+4 0748 01 11 11

Osteopatie in tratamentul inflamatiei articulatiei sacroiliaca

  /  Medicina Integrativa   /  Osteopatie in tratamentul inflamatiei articulatiei sacroiliaca

Osteopatia trateaza durerile de la nivelul articulatiei sacro-iliace. Aceasta articulatie (alcatuita din suprafete osoase sustinute de ligamente puternice) pune in legatura osul sacru (osul in forma de triunghi de la baza coloanei vertebrale) cu oasele iliace (cele doua oase care, impreuna, formeaza pelvisul). Articulatia sacro-iliaca permite o miscare redusa care este importanata pentru mentinerea stabilitatii pelvisului si coloanei vertebrale in timpul mersului, alergarii cat si pentru expansiunea pelvisului cu ocazia nasterii.

Traumele sau tensiunile torsionale de la nivelul pelvisului pot determina afectiuni, pierderea alinierii si dureri care pornesc fie din articulatie, fie de la ligamentele de suport. Disfunctiile articulatiei sacro-iliace afecteaza, de regula, o singura parte dar le pot afecta si pe ambele, iar simptomele pot include dureri la nivelul zonei inferioare a spatelui, dureri in fesa, dureri sciatice pe picior, dureri la nivel inghinal sau la nivelul soldului. Durerea poate avea o amplitudine incepand de la  durere  difuza si mergand pana la durere ascutita, intensa care sporeste la activitate fizica. Apar intotdeauna spasme/tensiuni musculare fie la nivelul uneia sau ambelor fese, fie la al soldului ,

Uneori, aceste dureri radiaza de-a lungul piciorului, pana la nivelul labei piciorului, simptome care se aseamana foarte mult cu cele provocate de o hernie de disc la nivel lombar. Simptomele se agraveaza in pozitia asezat, in picioare sau culcat mentinute  indelungat, cu ocazia rasucirii in pat de pe o parte pe cealalta, la aplecarea in fata, cu ocazia incaltarii sosetelor sau a pantofilor, la urcarea pe scari, cu ocazia ascensiunilor in natura, a alergarii, a mersului cu pasi mari, cu ocazia miscarii picioarelor la intrarea sau iesirea din autoturism si la ridicarea in picioare din pozitia asezat.

Disfunctiile articulatiei sacro-iliace pot fi cauzate de traume precum caderea cu putere pe una dintre fese sau pe un picior, ceea ce determina  tensiuni de forfecare la nivelul articulatiei. Tensiuni sporite la nivelul articulatiei apar si in cazul oricarei alte afectiuni care conduce la alterarea tiparului normal de mers, precum afectiunile degenerative ale genunchiului sau soldului, diferenta de lungime dintre picioare. Disfunctiile articulatiei sacro-iliace  sunt obisnuite in cazul gravidelor datorita faptului ca, datorita modificarilor hormonale din timpul perioadei de sarcina, ligamentele pelviene sunt alungite, ceea ce creste probabilitatea unor tensiuni.

Osteopatul va asculta cu atentie cazul si va proceda la o evaluare completa, utilizand teste de diagnostic pentru a descoperi cauza problemei.Tratamentul oricarei  probleme a pelvisului  implica alinierea si deblocarea tuturor structurilor care intra in alcatuirea acestuia cu scopul refacerii echilibrului si stabilitatii dintre pelvis si coloana vertebrala. Osteopatii dispun de o gama larga de tehnici pentru realizarea acestui scop ( inclusiv manipularea si imobilizarea articulara), masajul sportiv, in functie de varsta pacientului/ gradul de cronicizare a afectiunii. Osteopatul va face si recomandarile necesare privind tipurile de exercitii si atitudinile posturale ce vor trebui practicate.

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

ALEGE CONSTIENT”

 

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin