+4 0748 01 11 11

Osteopatia si sarcina – Cum ajuta osteopatia

  /  Medicina Integrativa   /  Osteopatia si sarcina – Cum ajuta osteopatia

In timpul sarcinii, organismul trece printr-un numar mare numar de modificari si se transforma pentru a permite gazduirea fatului aflat in crestere. Modificarile posturale si cresterea in greutate sunt evidente dar exista si alte schimbari mai subtile, precum scaderea rigiditatii ligamentelor sub efect hormonal si pozitionarea bebelusului in devenire.  Combinarea modificarilor de mai sus determina o presiune sporita asupra articulatiilor, muschilor coloanei si ai pelvisului.

Cele mai obisnuite probleme in timpul perioadei de sarcina sunt:

  • Dureri in zona inferioara a spatelui
  • Sciatica
  • Durere la nivelul centurii pelviene
  • Capacitate respiratorie scazuta
  • Dureri la nivel de gat, umeri si parte superioara a spatelui
  • Insomnie
  • Edem
  • Tensiune sanguina crescuta
  • Oboseala

Asadar, care este rolul osteopatiei in perioada sarcinii?

Conform filozofiei osteopate, structura si functia sunt intercorelate si interdependente. Tratamentele noastre vizeaza normalizarea structurii, astfel incat aceasta sa functioneze cat mai eficient cu putinta. Tratamentele din timpul perioadei de sarcina nu sunt diferite. Scopul nostru este sa sustinem procesul natural al sarcinii si nasterii ajutand corpul sa se adapteze si sa se alinieze pe parcursul sarcinii. Tratamentul osteopat reuseste acest lucru prin utilizarea unor tehnici simple si eficiente, luand toate masurile de precautie ca mama sa se simta confortabil pe toata durata tratamentului.

In timpul nasterii, exista o multitudine de factori care influenteaza coborarea bebelusului prin pelvis. Pelvisul mamei poate fi rasucit sau rigid, ceea ce ar putea afecta trecerea bebelusului prin canalul nasterii. Tratamentul osteopat poate ajuta la alinierea organismului, astfel incat mecanica pelvisului si a partii inferioare a spatelui sa fie in cea mai buna concordanta, cu minimum de tensiuni sau restrictii. Tratamentul osteopat  va spori enorm capacitatea organismlui dumneavoastra de a se transforma si de a sustine, deopotriva, propriul trup si pe cel al bebelusului cu cat mai putina durere si discomfort.

 

Este sigur tratamentul osteopat in timpul sarcinii?

Osteopatia este sigura si blanda atat pentru mama cat si pentru fat. Tehnicile folosite in timpul sarcinii sunt alese cu atentie  pentru a micsora orice risc. Aceste tehnici sunt blande iar starea de confort a mamei este intotdeauna prioritara si pot fi adaptate fiecarui pacient. Unii terapeuti folosesc pernute speciale pentru gravide in cazul in care este necesar sa va intindeti cu fata in jos pentru realizarea anumitor tehnici. Gravidele comunica terapeutului daca se simt bine in acele pozitii. Osteopatul poata ajuta orice gravida, indiferent de  masa ei corporala, sa isi gaseasca pozitia confortabila.

Poate osteopatia ajuta in perioada post-natala?

In functie de tipul de travaliu, femeile pot dezvolta o multitudine de probleme post-natale. Cura osteopatica poate ajuta  la refacerea si mentinerea aliniamentului pelvian normal si a mobilitatii acestuia  si, astfel, si la eliminarea oricarei dureri sau disconfort asociate. Daca in urma travaliului nasterii ati ramas cu anumite tensiuni nerezolvate, acestea pot contribui la  mentinerea pe durata extinsa a unor probleme ale spatelui dar si la aparitia unor dificultati legate de menstruatie, incontinenta la stress, probleme ale intestinelor sau constipatie. Tratamentul osteopat poate ajuta in caz de dureri asociate unei pozitii defectuoase in timpul alaptatului,  eforturilor facute cu ocazia ridicarii scaunelului bebelusului din masina si carutului copilului, cat si aplecarii deasupra patutului. In general, tratamentul post-natal poate avea efecte preventive pe termen lung, permitandu-va sa va relaxati si sa va bucurati de bebelus.

Osteopat Robert Savin

 

 

Pentru programari:

+4 031.005.03.76

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin