+4 0748 01 11 11

Menopauza si medicina energetica

  /  Medicina Integrativa   /  Menopauza si medicina energetica
2017-09-04
Un sistem cu cat este mai complex, cu atat este mai vulnerabil. Acesta este si cazul organismului femeii care, supus, ca toate sistemele viului, temporalitatii , parcurge o serie de etape adaptative.Provocarile momentului de tranzitie al menopauzei sunt multiple si pe toate planurile. Alaturi de  simptome fizice, precum transpiratiile nocturne, bufeurile de caldura, durerile osteo-articulare,migrenele,  problemele biliare, oboseala, palpitatiile, scaderea elasticitatii pielii, a acuitatii vizuale, cresterea in greutate si altele, menopauza se exprima si prin aspecte emotionale cum ar fi: anxietatea, iritabilitatea, depresia, schimbarile bruste de dispozitie launtrica.

Acest parcurs poate fi mai usor atunci cand exista sustinere. Dincolo de sutinerea afectiva din partea persoanelor apropiate, ajutor de o valoare fundamentala,  exista o multitudine de metode care sa faciliteze aceasta perioada de fireasca tranzitie.

Dintre acestea, terapiile alternative, dintre care unele se subscriu noii medicini cuantice, ne ofera solutii foarte valoroase atat pentru intelegerea fenomenelor specifice menopauzei cat si prin posibilitatea de a interveni la nivel informational, prin metaterapie, cu scopul sporirii capacitatii adaptative a organismului si optimizarii functionarii sale de-a lungul acestei etape.

Biorezonanta este cea mai cunoscuta modalitate moderna  de investigare si terapie energetica si informationala.

Dr . Jurgen Hennecke, din Germania, a prezentat in cadrul unui studiu, rezultatele aplicarii metaterapiei prin biorezonanta in cazul a patru paciente cu varste cuprinse intre 46 si 53 de ani. Simptomele acestor persoane acopereau un spectru larg, de la sangerari vaginale excesive, transpiratii nocturne, insomnie, pierdere in greutate, oboseala, palpitatii, ameteala, endometrioza, urticarie, multiple alergii alimentare, tahicardie. In urma metaterapiilor starea pacientelor s-a ameliorat evident. Astfel: in cazul primei paciente, dupa doar 20 de zile, au disparut sangerarile vaginale; in cazul celei de-a doua paciente, dupa doua luni de tratatment au disparut insomniile, transpiratia nocturna si pierderea in greutate; dupa 4 saptamani de tratament, in cazul celei de-a treia paciente, au disparut ametelile, palpitatiile si starea de oboseala extrema;  la pacienta cu tiroidita Hashimota si endometrioza au disparut bufeurile si insomnia dupa doua luni. Metaterapia a vizat diferite arii precum:  eliminarea substantelor toxice, metalelor grele  si echilibrarea sistemului hormonal; tratarea alergiilor la grau si tarate; deblocarea si echilibrarea energiilor pe chakrele energetice, pe meridianele energetice; stimularea proceselor de detoxifiere si eliminare de la nivelul ficatului, vezicii biliare si limfei, frecvente de contracarare a virusurilor si parazitilor si altele.

Intr-un alt studiu din anul 2006, realizat de echipa de medici Jeppsen – Osguthorpe, autorii demonstreaza eficacitatea tehnologiei de screening electro-dermal computerizat Asyra in evaluarea functiilor tiroidiene pe o grupa de 600 paciente cu varste cuprinse intre 35 si 63 de ani, dintre care 100 reprezentand grupul de control.

Studiul debuteaza cu explicarea conceptului de screening electro-dermal, cu sublinierea rolului profesorului Reinhart Voll care a descoperit ca rezistenta electrica a organismului uman nu este omogena si ca de-a lungul meridianelor energetice identificate de medicina chineza rezistenta electrica este de zeci de ori mai mica decat in ariile din afara acestora. Dr. Voll a identificat 1000 de asemenea puncte, de-a lungul celor 12 meridiane energetice principale si a testat conductibilitatea  electrica dintre acestea. Concluzia sa a fost ca starea de sanatate a unui organ influenteaza concentratia de ioni de-a lungul meridianului corespunzator. Astfel, pe de-o parte, o inflamatie determina o concentratie mai mare de ioni, ceea ce conduce la o crestere a conductibilitatii electrice (prin reducerea rezistentei)  si, pe de alta parte, o degenerare a unui organ determina scaderea concentratiei de ioni, ceea ce are ca efect o scadere a conductibilitatii.

Anii ce au urmat acestor descoperiri au adus noi intelegeri  si au sporit enorm capacitatea de interpretare cantitativa a deviatiilor electrice. Au fost realizate baze de date cu valori energetice specifice atat organelor, tesuturilor, celulelor, remediilor, starilor emotionale. Dezvoltarea tehnologica a permis stabilirea bio-compatibilitatilor individuale; cu alte cuvinte, fiecare persoana are cate o “cheie” personala de acces la starea de sanatate optima. Aceasta afirmatie ilustreaza, totodata, o noua paradigma, aceea ca nu exista boli ci  modalitati individualizate, unice, de adaptare la provocarile mediului( extern sau intern).

Studiul continua cu o descriere  a fiziologiei glandei tiroide, a modului in care activitatea sa este controlata de-a lungul axei hipotalamo-pituitaro-tiroidiene, a influentei citokinelor, neurotransmitatorilor si a opioidelor in reglarea secretiei de TSH  (hormonul de stimulare tiroidiana).

Studiul urmareste caracteristicile hipotiroidismului primar, secundar si tertiar si continua cu evaluarea consecintelor acestuia asupra metabolismului, sistemului nervos central, aparatului cardio-vascular, sistemului musculo-scheletal, sistemului gastro-intestinal, sistemului reproducator. Totodata, sunt evidentiate aspectele subclinice ale hipotiroidismului. Un capitol aparte este rezervat modului in care a fost conceput studiul, respectiv alegerea aleatoare a unui numar de 600 de subiecti dintr-un total de 1800, selectarea unei grupe de control de 100 de femei, realizarea unei evaluari  prin screening electro-dermal Asyra ( fara a se cunoaste, in prelabil, de catre operatori istoricul si conditia medicala a subiectilor)si apoi compararea datelor obtinute cu valorile de laborator.

Rezultatele studiului demonstreaza o relevanta statistica de 99,5%. Testarea Asyra a evidentiat dezechilibre semnificative la pacientele diagnosticate cu hipotiroidie subfiziologica dar nu si la pacientele din grupul de control.

Ce legatura ar putea exista intre hipotiroidie si menopauza?

Odata cu apropierea menopauzei, creste probabilitatea dereglarii functiei glandei tiroide, fie in sensul aparitiei hipotirodismului, fie al hipertiroidismului. Nivelele crescute de estrogen specifice periodei de instalare a menopauzei determina reducerea secretiei hormonilor tiroidieni si, respectiv, diminuare a functiei tiroidiene.  Deseori, din cauza similitudinii, exista o falsa identificare a simptomelor date de cele doua conditii (menopauza/hipofunctie a tiroidei) ceea ce conduce la dificultatea sau chiar esecul formularii unui plan de terapie corespunzator.  Pentru acest motiv, evaluarea electro-dermala computerizata Asyra poate ajuta la eliminarea confuziei. Mai mult, Asyra ofera si remedii biocompatibile informatizate, asemanatoare celor homeopatice.

Gratie multitudinii de elemente ce pot fi testate, Asyra ofera o imagine holistica , ceea ce deschide noi perspective de abordare terapeutica a menopauzei, prin: terapii florale Bach, homeopatie, eliberare emotionala (EFT), terapii energetice pe chakre si meridiane, terapie cranio-sacrala si altele pe care va invitam sa le descoperim impreuna.

https://www.clinicaeliade.ro/asyra/

Pentru programari :

+4 0374 48 88 88

+4 0748 01 11 11

 Clinica Eliade

  „ALEGE CONSTIENT”

 

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin