+4 0748 01 11 11

Masajul intuitiv, procedură adaptată nevoilor tale

  /  Medicina Integrativa   /  Masajul intuitiv, procedură adaptată nevoilor tale

Medicina alternativă aduce numeroase beneficii sănătății. Masajul intuitiv, o procedură de natură holistică, este o componentă importantă a acestui tip de medicină. Tehnica masajului intuitiv are ca scop principal redobândirea echilibrului corp-minte și a stării de bine prin remedierea conexiunilor câmpurilor energetice care, atunci când scad vibrația corpului, au impact negativ, manifestându-se prin blocaje ale fluxului de energie precum simptome fizice (durere acută sau cronică, tensiune reziduală care se menține timp îndelungat, stare inflamatorie, probleme de circulație) ori emoționale (tulburări afective, stres, încordare mentală, depresie). Ascultă-ți corpul și acordă-i atenția de care are nevoie. Masajul intuitiv este specific clinicii noastre.

Ce înseamnă abordare holistică

Din punct de vedere holistic, corpul și mintea sunt interconectate, ceea ce înseamnă că orice dezechilibru al uneia dintre cele două componente o afectează pe cealaltă. Nu ne dăm seama, dar planul emoțional afectează de cele mai multe ori planul fizic și ajungem să resimțim, de pildă, durere în anumite locuri, fără ca organul din vecinătate să fie bolnav. Specialiștii susțin că suntem dotați cu o anatomie fizică, dar și cu o anatomie energetică, iar acestea trebuie tratate împreună – principiul care este esența medicinei alternative. Spre deosebire de medicina convențională, care tratează organele separat, aici putem vorbi, de exemplu, de reacția corpului fizic la stres sau supărare, organismul fiind văzut ca un întreg. Iar vindecarea intuitivă se bazează pe felul în care organismul răspunde la procedurile aplicate, de localizarea în plan fizic a unor probleme și tensiuni emoționale la cele psihologice, scopul final fiind starea generală de bine. Efectele imediate și pe termen lung ale practicilor terapeutice holistice sunt: reducerea durerii și a tensiunii, îmbunătățirea mobilității și a forței musculare, dezvoltarea capacității de concentrare și a producivității, detoxifiere, îmbunătățirea posturii, atenuarea oboselii mentale, reglarea tensiunii arteriale, scăderea nivelului de anxietate. Mai simplu spus, resimțirea unui confort interior și a echilibrului corp-minte.

Ce este, de fapt, masajul intuitiv

Masajul intuitiv este un masaj terapeutic, care are o abordare holistică, acționând la nivel fizic, emoțional, energetic, mental şi spiritual, armonizând corpul cu mintea. Terapeutul aplică tehnici de masaj pentru a înlesni eliberarea blocajelor energetice și va începe prin localizarea acestora apelând la capacitatea sa intuitivă determinată de experiența în domeniu. Concret, acesta stabilește zona sau zonele de pe corp care îți induc disconfortul, ajutându-te să descoperi cauza durerii sau a bolii, care pot fi, în majoritatea cazurilor, de natură emoțională și rămase latente în corp. Astfel, specialistul inițiază un masaj personalizat prin încorporarea unei varități de procedee (relaxante, energizante, tonifiante, profunde) preluate din diferite tipuri de masaj şi terapii alternative (suedez, energetic, reflexogen, drenaj limfatic, apăsare în profunzime pe anumite țesuturi, presopunctură, tehnici de eliberare musculară, întindere, mobilizări). La final, vei resimți relaxare, o stare de calm profund, reducerea simptomelor fizice, îmbunătățirea stării de spirit. Masajul intuitiv este o formă de terapie unică, un proces care încurajează descoperirea sinelui și a stării de bine, adaptat nevoilor tale specifice.

Cum decurge ședința

Sesiunea de terapie are loc într-o încăpere caldă, liniștită, înzestrată cu o atmosferă confortabilă și plăcută, un spațiu cu adevărat relaxant. Vei sta întins pe o masa profesională, dezbrăcat în zona în care terapeutul lucrează, pentru ca nivelul de confort să fie maxim, iar, la finalul ședinței vei fi învelit cu un prosop și vei rămâne să te relaxezi. Vei comunica specialistului înainte de ședință afecțiunile de care suferi, astfel încât acesta să aplice tehnici care să ți se potrivească. Masajul corporal își dovedește eficiență sporită atunci când corpul nu opune rezistență. Prin urmare, vei transmite terapeutului dacă resimți vreo jenă atunci când masează într-un anumit loc, pentru ca acesta să efectueze mici schimbări de abordare, iar tu să beneficiezi la maximum de avantajele acestui tip de masaj.

Clinica Eliade și-a deschis porțile în 2014. Masajul intuitiv reprezintă o procedură unică în România, specifică clinicii noastre. Noi o adaptăm în funcție de nevoile individuale ale fiecarei persoane care trece pragul clinicii. Scopul final este să te bucuri de o experiență cu numeroase avantaje pentru sănătate și să ajungi la un nivel de conștientizare a propriului corp. Te ajutăm noi să afli cât este de minunat!

Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul masajului reflexogen, terapeutic, somatic și drenajului limfatic, precum și multiplă experiență pe aparate medicale de remodelare corporală, Adriana este un profesionist de înaltă clasă, de a cărei dăruire și profesionalism vă recomandăm să vă bucurați.

Ultimele articole

Articole recomandate

0
    0
    Coșul tău
    Coșul tău este golÎnaoi la magazin