+4 0748 01 11 11

O postura corecta, o viata sanatoasa.

  /  Medicina Integrativa   /  O postura corecta, o viata sanatoasa.
2016-07-30
Cat de importanta poate oare fi postura?
Postura este  factorul determinant  de care se leaga forta fizica, longevitatea,   buna functionare a organelor, armonia corporala si chiar performanta sportiva.

Ea este la fel de importanta ca alimentatia, exercitiul fizic si somnul.

Fara o postura corecta, nici o persoana nu va fi vreodata capabila sa isi utilizeze pe deplin forta si agilitatea corpului.

Importanta posturii corporale si a modului in care aceasta trebuie corectata pe timpul programelor de fitness si de efort fizic este adesea neglijata. Mai degraba, s-ar putea spune ca beneficiile unei posturi corecte asupra cresterii fortei si performantei reprezinta un secret bine pastrat.

Postura corecta inseamna sanatate

Postura corecta inseamna ca oasele sunt aliniate corespunzator si ca muschii si ligamentele lucreaza dupa cum le-a proiectat natura. Totodata, inseamna ca si organele interne sunt in pozitie corecta si pot functiona la capacitate maxima.

Creierul se dezvolta datorita miscarii iar postura corecta contribuie la functionarea normala a sistemului nevos.

In lipsa unei posturi corecte, starea globala de sanatate a organismului si eficienta functionarii sale pot fi compromise.

Postura incorecta si durerea

O serie intreaga de simptome pot sa apara progresiv in cursul unei vieti caracterizate de o postura incorecta, precum:

Oboseala: dintr-o postura incorecta, muschii trebuie sa lucreze mult mai mult doar pentru a va sustine. Pierdeti energie doar miscandu-va si astfel, va privati de acea cantitate de energie suplimentara care va da senzatia de bine.

Muschi incordati si durere la nivelul gatului, spatelui bratelor si picioarelor: pot sa apara chiar modificari la nivelul musculaturii si ligamentelor si sa resimtiti frecvent senzatia de intepenire si durere data de incordare. Peste 80% dintre problemele de coloana cervicala si de spate  se datoreaza incordarii musculare si durerilor provenite dintr-o indelungata postura incorecta.

Intepenirea si durerea la nivelul articulatiilor: puteti fi expusi riscului artritei  “uzeaza si rupe”  adica osteoartritei degenerative. Postura incorecta si scaderea mobilitatii conduc la cresterea riscului ocurentei acestei boli.

 

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT!”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin