficienta care sa ajute corpul sa se vindece pe sine decat sa se apeleze la medicamente si chirurgie.

Experienta sa de medic si chirurg dobandita in timpul Razboiului Civil l-a ajutat sa elaboreze un nou set de tratamente  care s-au dovedit intr-atat de eficiente incat compania de cai ferate a trebuit sa gaseasca o solutie pentru a planifica patru opriri pe zi ale trenurilor  in localitatea respectiva ca sa faca fata afluxului masiv de pacienti  care incepusera sa vina la cabinetul sau dupa ce se raspandise vestea rezultatelor uimitoare pe care le obtinuse. In 1892, dr. Still a infiintat Facultatea Americana de Osteopatie  care isi propunea “ largirea studiului medicinei, chirurgiei si obstetricii”, obiectiv pe care si astazi il urmareste..

Filosofia medicala a osteopatiei este un concept de sanatate care cuprinde ideea unitatii de structura (anatomica) si functie (fiziologica) a organismelor vii. Cele patru principii ale osteopatiei sunt:

  1. Corpul este o unitate; o unitate integranta a mintii, corpului si spiritului.
  2. Corpul detine capacitatea unor mecanisme de auto-reglare, care permit apararea, repararea si remodelarea sa.
  3. Structura si functiile corpului sunt corelate.
  4. O terapie rationala se sprijina pe primele trei principii.

Aceste principii nu sunt considerate de medicii osteopati ca fiind legi empirice ci, mai degraba, ele sun elementetele de sprijin pentru filosofia osteopata referitoare la sanatate si boala.  

 

 Pentru programari :

  +4 0374 48 88 88

  +4 0748 01 11 11

     Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin