+4 0748 01 11 11

Masaj visceral

  /  Medicina Integrativa   /  Masaj visceral

Scopul manipulării viscerale este de a recrea, armoniza și crește comunicarea în organism, pentru a îmbunătăți funcționalitatea mecanismului intern şi a se menține o stare de sănătate optimă. Masajul visceral realizează mobilizarea fascială, specifică organelor și se bazează pe premiza că mişcarea liberă a organelor este vitală și, prin urmare, orice restricție va afecta negativ sănătatea.

Terapia  viscerală tratează dezechilibrele funcționale și structurale ale organismului, cu scopul de a ameliora disfuncția musculo-scheletică, vasculară, nervoasă, urogenitală, respiratorie, digestivă și limfatică. Masajul evaluează și tratează dinamica mișcării și a suspensiei în raport cu organele, membranele, fascia și ligamentele și crește comunicarea în organism, revitalizându-l astfel și ameliorând simptomele durerii, disfuncției și posturii.

Folosind tehnici manuale precise, cum ar fi palparea fasciei superficiale și profunde, mobilitatea și motilitatea organelor individuale, terapeuții pot evalua modul în care sunt pozitionate, cum se suprapun, organele sau felul cum se manifestă mişcările anormale ale acestora, și afectează buna functionalitate a corpului. Scopul manipulării viscerale este de a ajuta organismul să revină la funcția normală și să elimine simptomele compensatorii, indiferent de sursa lor, ceea ce duce la îmbunătățirea sănătății și funcționarii optime a întregului corp.

Cum se desfăşoară o sesiune de masaj visceral?

Terapeuții care utilizează manipularea viscerală evaluează acțiunile dinamice funcționale, precum și structurile somatice care desfășoară activități individuale. Ei, de asemenea, evaluează calitatea structurilor (inclusiv mușchii, fascia, organele și fluidele) și funcțiile lor în raport cu un model armonios general, mișcarea servind drept indicator pentru determinarea calității.

Tehnicile de evaluare utilizate în manipularea viscerală, numite „ascultare generală” și „ascultare locală”, sunt punctele cheie ale acestei terapii. Ele îl ghidează pe terapeut deoarece mâinile terapeutul „ascultă” percepând și evaluând mișcările subtile, dar distincte ale mobilității și motilității viscerale, precum şi restricțiile fasciilor care se extind în tot corpul.

O restricție este o zonă de flexibilitate redusă care va trage țesutul înconjurător spre el, iar terapeutul va simți acest lucru sub mâinile lor. Corpul „acceptă leziunea”, ceea ce înseamnă că atunci când există o tensiune în partea din față a corpului, acesta determină corpul să se aplece înainte și atunci când tensiunea este pe o parte, provoacă corpul să se răsucească spre acea parte.

Folosind cunoștințele anatomice împreună cu mâinile calificate, terapeutul este capabil să determine structurile tensionate în momentul examinării. „Ascultarea” este folosită nu numai pentru a ghida terapeutul în zonele care trebuie tratate, ci și pentru a permite terapeutului să simtă cel mai bine cum trebuie eliberate țesuturile.

Ce tratează terapia viscerală?

Prin terapia  viscerală se tratează o varietate de afecțiuni care afectează sistemele organismului. Acestea includ:

 

  • Tulburări acute: dureri de cap, leziuni cauzate de centurile de siguranță și leziuni ale pieptului.
  • Tulburări musculo-scheletice: interacțiuni somatice-viscerale, disfuncții cronice ale coloanei vertebrale, sindrom de tunel carpian, dureri articulare periferice și sciatice.
  • Durerea legată de țesutul cicatricial postoperator, țesutul cicatricial post-infecție și mecanismele autonome.
  • Tulburări digestive: balonare, constipație, greață, reflux de acid, reflux gastroesofagian.
  • Probleme de sănătate ale femeilor și bărbaților: dureri pelvine cronice, endometrioză, fibroame și chisturi, dismenoree, incontinență urinară, durere testiculară și efecte ale menopauzei.
  • Probleme pediatrice: constipație, gastrită, vărsături persistente, reflux vezicoureteral, colică, torticollis.
  • Probleme emoționale: anxietate, depresie și tulburari post-traumatice.

Există foarte puține contraindicații totale la tratament; cu toate acestea, există diferite contraindicații pentru anumite tehnici, pentru vârste diferite și pentru anumite condiții. Dacă un terapeut constată că există semne de infecție acută, inflamație sau traumă recente, este mai bine să permiteți organismului să se ocupe de problema actuală, decât să îi acorde mai multe schimbări cu care să facă față.

Aplicată în timpul unei crize, manipularea viscerală ar putea supraîncărca corpul cu informații, dar odată ce criza a trecut, poate fi foarte utilă pentru a ajuta organismul să reevalueze adaptările pe care le-a făcut pentru a face față în momentul crizei. Acest lucru poate împiedica compensările reziduale care ar putea duce la restricții sau alte probleme mai târziu.

La Clinica Eliade terapia viscerală este nu doar o metodă eficientă de tratare a organelor interne, ci o întreagă filosofie medicală care re-interpretează cauzele patologiilor organelor interne și mecanismele eficiente de tratament.

 

 

 

Pentru programari:

+4 0748 01 11 11

Clinica Eliade

„ALEGE CONSTIENT”

În clinica noastră frumuseƫea şi complexitatea actului medical vin din faptul că marea majoritate a terapeuƫilor sunt formaƫi în medicina convenƫională şi au ales să practice medicina integrativă datorită experienƫelor personale la care medicina convenƫională nu a mai avut răspuns. Specializarea lor în Medicina holistică vine din convingere, aceasta devenind în timp o vocaƫie.

Leave a Comment:

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin