+4 0748 01 11 11
Image Alt

Nutriție

  /    /  Nutriție

În contextul actual al medicinii, nutriția se înscrie împreună cu dietologia în ansamblul de metode și tehnici terapeutice de reechilibrare energetică și funcțională a organismului, în care se pune accentul pe puterea proprie a organismului și a alimentelor de a înlătura afecțiunile apărute.

Alimentația furnizează sute de substanțe benefice și sănătoase. Așa cum “suntem ceea ce mâncăm”, hrana ne influențează sănătatea în fiecare clipă a zilei și ne poate afecta profund șansele de a dezvolta sau evita boli grave (boli cardiovasculare, diabet).

Alcătuirea unui regim alimentar divers este primul principiu al alimentației sănătoase. Prin variație, se poate reduce riscul bolilor de nutriție precum diabet, obezitate și supraponderalitate.

În cadrul consultației de nutriție şi dietologie, regimurile sunt realizate în funcție de vârstă, greutate, înălțime și de patologii existente sau predispoziții moștenite, astfel încât alimentația să devină un partener de încredere în călătoria către o adevărată stare de sănătate.

De asemenea, consultația nutriƫională are drept scop alcătuirea unui regim care sa satisfacă nevoile nutriționale dar, în același timp, să susƫină pacientul în obținerea unei greutăƫi corporale corect proporțională.

Alături de nutriƫie, dietoterapia utilizează alimentele, fie în starea lor naturală, fie prelucrată, ca remedii împotriva diferitelor condiții patologice.

Dietoterapia este o terapie a organismului ca întreg, și a pacientului ca individualitate.
În cadrul vindecării bolilor prin dietă, riscurile secundare sunt inexistente și încărcarea metabolică suplimentară minimă.

Alimentele sunt remedii ce conțin un întreg complex de substanțe și principii active, care acționează împreună potențându-se reciproc și stimulând în ansamblu organismul pe niveluri metabolice și fiziologice multiple.

Dacă eşti pregătit să faci schimbări în viaţa ta sau dacă vrei să afli mai multe despre programul de nutriţie personalizat pe care îl oferim, bazat pe o abordare completă care integrează aspectele medicale, te aşteptăm în Clinica Eliade să afli mai multe detalii de la Specialistul nostru în Nutriƫie şi Dietoterapie, Alin Ghinea.

SOLICITĂ O PROGRAMARE

    Vă rugăm să alegeți terapia
    Alegeți data

    Clinica Eliade prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal in scopul de a raspunde solicitarii dumneavoastra. Aveti dreptul de a ne solicita accesul la datele dumneavoastra cu caracter personal, rectificarea sau stergerea acestora, de a restrictiona prelucrarea lor sau de a va opune prelucrarii, precum si dreptul la portabilitatea datelor. Pentru mai multe detalii in legatura cu prelucrarea datelor personale va invitam sa consultati Poltica de Confidentialitate a site-ului nostru.

    Ultimele articole

    Articole recomandate