+4 0748 01 11 11

Osteopatia pentru copii de varsta mica si medie

  /  Medicina Integrativa   /  Osteopatia pentru copii de varsta mica si medie
2018-12-03
Copiii, incepand de la varsta de 18 luni, pot beneficia enorm in urma osteopatiei craniene. Acest articol se concentreaza pe cele mai frecvente afectiuni ale copiilor mici si de varsta medie.
Probleme de somn – Pentru toti ai casei, devine foarte dificila situatia in care cel mic nu doarme noaptea, cand, de fapt, ar trebui sa doarma. Daca perturbarea ciclului de somn are o cauza fizica, precum infectii, congestii ale urechii sau suprastimularea sistemului nervos, osteopatia este foarte eficienta in refacerea  ciclului.

Infectiile urechii si/sau otita – Infectiile urechii reprezinta cea mai frecventa problema care afecteaza populatia pre-scolara, circa 90%  dintre copii avand o prima asemenea infectie inca inainte de 3 ani. Pentru unii, poate fi vorba despre o infectie pe care o experimenteaza doar odata  dar, pentru altii, infectiile urechii devin un tipar care se repeta. Otita reprezinta acumularea de lichid in urechea medie. Acest lichid poate deveni vascos si determina durere si scaderea auzului copilului. Pentru comparatie, imaginati-va pe cineva care vrea sa auda avand urechile acoperite cu degetele. Aceasta este situatia pentru un copil cu otita. Osteopatia ajuta la reducerea tensiunii la nivelul oaselor temporale craniene. Rezultatul este imbunatatirea functionarii trompei lui Eustache si stimularea drenajului fluidului din urechea medie. Este importanta examinarea miscarii cavitatii toracice in partea superioara si tensiunea din muschii ce fac legatura intre coastele superioare si suprafata osului temporal, deoarece multe dintre infectiile urechii au drept cauza problemele aparatului respirator superior ca urmare a racelilor si tusei.

 

Fricile nocturne– Unii copiii traiesc frici nocturne intense cand, dupa un vis urat, se trezesc noaptea foarte tulburati, sunt greu de linistit dar, in general, dimineata nu isi mai aduc aminte situatia. Acest tipar are o mare regularitate si, de obicei, apare ca urmare a unui soc sau a unei experiente traumatice precum o internare in spital sau o cadere. Acesti copii, de regula, raspund foarte bine la osteopatie si terapie craniosacrala.

Congestia– Toti copiii racesc si tusec dar, pentru unii, congestiile asociate acestora devin un simptom comun. Drept urmare, ei fac infectii frecvente si au nevoie de antibiotice. Aceste congestii pot fi rezutatul unui proces deficitar de drenaj din sinusuri si o functie diminuata a diafragmei. Osteopatia amelioreaza miscarea oaselor fetei, cu efect de sustinere a drenajului, si imbunatateste functia respiratorie data de muschiul diafragmatic.

Constipatia – Stiati ca 1 din 3 copii este afectat de constipatie cronica iar aceasta problema este comuna in special pe categoria de varsta intre 2-5 ani? Cel mai adesea, constipatia se rezolva de la sine in cateva zile. Exista si situatii, cand constipatia poate deveni o problema grava, asociata durerilor la eliminarea materiilor fecale, sangerarilor minore si durerilor abdominale. Osteopatia este o forma blanda de tratament care, in asociere cu recomandarile privind dieta si miscarea fizica, se dovedeste foarte eficienta  in caz de constipatie persistenta la copii.

Anxietatea– Fiecare copil este unic. Unii iau viata usor, altii sunt mult mai prudenti. Osteopatia alaturi de terapia craniosacrala sunt o terapii blande si eficiente care pot fi o buna optiune in cazul copiilor care manifesta anxietate marita atunci cand se afla in situatii noi sau alaturi de persoane necunoscute, al celor care traiesc intens anxietatea de separare sau traiesc tensiunea emotionala sub forma durerilor de cap si de stomac.

Puterea de control si de concentrare – La copiii mici distragerea este normala. Cei mai multi sunt agitati si neatenti. Daca aveti un copil zvapaiat si incapabil sa stea jos si sa se concentreze pentru o perioada mai lunga de timp, si ati eliminat toate cauzele acestei distrageri, este posibil sa fie vorba despre o tensiune si un disconfort fizic pe care el nu stie sa le explice. Exista unii copii care pastreza stresurile si tensiunile nasterii. Pentru acestia, tratamentul bland, aplicat de un osteopat sau un terapeut de craniosacrala bine instruit, poate fi benefic in eliminarea acestor tensiuni, astfel incat copilul sa isi traiasca plenar experientele de viata.

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

 

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin