+4 0748 01 11 11

Oboseala constantă la femei

  /  Medicina Integrativa   /  Oboseala constantă la femei

„De ce sunt atât de obosită tot timpul?“

Vă treziţi în fiecare dimineaţă la fel de obosită ca atunci când v-aţi dus la culcare? Vă simţiţi atât de epuizată psihic şi fizic că este greu să faceţi orice? Dacă suferiţi de oboseală constantă, este un semn că sistemele normale ale corpului sunt tulburate.

Nu există niciun motiv să rezistaţi sau să ignoraţi acest lucru. Dacă aţi încercat să dormiţi mai mult, să reduceţi stresul şi să vă schimbaţi stilul de viaţă – dar tot sunteţi tot timpul obosită – oboseala dumneavoastră trebuie luată în serios. Oboseala tinde să se acumuleze, înrăutăţindu-se treptat, până vă simţiţi ca un hamster prins pe roată – epuizat şi pierzând energie, dar fără să ajungeţi undeva.

Efectele oboselii constante – e mai mult decât oboseală

Din păcate, femeile îşi ignoră deseori oboseala în creştere până când aceasta duce la alte simptome. Până atunci, efectele secundare ale oboselii devin aproape constante. Acestea includ:

 • A vă simţi epuizată (psihic şi fizic)
 • A fi obosită chiar şi după ce aţi dormit
 • Incapacitatea de a vă reveni după o boală
 • Dureri de cap
 • Dureri de articulaţii
 • Depresie
 • Memorie pe termen scurt proastă, confuzie, irascibilitate
 • Pofte alimentare (în special de dulce/carbohidraţi)
 • Dormitul „a doua repriză“ după 6:00 PM care vă afectează capacitatea de a dormi ulterior.

Cheia nu este să vă ignoraţi simptomele uşoare de oboseală prima dată când le observaţi. În schimb, faceţi primul pas şi aflaţi cauza oboselii.

Care sunt cauzele obişnuite ale oboselii?

Oboseala este debilitantă şi descurajantă, deoarece poate interveni în fiecare aspect al vieţii dumneavoastră – inclusiv cele distractive.

La femei, oboseala este deseori legată de o problemă a sistemului endocrin. Mai mult, un echilibru endocrin poate fi afectat de un altul – precum glande suprarenale prea stresate ce intensifică simptomele dezechilibrului hormonal.

Pot exista şi alţi factori care contribuie, incluzând: inflamaţii cronice, alergii alimentare şi sensibilităţi chimice, boala Lyme sau alţi factori. Şi oboseala poate rezulta şi din combinaţia mai multor astfel de factori. Colaborarea cu un specialist în medicină funcţională poate să vă ajute să găsiţi cauza oboselii dumneavoastră.

Ce este Sindromul Oboselii Cronice?

Sindromul Oboselii Cronice (SOC) este diferit de tipurile de oboseală pe care le discutăm aici. SOC se referă la oboseală severă, continuă, care nu este atenuată de odihnă şi nu pare produsă direct de alte stări medicale.

Când oboseala vă controlează.

Când femeile care sunt tot timpul active suferă de oboseală, caut un dezechilibru al glandelor suprarenale.

Dezechilibrul glandelor suprarenale este produs de stres constant, pe termen lung – chiar şi stres „bun“ precum exerciţiu sau alte activităţi care vă plac.

Stresul vă pune glandele suprarenale în alertă şi, ca răspuns, acestea eliberează cortizol. Această poziţie constantă „în priză“ vă suprasolicită glandele suprarenale – ducând la oboseală şi alte simptome, precum anxietate, pierderea părului şi creşterea în greutate.

Nivelele ridicate de cortizol vă afectează direct şi capacitatea de a dormi. De obicei, cortizolul este cel mai mare dimineaţa şi apoi scade pe măsură ce se apropie ora de culcare. Pentru femeile cu oboseală, curba este deseori inversată. Nivele ridicate de cortizol noaptea înseamnă că ritmul dumneavoastră circadian este dereglat.

Unele femei cu dezechilibru al glandelor suprarenale se simt extenuate în timpul zilei, dar pot avea un al doilea val de energie noaptea, sau dorm adânc câteva ore doar pentru a se trezi la 3:00 AM cu mintea în plin elan.

Renunţarea la stresul din viaţa de zi cu zi este deseori greu de obţinut – dar este unul dintre cei mai valoroşi factori ce reduc oboseala. Şi, dacă nu puteţi elimina stresul, îi puteţi reduce efectele gândindu-vă cum aţi putea aborda diferit evenimentele stresante.

Care este experienţa dumneavoastră cu oboseala?

Oboseala este modul organismului dumneavoastră de a cere sprijin. Aveţi multe opţiuni din care să alegeţi, începând cu abordările naturale cele mai puţin invazive, ce vă pot rezolva eficient simptomele şi reechilibra organismul.

Oboseala – uşoară, moderată sau severă – poate fi rezolvată complet pentru majoritatea femeilor, şi puteţi fi una din ele. Acum imaginaţi-vă doar ce veţi face cu atâta energie!

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin