+4 0748 01 11 11

Medicina preventiva – cheia medicinei viitorului

  /  Medicina Integrativa   /  Medicina preventiva – cheia medicinei viitorului

Pașii vieții noastre ne poarta pe trasee statornicite in timp ca urmare a propriilor experiente de viata si convingeri. Acestea sunt tipare bine consolidate, rod al unor obișnuințe indelungate, rutine cu un aparent caracter imuabil. Iată, însă, că uneori, din motive neașteptate, precum boală, accidente și diferite alte situații de viață, ajungem sa punem la indoiala caracterul de adevar absolut al acestor rutine.

Abia în aceste momente ajungem să ne punem problema imperativului transformarii interioare si a capacitatii de anticipare, adica a dobandirii unei perspective mai ample, a unei viziuni profunde referitoare la viata proprie, în special in ceea ce priveste zona a sănătății.

Ar putea oare exista o soluție care să anuleze necesitatea unor interventii dificile costisitoare și neplăcute cu scopul redobandirii sanatatii si starii de bine?

Raspunsul este, clar, preventia.

In ceea ce priveste sanatatea, raspunsul este  medicina preventivă.

Ce este medicina preventivă

Răspunsul paradoxal ar fi că această medicină este cea care oprește boala înainte ca ea să apară. În fapt, acest paradox este sprijinit de adevărul incontestabil că la bază oricărei boli există factori declanșatori, vulnerabilități constituționale, predispozitii genetice.

Pentru a avea eficiență. medicina preventivă trebuie să se sprijine pe o cunoaștere multidimensională care aduce în discuție nu doar caracteristicile fiziologice, genetice sau psihologice ale persoanei ci și dinamica energetică și spirituală ale acesteia, relațiile ei cu sine, cu ceilalți, cu lumea și cu idealurile cele mai înalte.

Pentru a realiza o bună prevenție este, așadar, necesară o abordare integrativă care să pună în corelație toate domeniile menționate anterior și care să poată oferi un prognostic cu privire la consecințele pe termen lung ale menținerii unor tipare păguboase în ceea ce privește dieta, stilul de viață, emoțiile, atitudinea față de propria persoană și față de ceilalți, consumul si capacitatea de încărcarea energetică, purificarea fizică, psihică și energetică, cultivarea sentimentului de bucurie a vieții, accesul la resursele proprii de energie.

Filozofia departamentului de spa medical din cadrul clinicii Eliade referitoare la prevenție se aliniază principiilor medicinei integrative. Abordarea prevenției se realizează pornind de la etapa evaluării.

Astfel, screening-ul inițial este realizat conform tipului de terapie ales de client sau către care acesta a fost îndrumat.

Evaluarea inițială este realizată de specialiștii clinicii după domeniul lor de activitate după cum urmează:

 

 • evaluare medicală specifică intervenției prin ozonoterapie
 • anamneza specifică psihoterapiei psihanalitice

 

După caz, evaluărilor le succed ședințele de intervenție, urmate de etapa de stabilizare a rezultatelor, de urmărire a evoluției și, la nevoie, de revenire în terapie.

Rolul evaluărilor este identificarea unor perturbări specifice pe nivel fiziologic, emotional, energetic și stabilirea unui plan de intervenție destinat transformării tiparelor cu posibile consecințe negative în tipare ale dobândirii și menținerii sănătății, longevității și stării de bine.

Beneficiile abordării integrative sunt numeroase. Dintre acestea enumerăm:

 • reducerea riscurilor apariției unor probleme de sănătate care să impună costuri mari (in  termeni de timp, bani și efort)
 • caracterul neinvaziv el abordărilor de medicină holistică și integrativă
 • punerea la dispoziția clientului a unor instrumente de auto- evaluare și auto-corecție în ceea ce privește stilul de viață și domeniul psihoemoțional

 

 • Deblocarea energiilor stagnante și orientarea lor în sensul refacerii echilibrului
 • Creșterea nivelului de înțelegere si responsabilitate a clienților cu privire la propria lor sănătate.

 

 

 

 

Pentru programari:

+4 031.005.05.48

 Clinica Eliade

 „ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
  0
  Coșul tău
  Coșul tău este golÎnaoi la magazin